Bloodless Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 zeper said: tamam ama senin hızın içinde bulunduğun sistemin hızıdır yani trenin..tren de c(ışık hızı) ile gidiyor. cık! kime göre neye göre? Hız için treni baz alırsan hızın sıfırdır yada hareket ettiğin kadardır. yanlış bilgilendirme yapmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 hayır konun başında başka bir şeyden bahsediyordum,onun için öyle yazdım.trenin içindeki aynada neden görüntümüz oluşmamalıdan bahsettiğim için referans noktası trendir,yanlış bilgilendirme değil. Bloodless said: zeper said: tamam ama senin hızın içinde bulunduğun sistemin hızıdır yani trenin..tren de c(ışık hızı) ile gidiyor. cık! kime göre neye göre? Hız için treni baz alırsan hızın sıfırdır yada hareket ettiğin kadardır. yanlış bilgilendirme yapmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Suark said: Ama tabi yüksek ihtimalle bu kendini doğrulayan şeylerden, yani şöyle olmuştur, ulan ışığın kütlesi yok check e bunun bi hızı var di mi check e kütle arttıkça hız bi yerden sonra artamıo bunu da bulduk check o zaman diyelim ki bişeyin ulaşabileceği max hız ışık hızıdır çünkü anca kütlesiz bişi ona ulaşabilir, o zaman hemen kütle-hız formulünü yapalım win! kesin böle bulmuştur bunnar. Işık hızının sabit olmasını Einstein, elektro-manyetik (Maxwell) denklemlerinin herhangi bir referans frame'ine göre sabit olması gerekliliğinden buluyor. Yani, ne hızda gidersen git, nerede olursan ol ışık hızı hep sabit olmak zorunda. Işık hızına çok yakın giden bir trende bile ışık hızı hala aynıdır, bu nedenle herşey çıldırıyor zaten. Eğer ışık hızına yakın bir hızın varsa, o zaman zaman senin için yavaşlıyor ki ışık hızını sabit olarak algılayabilesin. Benzer şekilde hızlandıkça kütle kazanıp uzuyorsun falan. Bu garip geliyosa, alternetif olarak Maxwell denklemlerinin her inertial frame'e göre sabit olmadıgı bir evren çok daha deli olurdu. Mesela hızlı giden birisi için vakumun (ve de haliyle kendinin) sabit elektriksel geçirgenliğinin artması gerekirdi; bu bir sürü doğa kanununun çıldırması anlamına gelir. Yalnız bu objeler birbirlerinden ışık hızından daha hızlı birbirlerinden uzaklaşamazlar demek değil. Mesela evren'in ışık hızından hızlı büyümesine engel herhangi bir engel yok, hatta Einstein'in daha sonradan gelistirdigi Genel Görelelik zaten bunun olabileceğini (hatta bir ihtimal şu anda bile olduğunu) söylüyor. Sonucta bilim kurgu filmlerinde zamanda yolculuk falan boşuna "wormhole" gibi evren'in yapısını bükebilen cihaz/anomali'lerle olmuyor. Kısacası, bir obje ışık hızında gidemez; o hızda gidecek kadar bir kinetik enerjiye sahip olamaz. Ancak iki obje, eger aralarındaki evren yeterince hızlı bükülüyorsa, ışık hızından daha hızlı uzaklaşabilir. Bu noktada önemli olan bu objelerin kinetik hızlarının değişmemiş (sıfır) olması. Bunun daha da detayı var bu arada ama o kısmı da ben bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 zeper said: Suark said: [ E ışık zaten kütlesiz (mi ki acep? ) falan filan. evet ışık fotonlardan oluşur fotonun da kütlesi yoktur. Isik dalga ve paket seklinde yol alir, bunlardan birinde kutlesi var ( niye iki sekli var einsteina sormak lazim, isikla girisim de elde edebilrisiniz *dalga/wave ilerlemesi* ve paket/quanta seklinde). Vakum ortaminda siyah beyaz ters yuzleri olan yuzeyleri bir eksen etrafindaki cubuga birlestirirseniz ve surtunmeleri kaldirirsaniz isik duzenegi dondurur gibi deneyler vardi. Aradan cok yillar gecti uzgunum, internette dolasmak lazim. Her ne kadar e=mc2 formulune gore isik icin m=0 olmali gozukmesine ragmen isigin kutle olayi biraz karisik yani. E einstein zamaninda tanri evrenle zar atmaz deyip buldugu kuantum yasalarinin temellerini reddetmisti de ondan sonmra ele alanlar olayi kopartti gitti. Sanirim Einstein da bi yere kadarmis demek gerekiyor bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Isik hizinda giden ortamin icinde isik kaynaginiz varsa, o kaynaktan isik gidis yonunde yayilmaz, toplam hiz hicbir zaman isik hizini gecemez. Yine malesef aradan yillar gecti, bunu ordelemistik ama ne nasil nerde cikartmadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 en sevmedigim sey teori tartismak, yapin oyle bakalim. teorik bilime lanet olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 ışık hızı var ve sabit değil zamanda yolculuk yok ve geçersiz sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 aquila said: en sevmedigim sey teori tartismak, yapin oyle bakalim. teorik bilime lanet olsun! repledim çünkü teorikten çok deneysel bilim tarftryım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 herşey mümkün. zamanda geriye gitmek şu an için saçma gözüküyo paradokstan dolayı ama illaki mümkündür. mümkün olamıycak bişeyin kafamızda bile yer edinememesi lazım diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 "in to the universe" diyorum :) eleman anlatmış işte! zamanda yolculuk nasıl olur. geçmişe gitmek mümkünmüdür yoksa gelecegemi falanda filan ama çogu şeyi mantıklı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 said: Scientists Discover Time Teleportation Physicists at the University of Queensland in Australia claim to have discovered time teleportation, no flux capacitors involved: Just like quantum physics allows for teleportation in space, they say that the same is possible in time. Time travel to... the future! Now, hold on to your plutonium-proof underpants. This doesn't mean we are going to the 24 and half century driving Mr. Fusion-powered DeLoreans. Their discovery shows that entangled quantum particles can travel into the future without actually being present during the time between now and the future. Before, we knew that quantum teleportation works in space. Two identical particles at different locations are linked in such a way that, when you change the state of one, the other one instantly changes in exactly the same way, no matter how many miles or light-years are between them. This is a phenomenon that defies our understanding of reality, and it just got even more complex with this discovery. University of Queensland's scientists Jay Olson and Timothy Ralph claim that the quantum entanglement is a fundamental part of the universe, and it works both in space and time, so changing the state of particle today instantly changes the same particle in the future, even while the particle will not exist between those two points. This is how it works (...) imagine an experiment that Ralph and Olson describe in which a qubit is sent into the future. The idea is that a detector acts on a qubit and then generates a classical message describing how this particle can be detected. Then, at some point in the future, another detector at the same position in space, receives this message and carries out the required measurement, thereby reconstructing the qubit. But there's a twist. Olson and Ralph show that the detection of the qubit in the future must be symmetric in time with its creation in the past. "If the past detector was active at a quarter to 12:00, then the future detector must wait to become active at precisely a quarter past 12:00 in order to achieve entanglement," they say. For that reason, they call this process "teleportation in time". http://gizmodo.com/5736217/scientist-discovers-time-teleportation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 nası trol bi bölüm lan bu :s ciddi ciddi merak ettim neden ışık hızında giden bi cisme gire daha yavaş hareklet eden bir cisimde zaman daha çabuk akıyor diye. 3 sayfada sadece 1 postta cevap verilmiş. hay allah sizi nasıl biliyosa öle yapsın. ben de bilim teknikte ciddi bişiyşer tartışılıyo zannediyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 buna o kadar çok cevap verildi ki millet baydı artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 soru sormadım ki cevap verilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 abi bi arasan, nerdeyse her hafta açılıo bu başlık ondan. take it easy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Neye bağladık en son? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 zeper said: aquila said: en sevmedigim sey teori tartismak, yapin oyle bakalim. teorik bilime lanet olsun! repledim çünkü teorikten çok deneysel bilim tarftryım:) Karadelik var da biz mi incelemiyoruz kanka =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 çok komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ronin22 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Quantum fiziğine göre zamanda değişken, Işık hızında giden trenden yakılan bir lambadan ayrılan ışık demetinin o trenden ışık hızıyla uzaklaşması gerekir. Evet trendeki lambadan ışınlar saniyede 300.000 kilometre hızla uzaklaşır. Tren zaten sn/300.000 gitmektedir. Bütün bu olan bitene sabit bir noktadan bakan bir gözlemci Trenide ondan ayrılan ışık demetinide aynı hızda yani sn/300 binde görür. Oysaki hem tren ışık hızında hemde onun lambalarından ayrılan ışınlar ışık hızında ılerı dogru gitmektedir. Denklemin değişen parçası ZAMANDIR. Duran kişinin zaman algısı ile trendekının farklılaşmıştır. Hız = mesafe/zaman ' dır. 100 km 1 saatte gitmek yada 200km 1 sn de gitmek dediğimizde gidenin hızını hepiniz hesaplayabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Tren o kadar hızlı giderken , mesela hepimiz trendeyiz bütün patiler , ben 1 adım geri gitsem acaba sizden kaç yıl geri kalmış olurum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Bu borsa iyi bişey değil abi kafayı yedim.. böylede verilmezki piyasaya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Valla bence asıl sorun ışık hızına çıkmak değil, çıktıktan sonra durabilmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 acaip balata kokar etraf ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 aeasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 oha ya topee bak. bilim teknik gene şaşırtmadı beni :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar