Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 reyou said: isik hizinda bi tren dunyanin cevresinde dolasirsa trenin icinde gecen 1 hafta dunyada 100 yila yakin geciyomus, o nasi oluyo hala aklima yatmadi yahu :) zaten akla yatacak bir şey değil günlük tecrübe ve hissiyatla uyuşmayan bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 ooo bilimi halka mı indirdik sina. hadi hayırlı olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kinetik Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 peki şu ışık hızında giden trende fener yakma muhabbetinin bi başka versiyonunu sorayım. birisi doğu diğeri batı ya doğru zıt yönlerde iki tren yolladığımız da trenlerden birisi diğerini ışık hızının iki katı görmez mi? görmez olduğunu biliyorum ama o nasıl olur ışık hızına yakın tren de giderken biz aynaya bakacağız kendimizi göremeyiz dedik. bu kendimizi görememe durumu acaba zamanın çok yavaşlamasından dolayı mı? yani bu zamanın yavaşlaması olayı şu an da bildiğimiz yavaşlatılmış görüntü gibi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Senin bir seyler gorebilmen icin ortalikta bir isik kaynaginin, haliyle fotonlarin olmasi gerekli. Sen foton ile ayni ya da fotona yakin hizlarda seyahat edince de olay biraz karisiyor haliyle. Isik hizina yakin hallerde birak aynada kendini gormeyi, herhangi bir seyi gorebileceginden ya da hatirlayabileceginden bile supheliyim. Zira -cok buyuk ihtimalle- molekuler yapida buyuk degisiklikler olacaktir. Ha diyelimki sen bir aracin icindesin ve arac bunu tolere edebildi. Boyle bir durumda gorelilik isin icine girecektir ve sen araca gore normal hiz ile hareket ettiginden dolayi durum dunyadakine daha benzer olacaktir. Bu arada ayni gorelilik olayi zamanin yavaslamasi dediginiz sey icin de gecerli. Siz gercekten de uzay aracinin icinde etkilenmeden oturabilirseniz, zaman uzay aracinin icinde dunyadaki gibi normal bir surecte isliyor demek olacaktir. Yani dunyadaki 10 dk ile aracin icindeki 10 dk ayni olacaktir ama aracin disinda durum farkli olacaktir. Haliyle yine gelecege gitmis olacaksiniz. Yalniz bunun olabileceginden cok supheliyim nedense. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ronin22 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Şöyle birşey daha var, Dünyamıza farklı bir açıyla bakarsanız aslında dünyamızda bir tür uzay gemisi, Büyük bir kütle yapısı var içindeki yolcuları uzayın dış etkenlerinden koruyarak uzayda hareket ediyor. Güneşin etrafındaki hareket hızını bi yana bırakın kendi ekseni etrafında dönüş hızı bile saatte 40.000 kilometre, Yani oturduğunuz yerde aslında saatte 40.000 le hareket ediyorsunuz demicem. Neden ? Güneşin etrafındaki elips dönüş + güneşin galaksi içerisindeki konumunun hareketi + galaksinin evrendeki hareketi de işin içine dahil olunca ben bu mesajı yazarken bile uzayda çok büyük mesafeler katetmiş oluyoruz an itibari ile, Quantum fiziğinde gezegenlerin de kendi kütle çekimlerinin hareket hızları ile oluştuğunu ve aynı kütle çekimin zamanıda etkilediğini belirtiyor, Fizikçi bir arkadaşım anlatmıştı. kütle çekimi ; uzayı dört tarafında tutularak gerilmiş bir masa örtüsü gibi düşünürsen ve bu masa örtüsünün üzerine ağır metal bir küre bırakırsan küre masa örtüsünü durduğu yerde esnetir ve daha ufak bir kürede büyük kürenin çukuruna doğru kayar, Sonuçta Hiçbir fiziksel teması olmayan arada boşluk bulunan Ay Dünyanın etrafında dönüyor, ve dünyanın güneşin etrafındaki yolculuğunda onunla beraber geliyor, Tren Işık muhabbetinde bazı noktalar var ayrıca arkadaşlar 100 le giden arabanın içinde iken etkileniyormusunuz ? araba 100 le giderken cep telefonunu havaya at kucağına düşücek, 30 santım yukarı 30 santım assagı sana gore tek katettiği yol bukadar, duran adama göre 1 sanıye de gerceklesen olay saniyede arabanın aldıgı mesafe kadar ileri giden ve 30 cm yukselen sonra geri duserken gene 1 sanıye mesafe katetmeye devam eden bır nesne En basıt şekli, aynı cep telefonunu camı ac aynı yukseklıge camdan dısarıdayken at ozaman (ortamda ruzgar hava dahi olmasa) aracın sabit devinim hızını kaybedicek yinede ileri doğru biraz mesafe katedecek, yukselıp dusme surecınde kesınlıkle arabadan gerıde kalıcak, peki arabanın ıcındeyken fırlattığın telefon yıne hıcbır fızıkı temas olmadan aynı yukselıp alcalmayı gosterırken neden havaya attıgında arka koltuğa ya da arka cama yapısmıyor. ? Işık hızında hareket eden farklı cisimlerin birbirlerini yada onlardan ayrılan ışık fotonlarının "görünmesi" derken tanımlama hatasıda değil yetersiz tanımlama ve algılama oluştu, olay fotonların gözle yada herhangi bir mekanizma ile görülüp görülmemesi deği, hatta fotonda değil ışıkda değil. anlatılmak istenen algılayış biçimi o kanun gerçekse (ışık hızı en son hız ise) ışık hızında hareket eden cisimlerden ışık fotonlarının sabit yada başka hızlarda farklı hareket edenler tarafından algılanıs biçimlerinde ciddi çakışmalar olmakta daha dorusu olasılıksızlıklar burda ya bu kural yanlış olucak ya da denkleme diğer bir etken eklenicek, o da zaman olarak belirtilmiş ozaman = liği sağlamak için denklemlerde değişen nokta zaman olacakki kural bozulmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 yeni konu açmak istemedim. ışık hızına ulaşan bir madde kütlesini yitirir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 geçen gün 2012 ye gittim geldim.haberler kötü beyler.mustafa sarp hala galatasarayda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 evet,,,örneğin ışık fotonlardan oluşur,fotonlarında kütlesi yoktur. seraphiel said: yeni konu açmak istemedim. ışık hızına ulaşan bir madde kütlesini yitirir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Işık hızından daha hızlı "Tiftik hızı" vardır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 merhaba ben gelecekten geliyorum, bu konuya mesaj atan herkes gelecekte ölmüş olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 bunu bize söyledin, ve şuanda geleceği değiştirdin...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 en hızlısı tiftik hızıdır. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=tiftik%20h%C4%B1z%C4%B1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Işığın kütlesi yoksa karadelikler nasıl ışığı çekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 degisik isler, fotonun kutlesi yok deniyor formulle fln yapinca yok cikiyor ama deney yapion var cikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Işığın kütle çekimden etkilenmesinden dolayı bir yıldızın arkasındaki başka bir yıldızı o yıldızın önündeymiş gibi görebileceğimizi duymuştum. Sanırım yine Einstein. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 aklıma philedelphia traşı geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 http://www.tubitak.gov.tr/sid/528/pid/541/cid/21152/index.htm;jsessionid=523397EF666C8233CACB9D4B130B66AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 şimdi ben sonsuz hıza çıkarsam aynı anda heryerde mi oluyorum. daha da hızlı gidersem noluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Freedoom said: Işığın kütle çekimden etkilenmesinden dolayı bir yıldızın arkasındaki başka bir yıldızı o yıldızın önündeymiş gibi görebileceğimizi duymuştum. Sanırım yine Einstein. Işık kütle çekiminden etkileniyor. Kuzey ışıklarında bunun etkisi vardı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 yok kuzey ışıkları dünyanın manyetik alanıyla ilgili. @freedom..evet o einsteinın teorisiydi..ispatlayan ise eddington...filmi bile var "Einstein and Eddington" diye,tavsiye ederim güzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 codename_curse said: şimdi ben sonsuz hıza çıkarsam aynı anda heryerde mi oluyorum. daha da hızlı gidersem noluyor nası bi soru bu ya sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 zeper said: yok kuzey ışıkları dünyanın manyetik alanıyla ilgili. @freedom..evet o einsteinın teorisiydi..ispatlayan ise eddington...filmi bile var "Einstein and Eddington" diye,tavsiye ederim güzeldi Teşekkürler indiriyorum şuanda. David Tennant'ı görünce zati ayrı heyecanlandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Freedoom said: Işığın kütle çekimden etkilenmesinden dolayı bir yıldızın arkasındaki başka bir yıldızı o yıldızın önündeymiş gibi görebileceğimizi duymuştum. Sanırım yine Einstein. ayrıca şöyle bi durum da var, güneşin arkasındaki tek bi yıldızı güneşin yanına sıralanmış iki yıldız olarak da görebiliyosun. yine kütleçekimi kaynaklı mercek etkisi. bi de bu durumu einstein ortaya atmış ama kanıtlamamış. eddington "ben bu adamın dediğini çürütürüm" diye deney yapmış, bakmış cidden de einstein'in dediği gibi olmuş. yani deneysel kanıtını yapmış. sonra einstein'e telgraf çekmiş, einstein'in ünü de almış başını gitmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar