Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeyi karanlığa götüren korkunç komplo (ciddiyim)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Gayet te başarılı oldum aslında. Hatta ultima online oynaya oynaya üniversite kazandım, mutluyum, gururluyum. Ama yine de benim aradan sıyrılabilmiş olmam öss nin aptal bir sistem olduğu gerçeğini değiştirmiyo ve insanların seviyelerini ölçmekten oldukça uzak, anca inekleme kapasitelerini ölçüyo. ÖSS hazırlığında harcadığım zamanı düşünüyorum da... Bi halta yaramayan, boş boş dersaneye gidip soru kalıplarını ezberletmeye çalıştıkları ve şimdi hiçbir işime yaramayacak ölü koskoca bir sene görüyorum.

Çevreme bakıyorum da katıksız angut desen zekasına övgü olacak seviyedeki tipler üniversiteleri dolduruyo, en basit kuralı bile öğrenemeyen, en basit bağıntıyı bile aklında tutamayıp kopya çekmeye çalışan, düz mantıkla bile kurabileceğin ilişkileri akıl edemeyip papağan gibi ezberleyen tipleri gördükçe çileden çıkıyorum. Haliyle onlar üniversiteye doluşurken onların yerine çok daha verimli, çok daha başarılı mühendis/bilim adamı olma potansiyeline sahip bir çok kişi açıkta kalıp/istemediği bir bölümde okumak zorunda kalıp potansiyellerini harcayınca eğitim sistemini suçlu görüyorum.

(Bölümde derece yapmak gibi bir hedefim yok, hatta oldukça uzağım ve not ortalamam çok yüksek değil, hatta genel olarak not ortalaması da pek umurumda değil.
Sadece olabilecek en basit, en temel şeyleri bile akıl/mantık kullanarak çözmekten aciz insanların üniversiteye girmelerine sinir oluyorum.
gerçi yaşamalarına da sinir oluyorum ama o ayrı bir tartışma konusu)
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Gayet te başarılı oldum aslında. Hatta ultima online oynaya oynaya üniversite kazandım, mutluyum, gururluyum. Ama yine de benim aradan sıyrılabilmiş olmam öss nin aptal bir sistem olduğu gerçeğini değiştirmiyo ve insanların seviyelerini ölçmekten oldukça uzak, anca inekleme kapasitelerini ölçüyo. ÖSS hazırlığında harcadığım zamanı düşünüyorum da... Bi halta yaramayan, boş boş dersaneye gidip soru kalıplarını ezberletmeye çalıştıkları ve şimdi hiçbir işime yaramayacak ölü koskoca bir sene görüyorum.

Çevreme bakıyorum da katıksız angut desen zekasına övgü olacak seviyedeki tipler üniversiteleri dolduruyo, en basit kuralı bile öğrenemeyen, en basit bağıntıyı bile aklında tutamayıp kopya çekmeye çalışan, düz mantıkla bile kurabileceğin ilişkileri akıl edemeyip papağan gibi ezberleyen tipleri gördükçe çileden çıkıyorum. Haliyle onlar üniversiteye doluşurken onların yerine çok daha verimli, çok daha başarılı mühendis/bilim adamı olma potansiyeline sahip bir çok kişi açıkta kalıp/istemediği bir bölümde okumak zorunda kalıp potansiyellerini harcayınca eğitim sistemini suçlu görüyorum.

(Bölümde derece yapmak gibi bir hedefim yok, hatta oldukça uzağım ve not ortalamam çok yüksek değil, hatta genel olarak not ortalaması da pek umurumda değil.
Sadece olabilecek en basit, en temel şeyleri bile akıl/mantık kullanarak çözmekten aciz insanların üniversiteye girmelerine sinir oluyorum.
gerçi yaşamalarına da sinir oluyorum ama o ayrı bir tartışma konusu)

+10k

Bölümümde görüyorum, herkes inanılmaz iyi ezberci.
Bilmemne bilmemne asal gerilmelerin formulü, koskoca bi satır mesela. Bundan 2 tane var, 2 satır koca formül.

Bide daire çözümü var. 2 tane bilgi bilmen gerekiyor, o kadar. Adam gidip formül ezberliyor, yani afedersiniz ama resmen eşek gibi gidip o formülü ezberliyor. 1-2 bilgiyle 1.5 dakikada halledebileceği sistem sorusuna 10 dakika harcıyor formülle. Kolay yol var ama adam orada ufak bi mantık gerektiği için yanaşmıyor. "Ezberlemek iyidir hacı" deyip geçiyor.

Bir problemle karşılaştığında problemin tüm sayısal verileri elinde olsun, o ezberlediği formülde onları yerine koysun istiyor. Örneği kendi bölümümden veriyorum hep sdf Gerilmenin sayısal değerini verme ama kuvveti ve alanı ver, adam kuvveti alana bölüp gerilmeyi bulmayı akıl edemiyor bi süre. "Gerilmeyi vermemiş yea" diye düşünüyor bi süre. Ve 4-5 yıl sonra mezun olduğunda insanların ona lap diye iş vermesini istiyor, vermeyince de her yere küfür basıyor. Kim alır ki söylesenize, alsa da 3 güne basar tekmeyi yani.

Tabi suç ilöğretimden üniversiteye kadar gelen süreçteki eğitimin veriliş şeklinde. Lakin aynı çarklardan geçenler aynı şekili almış olarak çıkmıyorsa burda insanların da suçu vardır demek ki.

Bahsettiğim tipler her bölümde var. Ve yine birsürü bölümde, o tiplerin okuduğu bölümleri arzulayıp aptal sınav sisteminde başarılı olamayan, o yüzden alakasız bölümleri okuyan insanlar da var ve çok üzücü bi durum bu. Öğrenci seçme sistemindeki tek kıstas, iyi ezbercilik. Başka hiç bir şey yok.

Ama öte yandan da bakıyorum, şu kadar gencin olduğu ülkede şu sınav sistemine neşter vurmaya kalksan ortaya çıkacak karışıklığı nasıl toparlayacaksın? Resmen plansız yapılaşma gibi sistem, zamanında her boşluğa ev dikilmiş, şimdi geçmeye sokak bulamıyorsun. Ya evleri yıkacaksın ya dokunmayacaksın, iki ucu boklu değnek.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

O değilde bende sinirlendim şimdi.

Bu eğitim sistemi yüzünden Bilgisayar Mühendisi olamadım. Ulan ortaokul 1'de bilgisayarında Delphi, Visual Basic kurulu olan çocuktum. Her gün girer belli aralıklarla bu ne işe yarıyor bu ne ye yarıyor diye bakıyordum. Hatta ilk çalışan 1-100 sayı tahmin uygulamasını yaptığımdaki sevincimi unutamıyorum :) Hala üniversitede ki 1. sınıf çoğu bilgisayar mühendisi yapamaz. Hayvan gibi merakım vardı. Web tasarımdır falan canavar gibi bakıyordum programlara. Gene öyle bir sürü ortaokulda web sitesi tasarlamıştım. Harcadınız lan beni hoşaf herifler. "Ne oluyor üniversite sınavına ne zaman geldik biz, anam 6 ay kaldı hobbala" derken kaynadım arada.

Şimdi okulda matlab falan lazım olduğunda hala o günler geliyor aklıma hüzünleniyorum :(

Ahahah bir an kendimi gördüm =).
Sosyal ağlarda paylaş

bizim eğitim sistemi hep ezberciydi abi akp ne yapmış?

aslında haklısın bir açıdan, neden biliyor musun.

çünkü tarif ettiğin sorgulamayan denileni yapan nesil varya, hah işte o nesil "Atatürkçüler" ve "Laikler" tarafından yetiştirilen nesil, onların eğitim sistemi, onların rüyası.

AKP'nin de işine yarıyor neden, hepsi aynı şeyi istiyor çünkü. Sorgulamayan, itaat eden nesil. Yani AKP'ye bok atacağına "sizinkiler" ne yapmış 70 yıldır bir ona bak derim, şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

2DArray said:

Pc mühendisi olmadan da pc mühendisliği yapan insanlar var. Siz de onlardan biri olabilirdiniz. Üniversitenin insana öğreteceği çoğu şey kitaplarda. Öğrenmek isteyen insan her türlü öğrenir

Hangi okulda pc mühendisliğı var ? Bende kayıt yaptırmak isterim, uzmanlık alanı olarak da ekran yandalını seçicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...