Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diş Ağrısı

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

rakı, aspirin, kolonya, zeytin basma olaylarına falan girişme.
yarına kadar diş hekimine gidemeyeceğinden yola çıkarak tıp merkezine de gidemeyeceğini düşünüyorum?
acile gidebilirsen dikloron im veya novalgine im yaptırtabilirsin(sağlık sorunun olmadığını düşünerek diyorum)
ama en garantisi git nöbetçi dt si olan bi tıp merkezine...
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

Romalılar,

porselen kaplama yapılan dişimde sağlam bir ağrı var:

- Doktorla konuştum apranax fort dedi, alalı 1 saat oldu ama etkisi yok.

majezik.
hayvan gibi bi ağrı kesici bu. seyahat sırasında yumruk gibi bi iltihap olmuştu bi keresinde bi anda. uyutmuyodu. bu ilaç sayesinde cildim pamuk gibi oldu. teşekkürler majezik.
Sosyal ağlarda paylaş

ya acile gidebileceğimi sanmıyorum şu anda

majezik dün ağrımı geçirmedi, totalde 4 tane falan kullanmıştım 8 saatlik zaman dilimi içerisinde; yaramadı.

apranax da geçirmiyor, rakı aklımda şu anda ama ağrı kesici aldım diye bir sıkıntı olur mu emin değilim.

şimdi uyuyacak olursam gece uyanıp sabaha kadar uyuyamam, dün gece ağrıdan uyuyamadım sabaha kadar
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

kaplamanın (bana göre sol üst diş oluyor, sol tarafına doğru yayılmış durumda biraz; kaplamanın olduğu dişin diş eti de diğerlerine göre biraz koyulaşmış durumda.

işte majezik 50 mg geçirmiyor, apranax fort geçirmiyor; birazdan rakıyı deneyeceğim

ağrı kesicinin geçirmediği şeyi rakının geçireceğini düşünmek..

kuzum siz mağrada mı yaşıyorsunuz yoksa teknolojik gelişmelerden mi habersizsiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

yeni gördüm umarım geç kalmamışımdır
bz acile gelen hastalara şöyle yapıyoruz:
bi tane citanest veya içinde lidokain içeren herhangi bişi olabilir reklam olmasın :) bunu alıyorsun şırıngaya çekip pamuğa güzelce emdiriyorsun. sonra o pamuğu alıp çürük dişinin diş etine ve çevresindeki ete temas etcek şekilde tutuyorsun uyuşana kadar. yaklaşık 15 dk yanağınla sıkıştırsan yeter genelde. bu seni diş doktoruna gidene kadar tutar. ağrı başlarsa tekrar yapabilirsin.
en etkili ve en bilimsel yöntemdir ;)
Sosyal ağlarda paylaş

mardox; durum periapikale yayılmışsa, örneğin akut apikal paradontitistse(ağrı kesicilerin bana mısın demediği durumda teşhisin bu olma olasılığı yüksek) işe yarıyor mu bu yöntem :P
diş hekimi tavsiyesidir; rakı falan yalan işler, yumuşak dokunuzda ciddi enflamasyona yol açar, yapmayın etmeyin.
şu aralar ağrı ne durumda merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...