throine Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Amatör astronomi ile ilgilenenler var mı paticik'te, gözlem olabilir astrofotoğrafçılık olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 işte bu konu uplanır replenir (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Mehtaba karşı rakı (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 çok komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Acaip ilgiliyim ama hiçbirşey yapmıyorum. Anca iPhone'uma "Solar Walk", "Star Walk", "pUniverse" yükledim onlara bakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 ben yeni başladım gözlem yapmaya,şimdilik teleskobum yok ama uzun zamandır gözlem yapan bir arkadaşım iyi bir dürbünle kendi sistemimizdeki gezegenleri,yakın yıldızları görebileceğimi söylemişti,işte ben de öyle başladım.Saturnü ve jüpiteri gözledim,hatta o gün çıplak gözle baktığımda bile saturnün halkaları görünüyordu.Gerçi o gün saaturnün Dünyaya çok yakın olduğu nadir zamanlardan biriymiş þ Neyse işte şimdi ki aşama,teleskop alıp devam etmek.Bu arada tübitak amatör gözlemciler haftası diye bir organizasyon düzenliyor temmuz ayları gibi aklında bulunsun,başvurular açıldığında katılırsın belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 google skymap sayılır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Bak ona katılabilirim direk, takip edicem. Gezekenlerin uzaklıklarını Solar Walk ile takip ediyorum, Star Walk ile yerlerine bakıyorum. Çıplak gözle görebiliyorsun zaten çoğu gezegeni. Küçükken teleskobum vardı deli gibi izlerdim uzayı sonra birisine verdik kayboldu, babam sağolsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Peki bu işe nasıl başlamak gerekir var mıdır tavsiyeniz ilk şöyle başla gibisinden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 ben bazen bakıp aa bu büyük ayı lan küçük ayı nerde diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Fede`yle aramda 3 fark yokmus bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 xieon said: Peki bu işe nasıl başlamak gerekir var mıdır tavsiyeniz ilk şöyle başla gibisinden? Amatör gözlem etkinliklerine katılarak başlayabilirsin. Çok cüzi bir miktar ücret karşılığında olur bunlar genelde kapadokya civarında çok olur. Orada gökyüzünü tanırsın, gözlem vs. derken iyi bir seviyeye gelirsin. Okulunda amatör astronomi topluluğu varsa hiç karçıma onlara katıl. Olmadı al eline bir dürbün. Işık kirliliğinden uzak bir yere sür arabayı. Gök cisimlerini tanırsın, ne nerde bunu diyebilecek seviyeye gelirsin. Dürbünle ayın hareketlerini izlemek bile büyük zevk. Zaten gerisi gelecekse gelir. Sonra bir bakmışsın deep space olayına girmişsin o nebula senin bu galaxy benim, satürn halkaları, cart curt derken baya bildiğin astronom olmuşsun. sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 tübitakın Gökyüzünü Tanıyalım kitabını mutlaka alın ilgi duyuyosanız. içinde büyük gökyüzü atlası ve 2 tane kaset var. kasetlerle kitabın içeriği aynı, gözlem yaparken ışığa bakılamayacağı dolayısıyla okunamayacağı için kaset koymuşlar. mevsim mevsim bölümlere ayrılmış kitap. hangi mevsimde hangi yıldızın nasıl bulanacağı, takım yıldızları, yıldızların mitolojik anlamları felan herşey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Biz genelde yazılım kullanıyoruz zaten teleskopta da kayıtlı bütün cisimler yani tek tuşla ya da koordinat girerek ulaşabiliyoruz. Tabi bu imkanı olmayanlar atlaslardan yararlanacaklar. typo mastaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Gözlem yapmaya başlamadan bir harita bulup bol bol inceleyin. Ne nerde öğrenin az çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar