Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni alkol yönetmeliği ve festivaller

yav

Öne çıkan mesajlar

said:
MADDE 24
d) Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekânlarda, alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz ve bu etkinliklerde satış ve sunum yapılamaz.

nolcak şimdi?
velev ki iron maiden geldi, 2 bira içemeyecek miyiz izlerken?
Sosyal ağlarda paylaş

Alkollü içki üretici firmaları artık hiçbir festival, organizasyon v.b. etkinliklere sponsor olamayacaklar mı veya alkollü içkilerin yarı fiyattan satılması yahut yılbaşı sepetinin içine hediye olarak konulması veyahut, bir bardağın yanında ikincisinin promosyon olarak verilmesi veya ikram edilmesi gibi uygulamalar yapılamayacak mı? (24/2-a)

Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin ikinci fıkrası (a) bendine göre; Alkollü içkiler bedelsiz, hediye, yardım, ödül, eşantiyon veya promosyon olarak dağıtılamayacaktır. Ancak, üretici ve ithalatçılara ait tesisler ile toptan satıcılara ait işyerlerinde ve açık alkollü içki satış belgesini haiz işyerlerinde sunum uygulaması yapılabilecektir. Alkollü içkilerin yılbaşı sepetinin içine konulması ancak ticari amaçla, satışa konu edilebilir ama yardım, hediye, eşantiyon v.b. uygulamalara konu edilemez.

Fuar, festival, şenlik gibi geçici etkinliklerde açık ya da perakende alkollü içki satışı ve sunumu yasaklandı mı?

Bunlar haricinde kalan alkollü içki sektörünün faaliyetlerine yönelik fuar, festival, şenlik gibi geçici etkinliklerde açık ya da perakende alkollü içki satışı ve sunumu, Kurum’dan izin veren bir yazı alınması koşuluyla mümkündür.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben öyle festivallerde hayvan gibi alkol tüketen biri falan da değilim ama izlediğim heriflerin alkol firmaları sayesinde geldiğini bilecek kadar da ayıktım hani

adam gibi grup izleyemeyeceğiz bu ona denk geliyor hani içmesini geçtim (geçmedim de hani)
Sosyal ağlarda paylaş

azcık düşündüm de çok havada aslında bu yönetmelik

normalde de 18yaşın altına yasaktı alkol satışı. 16-17 yaşında falanken de pekala alabiliyoduk.. hele ki festivallerde.

şimdi de bu festivaller pekala "biz 16-24'e değil 24 üstüne hitap ediyoruz kiee" falan diyebilir içerde de bi şekil sakallısına satar en azından ne bileyim

efes blues festivali yasaklanmış ama mesela, sırf adında efes olduğundan dolayı sanırım? ama sonuçta gençlere yönelik festival sınıfına falan sokmuşlar öyle yasaklamışlar. gene anlamsız bi belirsizlik var.

tütün spor da tutum spor olmuş zaytung haberi gibi ama gerçek dsfg
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi bunlar ne saçmalıyor? 18 yaş üstüdemi içemeyecek konserlerde? Ayrıca Efes Blues Fest'i hangi kafayla yasakladılar ne ara yasakladılar. Yasaklanır mı ya milletin tek eğlencisiydi Blues Fest.

Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokma festivale arkadaş. 18 yaş üstüne alkol nasıl yasaklanıyor ya.
Sosyal ağlarda paylaş

abi nerde yaşıyonuz siz
tütün spor tutum spor oldu
efes pilsen takımları yalan oldu
blues festivali de öyle pek tabii

hiç mi duymadınız insan evden çıkmasa tv açmasa internete girmese bile komşunun tv'sinden falan duyar di mi sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
yeni konu açmayım dedim,bu yılki efes blues konserlerinde 24 yaş sınırı olacakmış şaka gibi ya

ehliyet alma yaşı 18,silah ruhsatı alma yaşı 18,yakında milletvekilliği yaşı bile 18 olacak ama blues konserine katılma yaşı 24.sizin ben hesabınızı kitabınızı şerefinizi seveyim
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...