Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amatör Astronomi


throine

Öne çıkan mesajlar

ben yeni başladım gözlem yapmaya,şimdilik teleskobum yok ama uzun zamandır gözlem yapan bir arkadaşım iyi bir dürbünle kendi sistemimizdeki gezegenleri,yakın yıldızları görebileceğimi söylemişti,işte ben de öyle başladım.Saturnü ve jüpiteri gözledim,hatta o gün çıplak gözle baktığımda bile saturnün halkaları görünüyordu.Gerçi o gün saaturnün Dünyaya çok yakın olduğu nadir zamanlardan biriymiş þ

Neyse işte şimdi ki aşama,teleskop alıp devam etmek.Bu arada tübitak amatör gözlemciler haftası diye bir organizasyon düzenliyor temmuz ayları gibi aklında bulunsun,başvurular açıldığında katılırsın belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ona katılabilirim direk, takip edicem.

Gezekenlerin uzaklıklarını Solar Walk ile takip ediyorum, Star Walk ile yerlerine bakıyorum. Çıplak gözle görebiliyorsun zaten çoğu gezegeni.

Küçükken teleskobum vardı deli gibi izlerdim uzayı sonra birisine verdik kayboldu, babam sağolsun!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

Peki bu işe nasıl başlamak gerekir var mıdır tavsiyeniz ilk şöyle başla gibisinden?

Amatör gözlem etkinliklerine katılarak başlayabilirsin. Çok cüzi bir miktar ücret karşılığında olur bunlar genelde kapadokya civarında çok olur. Orada gökyüzünü tanırsın, gözlem vs. derken iyi bir seviyeye gelirsin. Okulunda amatör astronomi topluluğu varsa hiç karçıma onlara katıl. Olmadı al eline bir dürbün. Işık kirliliğinden uzak bir yere sür arabayı. Gök cisimlerini tanırsın, ne nerde bunu diyebilecek seviyeye gelirsin. Dürbünle ayın hareketlerini izlemek bile büyük zevk. Zaten gerisi gelecekse gelir. Sonra bir bakmışsın deep space olayına girmişsin o nebula senin bu galaxy benim, satürn halkaları, cart curt derken baya bildiğin astronom olmuşsun. sfd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tübitakın Gökyüzünü Tanıyalım kitabını mutlaka alın ilgi duyuyosanız. içinde büyük gökyüzü atlası ve 2 tane kaset var. kasetlerle kitabın içeriği aynı, gözlem yaparken ışığa bakılamayacağı dolayısıyla okunamayacağı için kaset koymuşlar. mevsim mevsim bölümlere ayrılmış kitap. hangi mevsimde hangi yıldızın nasıl bulanacağı, takım yıldızları, yıldızların mitolojik anlamları felan herşey var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...