Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm #5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aluriel said:

yarım sayfa wot yazıyorsun. üşenmeyip okuyorum, ama boş içi. aynı şeyi geveleyip duruyorsun. hayır haklı olabileceğin yerde saçmalayıp haksız konuma düşüyorsun en çok ona üzülüyorum.

Ben oraya sayfalarca da yazsam, anlamak istemedikten sonra içi boş gelir. Ayrıca buradaki arkadaşları akıllı insanlar, okuduklarını anlayabilecek insanlar olarak gördüğüm için üşenmeden yazıyorum o senin içi boş dediğin mesajları.

Üç cümle söylüyorum o zaman, bunun üzerine de daha benimle tartışacak adam varsa her türlü karşılığa hazır olsun.

-Kemalist'im.
-Kemalizm ya da Atatürkçülük bir din değildir.
-Atatürk bir put değildir.
Mesaj tarihi:
Çetin abi eleştiriye açıksın ama kabullenmeye hazır değilsin.Yanlışın olabileceğini düşünerek tartışmıyorsun dolayısıyla anlatılanları anlamıyorsun.

Ardeth abi kanıdın değil kanıtın abi ya.Okurken heceleyerek okumayı denedim bir yerde hata var diye.Gerisi çok güzel olmuş ellerine sağlık adsdasd.
Mesaj tarihi:
bak böyle de söylenebiliyor aynı şeyler. ve çok daha güzel oluyor ki zaten bu söylediklerine eksiksiz katılıyorum ben de. ama gel gör ki fiziğimin mühendisi, genetiğimin bilmemnesi, oğlum, yavrum deyince istersen 2+2=4 anlatıyor ol yine de haksızsın benim gözümde.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

bak böyle de söylenebiliyor aynı şeyler. ve çok daha güzel oluyor ki zaten bu söylediklerine eksiksiz katılıyorum ben de. ama gel gör ki fiziğimin mühendisi, genetiğimin bilmemnesi, oğlum, yavrum deyince istersen 2+2=4 anlatıyor ol yine de haksızsın benim gözümde.

Ama yazdım bunun nedenini.
Bana baştan sona sallamışsın diyerek başlayan adama saygı göstermemin anlamı yok. Sen merak etme, ben bana saygıda kusur etmeyen hiç kimseye saygısızlık etmem. Bir yanlışım olursa da özür dilemeyi bilirim.
Mesaj tarihi:
Yok abi puskevit muhabbettine de gulmedim oyle, devlet bahceliye guldum orasi ayri.
Benim soyledigim 5 yil onceye patiyi birakan adamin geldiginde inanilmaz bi sekilde muhabbetlerin ayni yerlerde kalmasiyla alakali.
Mesaj tarihi:
cetintas said:

Baya sallamışsın diyerek bir cümleye başlamayı mı öğrettiler oğlum sana genetiğimin mühendisliğinde ya da fiziğimin yüksek lisansında? Saygıyı insanın kendisinin hak ettiğine çok güzel bir örnek senin yazın. Sen saygısız bir üslupla yazına başladığın için aynı üslupla yanıt alacaksın.

Söylediğin herşeyi kendin de yapan bir insansın. daha bir önceki mesajında tanımadığın insanlara bilgisayar arkasından "algısı kapanmış sabahtan akşama bilgisayar oynayan insanlar" lafını söyledin gelmiş bana saygı konusunda ahkam kesme hem çelişkili hem de saçma konuşuyorsun. Senin asıl o cevabı almanın sebebi üslubunun çirkinleşmesi ve ergenleşmesi.

cetintas said:

Sen hangi yollardan geçtin bakayım genetiğimin mühendisi? Benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım dediğimde sen bunu okuduğum okulla, mühendislikle,, yüksek lisansla falan alakalı bir şey olarak mı gördün. Görmüşsün ki aşağıya yazmışsın neyin var, neyin yok.

Kompleksli misin? Yok, var kompleks belli. Bu kompleks nereden geliyor? Sana ne mezunusun ya da nerede yüksek lisans yaptın mı dedim? Ya da diyen birisi mi var?
Üstelik ne mezunu olursan ol, nereden seni kabul ederlerse etsinler, bu kadar yazdığım şeyi anlayamadıktan sonra ne olur ki senden?

Valla bu tarz bir çıkışı muhtemelen ilk defa sana karşı yaptım forumda çünkü bilgisayar arkasından "sabahtan akşama kadar bilgisayar oynayan algısı kapanmış" diye sallamalar yaparken iyi düşün. O saydıklarımın benim başarımla ya da ilericiliğimle herhangi bir ilgisi yok sadece söylediğin tanıma zıt ve yaptığı mesleği iyi yapmak için çaba gösteren bir insan olduğumun kanıdı, senin yaptığın saçma tanıma kıyasla. Aradan saçma bir şekilde "başarının ölçütü paradır" diye giren insanlara da cevap bu çünkü bunu başarının ölçütü olarak sunmadım.

cetintas said:

"Sizin tarafınız" diye beni-bizi bir tarafa iten sensin? Derdin ne koçum senin, Ahmet Altan'ın çocuğu, yeğeni falan mısın? Neden kendi kendine gelin-güvey oluyorsun? Sen kendini bu dünyanın ve hatta boşver dünyayı patinin merkezi mi sanıyorsun? Yazılan şeylerin hepsini birden neden üzerine alıyorsun?Senin gibi kaç tane adamla tartışıyorum bu konu hakkında. Ya da hayatının bir döneminde Feto'nun Eğitim Merkezi'nden mi geçtin?

Bak işte yine hiç tanımadığın bir insana Feto'nun Eğitim merkezinden mi geçtin diyorsun, şuanda ben senin kafanda dinci ve atatürk'ü sevmeyen bir insanım ki herhalde benimle en uyuşmayan tanımlardan biri bu. tipik bir tarikat üyesi davranışları sergiliyorsun, hayatın boyunca ezberlediğin şeylere karşı en ufak eleştiri yapan biri çıktığında hemen çirkinleşmeye ve saldırmaya başlıyorsun.

cetintas said:

Atatürkçü olmayan adam İLERİCİ OLAMAZ mı dedim ben? Bunu ben insanların vicdanlarına bırakırım, insan ne hissediyorsa onu yaşar. Ama ben kendimde böyle bir şey söyleme hakkı görmediğim halde sen kimsin, beni-benim gibi insanları sınıflandırıyorsun?

Bu yüzden asıl senin gibi adamlar daha fazla tehdit bu ülke için. Şeriatçının ne bok olduğu belli ama senin gibi adamların ne olduğu belli değil?

Davranışların gayet bu yönde yukarda alıntıladığım yerlere bak da gör. İlerci olamaz demekten beter ettin ne bok olduğum kaldı ne fetullahcı. Gerçekten çok ilginç bu durumun farkında olmaman ama tipik bir fanatik davranışı sergiliyorsun bu sırada da oldukça çelişkili cümleler kuruyorsun. Bir alıntı yapıyorum umarım o alıntıyı okuyunca kendine gelirsin bir ne yapıyorum ben diye düşünürsün:

cetintas said:
halde sen kimsin, beni-benim gibi insanları sınıflandırıyorsun? Şeriatçının ne bok olduğu belli ama senin gibi adamların ne olduğu belli değil?

Son olarak da şuna değinmek istiyorum

cetintas said:

-Kemalist'im.
-Kemalizm ya da Atatürkçülük bir din değildir.
-Atatürk bir put değildir.

Şuana kadar direk seni nitelemekten ziyade yazdığın yazıyı ya da davranışları nitelemeye çalıştım ama seni de nitelediğim yerler olmuştur elbet. Senin ne olduğunu bilmiyorum ama şu noktaya dikkat et. Çıkıp da para ve güç için insan öldürmeyi mesela Din'in hiç bir yerine koyamazsın fakat para ve güç için insanları Din yoluyla manipüle edip öldüren ve dindar olduğunu söyleyen insanlar var. Aynı şekilde de bu ülkede beni bu yazdığım yazı için dövmek isteyecek ve kendini Kemalist ya da Atatürkçü olarak nitelendiren insanlar da olduğundan oldukça eminim. Bu kavramın bu şekilde bozulmasının altında yatan sorunları da ele almak kendine Atatürkçü ve Kemalist denen insanların görevi. Belki Türkiyede son derece anlayışlı ve şiddet karşıtı sağcı insanlar var ama 1980 öncesi olan olaylardan dolayı sağcılık şu an Türkiye'de şiddetle bir tutulan bir kavram. Dolayısıyla "ben şöyleyim böyleyim" demek hiç bir zaman yeterli değil. Sahip çıktığınız kavramların doğru anlaşılmasını sağlamak da sizin göreviniz eğer bunu beceremiyorsanız ilerde suçlu duruma düşmeniz kaçınılmaz.
Mesaj tarihi:
napae said:

kermit said:

başarı kıstasım paradır
eğitimmiş vs falan fasa fiso
paran yoksa eğitimin varsa bi defol git karşımdan

Rerore said:

cv pompalamak olmamış cidden
ardeth de yüksek lisans yapan ender insanlardan biri türkiye de
birinci filan bitrince güzel duruor cv de ancak

uzayın siz de onu başarının kıstası olarak değil yapılan "sabahtan akşama bilgisayar oynayan algısı kapanmış insan" benzetmesini çürütmek için sundum. neyi başarıyorsun ayrıca genel bir başarı tanımı bile olması saçma. insanlar mesleğinde başarılı olabilir ama benim daha mesleğimde başarılı olup olmadığımı görmek için çok erken zaten.

benim o mesajımın ardından hemen "bakın bi sürü birinci olan var bu da bişey mi şunların CVsi de var" ya da "başarı mı lan bu" diye hemen atlayan insanlar düşünsün bi önce nasıl bir ruh halinde olduğunu.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...