Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 görsel hatırlamadan bahsediyorum ben gözünü açmamış bebeğin memeyi bulmasından değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 bende ilkokula başladığım ilkgünlerle ondan 3-4 ay öncesini hatırlıyorum yani 4.5 yaş civarını falan...gerisi tabula rasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 ben 3-4 yaş gibi hatırlıyorum Ankaradaykene biraz, sahne sahne en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Longshanks said: o zaman bebek annesini nasıl tanıyor hoez ikisi farklı şeyler yanlız. yani kategorilendirme ile hafıza farklı şeyler. anneyi kategorilendiriyorsun, hafıza da işin içinde tabi ama farklı şeyler de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 kategorilendirme de hafızanın bi çalışma şekli değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Ardeth said: Longshanks said: o zaman bebek annesini nasıl tanıyor hoez ikisi farklı şeyler yanlız. yani kategorilendirme ile hafıza farklı şeyler. anneyi kategorilendiriyorsun, hafıza da işin içinde tabi ama farklı şeyler de yahu anneyi görünce tepki verdiğine göre demek atmış hafızaya çünkü beyin bedava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Çünkü 1,5 yaşındaki kuzeninin x ve y yi tanıması beynin objeleri tanımlama veya ogrenme fonksiyonudur. Ama anıları zihninde tekrar canlandırması başka bir fonksiyon. O yüzden cogu çocukluk animiZ bilinc altı kalır. Bilinc altı geri dönüşüm kutusu değildir. Bilinçaltı bütün dış uyaranlara koşulsuz açık olan beyin kismimizdir. Kortexin 1000 katı daha geniş kapasitesi vardır ama geri çağırma fonksiyonu kortexten çok kötüdür. Fiks bı ornek vardır sınavda hiç bilmediğiniz bir seçenek illa bu şıkkı isaretlemeliyim hissi uyandırır ve doğru çıkar. İste bu çalışırken subkortikal kalan bilgidir sınav anında bilinçaltı bu sık doğru hissi ile sizi uyarmaya çalışır. BilincaltiniZ herseyi istisnasiz kaydeder ama geri çağırma yeteneği çok kötüdür bu yüzden ayni uyarilari tekrar ederek subkortikal uyarıları Kortexe taşırız geri çağırması mümkün olsun diye. Ayrıca beyinde uZerine bilgi yazma muhabbeti ebeveynleri kandırmak içindir :) hiç bı zaman dolmaz kapasite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2011 1 yaşı civarında konuşmaya başlamışım ve ilk olarak komşumuzun evinde kadın sobaya odun atarken ben "odu odu" dediğimi hatırlıyorum normalde 4 yaşı altı hatırlanmaz derler ama buda ilginç bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 abi 3.5 yaşına gelince DİREK resetlenmiyo yani hafıza, yavaş yavaş gidiyo, unutmak istemediğin şeylerin bazıları aklında kalabiliyo işte. mesela benim 6 yaşında kuzenim var, emeklediğini falan hatırlıyor hâlâ, diyorum unutcaksın 2-3 sene sonra. inanmıyor üzülüyor falan dsfkjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Sanirim; Beyin calismaya basladigi andan itibaren (anne karninda) hafiza kayitlara basliyor ama, bu bilgileri okuyabilecek gerekli software'i cocuk anne baba vs. gibi dis etkenlerden aliyor. 3 yas vs. altindaki bilgiler baska bir yazilimla yazildigi icin yedeklenip beynin en ücra kösesine saklaniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 PrudenT said: ...emeklediğini falan hatırlıyor hâlâ, diyorum unutcaksın 2-3 sene sonra. inanmıyor üzülüyor falan dsfkjf şu olay yüzünden unutmayabilir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar