Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Pulkas sana çok kötü bir tavsiye verdi ama. O indirdiğin 4 ay sonra çıkacak Ubuntu versiyonunun günlük derlenmiş hali. Sağlam olmayan, çalışmama ihtimali olan bir şey. İndirme onu. Alpha 1 daha Natty. Günlük derlendiği için sistemin sağlamsa da çalışmayabilir. Ne diyorsun böyle Pulkas? Şunu indir: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download Ve 32 bit indir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 valla sorun indirdiim win7lerdeyse bi daha forumlara bulaşmam zaten : ) biraz da alışkanlıkla ilgili heralde, alışmışım forumlardan indirmeye GERGE said: bir de html indirmeyi bırak forumlardan w7leri. torrent var abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 durduruyorum öyleyse, senin verdiğin linktekini indiriyim tamam ama neden 32bit? GERGE said: Pulkas sana çok kötü bir tavsiye verdi ama. O indirdiğin 4 ay sonra çıkacak Ubuntu versiyonunun günlük derlenmiş hali. Sağlam olmayan, çalışmama ihtimali olan bir şey. İndirme onu. Alpha 1 daha Natty. Günlük derlendiği için sistemin sağlamsa da çalışmayabilir. Ne diyorsun böyle Pulkas? Şunu indir: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download Ve 32 bit indir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Daha kararlı. Pek fark etmez aslında programlara filan girmediğin sürece. İstersen 64 bit indir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 tamamdır abi saol GERGE said: Daha kararlı. Pek fark etmez aslında programlara filan girmediğin sürece. İstersen 64 bit indir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 şu 1. posttaki sorunu kimse çözemez burdan. hem de pc başından. ubuntu falan filan diyosunuz herife adam çözüm istiyor. ben de bu iş benim başıma gelseydi yapacaklarımı söyledim sadece. birsürü laf atılmış. aynı anda ağzınızı burnunuzu kırarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 donanımsal olup olmadığı belli bile olmayan bir sorun için, notebookun ekran kartını sökerdim diyosun yani. afferin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 benim pc de şuana kadar çıkan bütün sorunlar donanımsal oldugu için donanımsal zekam daha hızlı çalışıyor ondandır belki kardeş. herkes anasının karnında öğrenmiyo bu aleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 valla anlamadim ben. f9 a basip giriceksin iste bilgisayara bu kadar. niye ubuntu pesindesiniz en son yapilacak sey icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 abi recovery. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 asus support boyle yazmaz asdf, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 adam recovery'i sildim w7 yüklerken dememiş miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 dvd m var diyor, ayrica hidden partition i oyle kolayca silemezsin retail kurulum arayuzunden. 2 tane failsafe var, ikiside saglam. ya da ben okudguumu anlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 cd yaptim da demis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 abicim siz heralde benim laptop'u şu anda kullanamadığımı düşünüyosunuz ve bu yüzden de recovery yi öneriyosunuz, haklısınız çünkü ben laptop'umu şu anda kullanabildiğimi belirtmemişim daha önce, ama recovery yapabildiğimden, hatta recovery dvd lerimin de elimin altında olduğundan bahsetmişim, yani ben bu her başarısız format denemelerinden sonra recovery yaptım zaten, aslında sorun yok aleti sorunsuzca ilk aldığım günkü gibi kullanıyorum ama bu format başarısızlığının nedenini bilmek istiyorum sadece, bunu bilebilmenin yolu olarak da ubuntu önerdi arkadaşlar, ubuntu yükle, bakalım sonuç nolcak demişler, sonuç değişmezse servise götür demişler haklı olarak. bu yüzden uğraşılarımı gereksiz bulabilirsiniz, ama ben merak ediyorum işte : ) bi de GERGE arkadaş haklı, recovery yi sildim dedim, belki de silinmemiştir bilmiyorum ama f9 yapınca recovery yapmıyordu, ama sorun olmadı çünkü elimde dvd'lerim vardı zaten, dvd'den recovery yaptıktan sonra f9 tekrar çalışmaya başladı bu arada. her neyse recovery konusunda bi sorun yok yani. Ben çok karıştırarak, dallandırıp budaklandırarak anlatıyorum sanırım, kusruma bakmayınız. KHaRoN said: valla anlamadim ben. f9 a basip giriceksin iste bilgisayara bu kadar. niye ubuntu pesindesiniz en son yapilacak sey icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 alet calisiyosa zaten sorun yok ki, ubuntuyu napican? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Alet çalışmıyor ve recovery yok sanmıştım ben. Senin Windows'lar bozuk öyleyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Durum boyleyse problem yok, ben bilgisayarini kullanabilmek icin retail kopya kurmaya calisiyorsun falan diye anliyorum. problemin sebebini de soyleyeyim; recovery partition lar barebone cihazlarda bios dan kilitlenir, ve desteklenen yeni bi OS kuruldugunda kendi dosyalarini atarlar icine. genelde recovery.dat gibi seyler olur. bunlarla asus un ivir zivir programlari , yok hotkey ler , 3rd party driverlar falan yuklenir. sen oem diskden kurmadan, recovery partition i silmeden retail yukleyince problemle karsilasiyorsun. o yuzden kurulum problemsiz gider, sonra acmaya kalktiginda ilk boot sonrasi problem olur. gparted, veya linux live cd gibi bi seyle partisyonlarini silersen problem yasamazsin ama bu meraki sonlandirmani hic tavsiye etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 format attığımda alet sürekli yeniden başlama döngüsüne giriyor işte, ben bu alete format atabilmek istiyorum, tüm derdim bu, ilk indirdiiim win7 de sorun vardır dedim, 2.sini indirdim, 2.si de sorunlu dedim, 3.sünü indirdim, 3. indirdiğim win7 de sorunlu diyemedim, başka bi sorun var heralde dedim, çünkü format esnasında hiçbi hata almıyoken, format sonrası aletin yeniden başlama döngüsüne girmesinin bi nedeni olmalı diye düşünüyorum tabi indirdiim 3 win7lerde sorun yok ise.. ben bunları ilk mesajımda da anlatabildiğimi düşünüyorum, arkadaşları da ubuntuyla format attığında da aynı sorunu yaşarsan alette sorun vardır şeklinde anladığım için de ubuntuyu indirdim, onla denicem, şimdi tüm bu ubuntu macerası gereksiz mi yani? valla ben bu işte bi şey anlamadım. ben de sorun sanırım, anlatamıyor muyum neyim aquila said: alet calisiyosa zaten sorun yok ki, ubuntuyu napican? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 sorun yok ki, sagdan soldan buldugun seylerle yapilicak is degil bu, mis gibi aletle geleni kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 indirdigin surumlerde problem oldugunu zannetmiyorum. olsa olsa dvd yi yazamiyorsun denilir. ki os kurulum diskleri kendi checksumlarini yapar, kurulum diski problemliyse kurulum hic baslamaz. onu bi kere ele. dedigim gibi, diskine wipe atip retail kurulum yapabilirsin. problem oem spesific uygulamalardan geliyor. ubuntu gereksiz bi caba olur ama madem meraklanmissin dene. ama bu senin win7 lerde problem oldugunu gostermez. hidden partition silmek gibi bi maceraya da girmeni onermem yine belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 abi çok saol ya, sonunda sebebini açıklayan biri çıktı, rahatladım valla, şimdi sadece recovery partisyonunu silersem, ardından retail windows kurduğumda sorunsuz çalışır di m?, ayrıca elimde zaten recovery dvd'leri var neden recovery partisyonunu silmemi önermiyosun? bi de adamlar retail kurulumunun önüne geçmek amaçlı mı yapıyolar bunu? abi tavsiye etmediin şey ne tam olarak? : ) KHaRoN said: Durum boyleyse problem yok, ben bilgisayarini kullanabilmek icin retail kopya kurmaya calisiyorsun falan diye anliyorum. problemin sebebini de soyleyeyim; recovery partition lar barebone cihazlarda bios dan kilitlenir, ve desteklenen yeni bi OS kuruldugunda kendi dosyalarini atarlar icine. genelde recovery.dat gibi seyler olur. bunlarla asus un ivir zivir programlari , yok hotkey ler , 3rd party driverlar falan yuklenir. sen oem diskden kurmadan, recovery partition i silmeden retail yukleyince problemle karsilasiyorsun. o yuzden kurulum problemsiz gider, sonra acmaya kalktiginda ilk boot sonrasi problem olur. gparted, veya linux live cd gibi bi seyle partisyonlarini silersen problem yasamazsin ama bu meraki sonlandirmani hic tavsiye etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 recovery partisyonuna mı wipe atıcam? anlamadım, wipe atmak ne demek onu da bilmiyorum ama öğrenirim, tekrar soriim neden tvsiye etmiyosun? KHaRoN said: indirdigin surumlerde problem oldugunu zannetmiyorum. olsa olsa dvd yi yazamiyorsun denilir. ki os kurulum diskleri kendi checksumlarini yapar, kurulum diski problemliyse kurulum hic baslamaz. onu bi kere ele. dedigim gibi, diskine wipe atip retail kurulum yapabilirsin. problem oem spesific uygulamalardan geliyor. ubuntu gereksiz bi caba olur ama madem meraklanmissin dene. ama bu senin win7 lerde problem oldugunu gostermez. hidden partition silmek gibi bi maceraya da girmeni onermem yine belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 hddyi yakican yakinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 wipe atmak derken, diski tamamen fabrika cikisi haline getirmek , icinde gizli partition i falan da silmek. neden yapma diyorum, birincisi optik medyaya guven olmaz, o diski kaybetmeyeceginin, yenisini yaratmak istemeyeceginin, veya disklerin bozulmayacaginin, optik okuyucunun bozulmayacaginin garantisi yok. onun orda olmasinin bi sebebi var. sirf deneysel meraklar icin degmez cebellesmeye. recovery diskler kolaylik yaratsin, cogu insan bios a giremez, optioned boot yapamaz diye yaratilmis, kolayca boot etsinler , gui ile kurulum yapsinlar diye yapilmis bi failsafe mekanizmasi. kisaca; bisey bozuk degilse tamir etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar