Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jetonlu Atari Oyunları Nasıl Oynanır?

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Bir sitede Mame diye bir programı anlatmışlar. Ama eski sürümü. Yeni sürümü indirdim 0.141b. Roms klasörüne bahsettiği bios dosyalarını ayrı ayrı zipli hepsini attım. 4 tanede oyun attım. Oyuna tıkladığımda Selected game missing one or more required ROM or CHD images.Plesase select a differnt game. Diyor. Nerde yanlış yapıyorum? Bios dosyalarınıda attım onlar olmazsa her oyun açılmaz diyordu. 4 oyun denedim 4üde açılmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

bende bütün NES oyunları var. istersen upload edeyim. sorunun cevabını bilmiyorum. emulator falan sorunsuz bende.

Abi sende sorunsuz çalışıyorsa bu bahsettiği roms dosyaları emulatör falan upload edebilirmisin. Birde bir not defteri ekle hangi dosya nereye gelecek. Özellikle bu bios dosyaları nereye koncak oyunlar nasıl çalışacak diye sana zahmet. Linki bana pm olarak atabilirsin çok teşekkürler. Yasak değilse burayada atabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

mame nes oyunları için değil arcade oyunları için.

bir emülatör (mame veya mameui) indireceksin şuradan (emülatör vermek yasak değil) http://www.emulator-zone.com/
bir de rom (rom vermek yasak) çekeceksin (google'dan ara mame rom)

bu siteden çektiğin rom dosyasına hiç ellemeden emülatörün rom klasörüne atacaksın.
sonra emülatörü çalıştıracaksın, oyunu bulup oynayacaksın.

edit: (ha bu arada oyunun çalışması için "main" dosyayı indirmen gerekiyor. mesela aynı oyunun 30kb 30kb 30kb 1mb 30kb diye 5 dosyası var, o 1mb olanı indirip oynayacaksın. diğerleri farklı ülkeler için hazırlanan versiyonlar, onları çalıştırmak için de ana dosya gerekiyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şimdi emulatorun içinde roms klasörü var oyunu oraya atın diyor? Rom dediğin dosya ne işe yarıyor aynı şeyse zaten emulatorun içinde o klasör var. İçine Bios dosyalarınıda atıyorum oyunlarıda açmıyor yukarda yazdığım hatayı veriyor.

Ha sen oyundan bahsediyorsun. Oyunları bulabiliyorum. Roms klasörüne de atıyorum. Sonra Mame programını çalıştırıp oyuna tıklıyorum yukarda yazdığım hatayı veriyor;

Selected game missing one or more required ROM or CHD images.Plesase select a differnt game. Diyor. Nerde yanlış yapıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...