Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Biraz önce bir şey farkettim yeni okul müfredatlarını incelerken. İlkokullarda daha çocuklar bölme nedir bilmiyorken kesir problemleri çözmeyi öğreniyorlar. Lisede trigonometri olmadan vektörlere ve R3'e kadar analitik geometri; mol, atom, bağlar bilmeden organik kimya öğreniyorlar. Organik kimya birinci sınıfa gelmiş anlayacağınız. Bilimsel bir sistemi izleyerek, çocuklara bilgiyi içselleştirerek öğretme okullardan kaldırılmış. Resmen bunu ezberleyin, bilim hakkında hiçbir şey öğrenmeyin diyorlar. Ezbere trigonometrik formülleri kullanan çocuk (yerine koyma yöntemiyle) daha birim çember nedir bilmeden vektör soruları çözüyor. Bunun sonuçlarını anlamak zor değil: analiz etmeyi bilmeyen, bilimsel yöntemden anlamayan ve kendilerine söylenen herşeyi yorumlamadan, irdelemeden olduğu gibi kabul eden bir kitle. Kendilerine söylenen şeyler yerine pek ala din konulabilir. Ülkeyi dindar yapmanın yolunu açıyor, gerçekten tüm çocuklarımıza afyon içirtiyorlar. AKP yokken böyle bir eğitim sistemi de yoktu. Ne zaman başa dini değerli kuvvetli bir parti geçti, bunlar olmaya başladı. Göz göre göre ülke elden gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 abi ne içtin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 http://www.zgeek.com/forum/gallery/files/1/1/5/8/0/tinfoil_hat.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 ideolojiyi değiştirmek istiyorsan önce eğitimden başlayacaksın. althusser de gramsci de anlatır bunu. eğitim programı devletin ideolojik aygıtları arasındadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 zorunlu din derslerimiz de var, halil pazarlama buyrun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 şeriat trigonometriyle geliyor bu seferde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 seriatin ic acilari toplami 3. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 yorumladan ezberlemek cok daha kolay oluyor zaten o isin taraftariyim, yoksa kim finaldan 1gun once koca kitabi okuyacakta iredeleyecekte bilmemne yapacak oku ezberle gec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 beyler adam haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 ezberle gec kisa vadede iyi, uzun vadede kotu bir sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Napolyonn said: şeriat trigonometriyle geliyor bu seferde. AHHAHAŞSLDK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 bunlar zamanında o kadar çok tartışıldı ki, şu muhabbetin "abi ne teknolojiler var elindekileri pazarlamak için piyasaya sürmüyolar" muhabbetinden farkı yok. bence gayet mantıklı ama too old. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 her yönüyle yanlış,verimsiz boş sistem.çırpınırsanız anca kalıcı öğretimi gerçekleştirirsiniz. hele ki din dersleri off susucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Annem müfredatı kenara bırakıp kendi bildiği gibi öğretiyor öğrencilerine birinci sınıftan beri. Üçüncü sınıf oldular şimdi çocuklar. Başına bir şey gelmese bari... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 bizim okul hayatı full ezberdi ehah o yüzden hiçbişi hatırlamıyorum demekki, bitek sinem diye bi kız aklımda kalmış benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 tüm politik ütopyaların eğitim konusunda gösterdikleri önem, yeni doğmuş olmaları ve doğaları icabıyla yeni bir dünya inşa etmenin ne kadar doğal olduğunu göstermektedir. elbette, politik olanla ilintili olarak burada vahim bir kavrayış hatası mevcuttur; ikna etme yoluyla, eyleyerek ve başarısız olma riskini göze alarak benzerlerine iştirak etme yerine kendisini yetişkinin mutlak üstünlüğü üzerine kuran diktatörce bir şekilde müdahale ediyoruz. ve yeniyi halihazırda sona ermiş bir olgu olarak ortaya koyuyoruz, sanki daha önce varmış gibi. işte bu sebeple avrupa'da, özellikle de tiranik eğilimlere sahip devrimci hareketler yeni koşullar yaratabilmek için her şeye çocuklardan başlamak gerektiğini düşünüyorlar. bu hareketler iktidara gelir gelmez aileden çocuklarını koparıp doktrinlerini kazımakla kendilerini sınırlandırıyorlar. arendt ne güzel demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 daha yeni müfettiş geldi bana.kılavuz kitap kullanmamışım derste onu belirtti mesela.ki gramer işlerken ne kadar gerekli ki bu.ben orda kırk takla atıyorum bi sürü karakter yaratıp onlara görevler yüklüyorum öğrenme kalıcı olsun diye ama adam kılavuz kitaba takıyo mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 zaidral said: tüm politik ütopyaların eğitim konusunda gösterdikleri önem, yeni doğmuş olmaları ve doğaları icabıyla yeni bir dünya inşa etmenin ne kadar doğal olduğunu göstermektedir. elbette, politik olanla ilintili olarak burada vahim bir kavrayış hatası mevcuttur; ikna etme yoluyla, eyleyerek ve başarısız olma riskini göze alarak benzerlerine iştirak etme yerine kendisini yetişkinin mutlak üstünlüğü üzerine kuran diktatörce bir şekilde müdahale ediyoruz. ve yeniyi halihazırda sona ermiş bir olgu olarak ortaya koyuyoruz, sanki daha önce varmış gibi. işte bu sebeple avrupa'da, özellikle de tiranik eğilimlere sahip devrimci hareketler yeni koşullar yaratabilmek için her şeye çocuklardan başlamak gerektiğini düşünüyorlar. bu hareketler iktidara gelir gelmez aileden çocuklarını koparıp doktrinlerini kazımakla kendilerini sınırlandırıyorlar. arendt ne güzel demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 abi hindistana zamanında dayamışlar logaritmayı salak olmuş hepsi http://eglendirmedairesi.files.wordpress.com/2009/10/anti.jpg?w=300&h=103 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Yeni sistemin incelikleri ders müfredatı nedir bilmem ama bizim okuduğumuz dönemde de pek iç açıcı değildi be. Biz şanslıyız vektörleri gördükte, bizde trigonometrinin ne anlama geldiğini öğrenmeden cos30, sin30 çarpıp çarpıp durduk. Şunları düşünüp gerçekleştirebilcek bir devletimiz olsada görsem yaşamım boyunca, bedavaya çalışırım, şu programları adam akıllı hale sokarım. Alkol yasağını alıyorsun batıdan ( aslında yok öyle birşey Bnkz: Efes Pilsen kapansın diye başlık var orda bir sürü alkol firması gösterdim, hala paşa paşa sponsor oluyor ) abicim al sana "Eğitim" sistemini batıdan. Bu kadar mı angutsunuz. Tamam öss kalsın batı'da bizim ki kadar öğrenci falan yok, onlar direk kabulle öğrenci alabilir, ama müfredatı alsana kurban olduğumun hükümetleri. O kadar çok gereksiz bilgi öğreniyoruz ki, gençler "başlarım eğitim sistemine uleyn diyip alkole başlıyorlar". Sonrada devlet alkole zam yapıyor, alkol içemiyorlar. Alkol içemeyen gençlerin çiftleşme ihtimalı azalıyor. Alkol ve cinsellik hayatı biten gençler de kendini dine imana veriyor. İşte aynen iran yaşadı bunları ( sallamaya başladım anca burda durabildim ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 senko said: zaidral said: tüm politik ütopyaların eğitim konusunda gösterdikleri önem, yeni doğmuş olmaları ve doğaları icabıyla yeni bir dünya inşa etmenin ne kadar doğal olduğunu göstermektedir. elbette, politik olanla ilintili olarak burada vahim bir kavrayış hatası mevcuttur; ikna etme yoluyla, eyleyerek ve başarısız olma riskini göze alarak benzerlerine iştirak etme yerine kendisini yetişkinin mutlak üstünlüğü üzerine kuran diktatörce bir şekilde müdahale ediyoruz. ve yeniyi halihazırda sona ermiş bir olgu olarak ortaya koyuyoruz, sanki daha önce varmış gibi. işte bu sebeple avrupa'da, özellikle de tiranik eğilimlere sahip devrimci hareketler yeni koşullar yaratabilmek için her şeye çocuklardan başlamak gerektiğini düşünüyorlar. bu hareketler iktidara gelir gelmez aileden çocuklarını koparıp doktrinlerini kazımakla kendilerini sınırlandırıyorlar. arendt ne güzel demiş. ABİ RESİM AHAHAHAHHAHAAGHFGHJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 bu hikayedeki seneryo tamamiyle hayal ürünüdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 aquila said: http://www.zgeek.com/forum/gallery/files/1/1/5/8/0/tinfoil_hat.jpg ahahah süper ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Birde geçen yıllarda birisiyle konuşmuştum. Şimdi hatırlayamıyorum. Bu italya'da falan uygulanan, ilköğretimden başlayarak kişileri yönlendirmeye odaklı eğitim programının adı neydi ? Yanılmıyorsam Bill Gates ve daha bayağı insan eğitimini bu şekilde ilerletti falan demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2011 benim teyzem öyle ilerletti eğitimini doğru yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar