Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dark City

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

arattım lakin bulamadım, heralde daha önceden açılmamış.

metriksgillerden bir filmdir bu, ancak matrix'den önce kendisini varetmiştir. tam olarak iç içe dünyalar olduğunu söyleyemeyeceğim filmde ama, matrixdeki gibi "rüyadayız hepimiz" sloganı bunda da mevcut.

filmin konusuna izlediğimde tapasım geldi, ve hala da gelmekte. metriksgillerden bir film ama konusu çok daha orjinal gibi geliyor bana. veya filmdeki ışıklandırmanın mükemmelliğine gark olup öyle zannettim ben, bilemeyeceğim.

filmin görsel yanı, gerçekten üst düzeyde. insanın, izlerken görüntü yönetmenini bulup öpesi geliyor. filmin adını da almış olan dark city'nin, dark, kara kısmı öyle güzel kurgulanmış, öyle güzel aktarılmış ki apışıp kalıyorsunuz. gerçekten muazzam.

24 dizisinden tanıdığınız, kiefer sutherland, bu filmde, yardımcı bir rolde öyle güzel oynuyor ki, alkışlayasınız geliyor. bunun dışında, requiem for a dream'den tanıdığımız jennifer connelly ablamıza tapasımız gelir yeniden. özellikle şarkı söylediği sahnelerde zamanı durdurmak istedim, bitmesin istedim.

film kısa sayılabilir(1 saat 40 dakika filan sanırım). ancak filmin akıcılığının kaynağı kesinlikle bu değil. çok başarılı bir kurgusu var. film delicesine kesilmiş. neredeyse 2 saniyede bir kesme var.

tek zayıf yeri olarak, filmin sonunu gösterebilirim. sanki öyle bitmemeliydi gibi geldi bana. daha güzel şeyler olabilirdi sonunda.

konusuna hiç girmiyorum, çünkü girdiğim gibi spoiler kapsamına girebilir. şöyle bir cümle kurabiliriz sadece:

"bir gün birisi, hafızasını yitirmiş şekilde, alnında azıcık bir kanla, su dolu bir küvetin içinde, anadan doğma bir şekilde uyanır.."
Sosyal ağlarda paylaş

olayı bitiren bi filmdir.noktadır.

hastasıyımdır.bir dönem bu filmle yatıp kalkmışımdır.
kiefer sutherland in kanaatime kral performans sergilediği bi filmdir
senaryo kurgu atmosfer herşey dört dörtlüktür.

"süper" diyerek özetlemek istiyorum çünkü konuştukça izleyesim geliyor.[signature][hline]Spyro, 02 Ağustos 2004 15:21 tarihinde demiş ki:
Walla biz ascra ile her daim kırıntı ve chocolate'a takılıyoruz, yıkılıyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

Matrixten önce çekilmiş matrixten daha güzel bi filmdir bence geriside hikayedir
bu arada matrix 1 her açıdan başarılıydı ve dark city ile kısmen özdeşti ama serinin sonraki filmleri efektler hariç tam bi fiyaskoydu bence bu konuda dark city rulzzzz[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten hoş filmdir

Bugune kadar buraya başlığını açmamak ayıptır
Hele seyretmemek çok daha büyük ayıptır. Sokağa çıkılamayası bir durumdur.

Seyretmediyseniz seyredin, kendinizi elaleme daha fazla rezil rüsfa etmeyin; seyrettirin, seyretmem diyenleri sille tokat, eşek sudan gelene kadar dövün haketmişlerdir.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 04 Ağustos 2004 14:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Henüz izledim. Başta anlaşılmaz çok karanlık bi film gibi gelsede. 20 dk sonra falan izlemesi inanılmaz zevkli bi yan alıyor. Şayet Matrixten biraz daha kolay anlaşılabilir bi film diye düşünüyorum.[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin atmosferi tapılası... Max Payne oynarken de hissettiğim, 70-80 yıllarından kalmış bir New York havası var... Karanlık, hüzünlü bir şehir havası ve çok iyi yansıtılmış... Filmin sonu da kesinlikle yapılabilenin en iyisi olmuş bence, yani mecaz anlam boyutunda ilerleyen hikayeye de bir son koymuş bu son... Mükemmel bir film.[signature][hline]Eski kız arkadaşıma mesaj atarım:
-Uyudun mu?
-Hayır sen?
Arkadaşımla telefonda:
-Naber abi?
-İyiyim saol sen?
-Ben de iyiyim... naber?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dralnu, 31 Ağustos 2004 23:37 tarihinde demiş ki:
bilip, izleyip, begenmeyen - bayan az sayida kisiden biriyim sanirim. herkesin cok ovdugu atmosferi bana cok kotu gelmisti mesela ..

sartlandirmayin kendinizi yani super film begenmeliyim diye :P
e böyle system error lar da çıkabilio tabii :)
matrix gençliği mi desem ne desem ehuehu.[signature][hline]Prawler, 29 Ağustos 2004 20:17 tarihinde demiş ki:
Bu konuda diyecek birşeyim kalmadı
Yapacak birşey de..
Tek gecelik ilişkilerin adamı olacam sanırım sadece
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
Director's Cut izledim. Orjinaliyle net bir şekilde kıyaslayamıyorum çünkü en son izleyeli 5-6 sene oldu. Daha uzun, hikayenin daha oturmuş olduğu ancak bunu getiren editingin bir yandan güzelim müziğin ayağını kaydırdığı gibi bir izlenime kapıldım. Yeni efektler de varmış diye okudum ancak o konuda eskisinde nasıldı pek hatırlamıyorum, sanırım strangerların olduğu sahnelerdeki efektler yeni.

geç olacak ama senko'nun sorusunu cevaplayayım:

doktor bizim elemana uzaylıların kollektif hafızasını yüklüyor böylece onların bütün anılarına sahip oluyor. doktoru yani hocasını hatırladığı kısımlar yine aynı enjeksiyonun sonucu. doktor güçleri kullanabilmesi için elemanı eğittiğine dair anı yüklüyor böylece eleman o antremanları yaşamış gibi hatırlıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
şimdik, ben bu filmi az önce izledim ve kafama bişey takıldı.

Filmi ilk açtığımda, direk mekan tasarımları, konsept falan bana Bioshock oyununu hatırlattı. Neyse efenim sonra izledim izledim, bir de ne göreyim? Bu stranger'ların mekanında bi surat figürü var ki o da şu:

http://i.imgur.com/XcxGK.jpg

abi ben bunu gördüm ve aklıma direk System Shock'un kapağı geldi;

http://ss2.plasticcloud.com/images/image.jpg

Şimdi ben system shock hiç oynamadım, bioshock'un ilkini de yarısına kadar falan oynadım (sıkıntı bastı bi süre sonra sdfg) o yüzden çok bilmiyorum oyunla film konu olarak birbiriyle alakalı mı ama bu benzerliklerin neden kaynaklandığını bilen biri var mıdır yoksa basit bi tesadüf müdür ya da öylesine bi esinlenme midir? gece gece bu takıldı kafama şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...