Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hür Adam

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Metrobüste gördüm her yere asmışlar posterlerini. Said Nursi'nin hikayesi anlatılıyomuş, müziklerini Prag Senfoni Orkestrası yapmış. 7 Ocak'ta vizyona giriyomuş.

http://www.icerikci.com/wp-content/uploads/hur_adam_desktop_A_1024x768.jpg

http://www.huradam.com.tr/

/discuss
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Adamın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir villain olması iyi bir film olmasını engellemez ama. Düzgün de yansıtırlarsa o şekilde de iyi film olur.

Yazar burada Said Nursi'nin hayatını anlatmış sadece, filmden bahsetmemiş ki.

Ama filmin yapımcılarına bakınca cemaat progandası yapan kötü bir film olacağı anlaşılıyor. Yine de Atatürk karşıtı birinin filmi yapılamaz demek yanlış. Atatürk karşıtının Atatürk karşıtı olarak, milliyetçi kahmanlık duygularını karıştırmadan da filmi çekilebilir. Türkiye'de zor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi filmi bende izlemedim ama filmde atatürke kapı çarpmalar onun üstünde tek ayak üstüne atmalar filan var sen düşün yani propaganda bile az kalır bunların yaptıklarının yanında :)

Birde bu adamı sözüm ona TBMM e çağırmışlar. Hatta meclis tutanaklarında var belgeli bunlar diye ayak yapmışlardı. Birisi o gün meclisin kapalı olduğunu nasıl tutanak tutulacağını filan söylemişti ahah

Yani bu 2. bir Büşra vakası:

BÜŞRA

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de Atatürk'e kapı çarpmalar filan sorun değil diyorum. Hepimiz o dönemler Atatürk'a ağır bir muhalefet olduğunu biliyoruz. Bunun filmi de olabilir adam gibi çekerlerse. Tarihten silip atalım mı yani onları?

Das schreckliche Mädchen gibi bir şey neden olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

Lol ayakta uyutmaya devam o zaman, dediğim gibi metrobüsler full bu posterle dolu dsfsdf. Bi haftadır falan da "bugün milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bilmem kaçıncı doğum günü" yazıyodu hat göstergesi ekranlarında zaten.

Yalnız özel gösterimi görenlerin dediğine göre müzikler çok iyiymiş ve kamera çok iyi kullanılmış. Tabii trollüyo da olabilirler, bilemiyorum.

Bu arada Cinebonus gelecek programlar listesine koymuş, bu cuma gösterecekmiş. İlk gün Cinebonus Meydan'da 21:30 seansı baya bi dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi olay Atatürk e kapı çarpması filan değil kaldı ki işin garip yanı Atatürke dikdatör diyen adamlar Atatürke kapı çarpıldığını dile getiriyorlar işin tezat yani bu kaldıki işin uydurma boyutu var uydurma film izlemek isteyen gitsin buyursun izlesin. Tarihi filmlerden değil objektif kitaplardan okuyun öğrenin.

Mesela Mustafa Yıldırım ın Meczup Yaratmak kitabı var merak eden alıp onu okuyabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi çok acaip bir para dökülmüşlük var ortada... hani böyle bir produksyon görmedim ben şimdiye kadar tr sinemasında. müzikler muhteşem, çekimler harika, delimanyak posterler ve tüm gurbetçi ülkelerde türkiyeden sadece 1 hafta sonra vizyona girmeler falan.
propoganda olduğu apaçık ortada. zaten gurbetçi kesim iyice gaza gelmiş durumda "memlekette din elden gidiyörrü" modundalar hepsinin cebinde malum partinin üye kartı (true story). işte gaz verelim şeklinde bir film. fragmanda adam diyor "15 gün ekmek su vermediler" hsktr lan derler adama ekmeği anlarım da 15 gün susuz? lol?!
ondan sonra "sadece türkiye değil dünyayı biz yönetiyoruz" yahudi birliklerine göndermeler (artık adı her neyse). evet atatürk yahudidir islamı türkiyede yok etmek amacıydı adlı şehir efsanesini güçlendirmeye çalışmalar.

bu nasıl propoganda değildir?
inceden inceden işliyorlar işte halkı. biz çocukken evlerinden çıkamayan ninjaların(kara fatmalar, full kapalılar ne derseniz artık) iyice cesaretlenip alışveriş merkezlerini basmaları, şehre ayak atmaları yetmiyor daha da cesaretlendirip mahalle baskılarına kadar yol vericekler onlara.
bundan 10 yıl öncesinde türkiye'de böyle bir film çıkacak, atatürk'ün suratına kapı çarpılacak biz de bunu forumda tartışıcaz... hmm böyle bir şey düşünülebilir miydi? yaparlar... yaparlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben film propaganda değil demiyorum. Propaganda olmadan da film çekilebilir, o dönemki muhalefet anlatılabilir diyorum.

Atatürk'ü tabulaştırmaya gerek yok diyorum, 9 yıl önce foruma üye olduğumda da aynı şeyi diyordum. AKP'li, dindar da değilim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Abi filmi bende izlemedim ama filmde atatürke kapı çarpmalar onun üstünde tek ayak üstüne atmalar filan var sen düşün yani propaganda bile az kalır bunların yaptıklarının yanında :)

gerçekten olmuşsa o olaylar propaganda sayılmaz. gerçekten olmuştur, olmamıştır onu bilmem.

GERGE said:

9 yıl önce foruma üye olduğumda da aynı şeyi diyordum. AKP'li, dindar da değilim zaten.

artık öylesin hehe
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

nurculugun kurucusu gibi bisi. Nurcular bu herifin risale-i nur diye bi kitabini bas kitap olarak biliyorlar.

Şu hikayeyi hiç anlamamışımdır.Dinin orjinal kitabı Kuran-ı Kerim dururken insanlar neden yan sanayi kitaplara taparlar? Hem bu oldukçada büyük bir günah değil mi?

EDİT:

Ayrıca bugün buna hür adam diye film çektirenler 5-10 yıla kalmaz özgürlük savaşçısı diye apoyada film çeker.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Innuendo said:

gerge su kadrodan, su posterden ciddi bir ozelestiri, veya kaliteli sinema nasil bekliyorsun onu anlamadim. 400 metreden propaganda ve "yesil" pastadan biz de bir dilim alalim diyor.

Kaç kere söyledim, filmi savunmuyorum ben. Sadece iyi olmuş olsaydı güzel olurdu diyorum. Bu propaganda zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Allah aşkına Atatürk e muhalefet yapmak başka İngilizlerin piyonu olup Cumhuriyete saldırmak başka. Atatürke muhalefet yapıyordu ne demek ya bildiğin yobaz örümcek kafalıların Anub'arak ıdır kendisi. Evet Atatürke muhalefetin güzel bir filmi çekilebilir de bunu çekecek olan tarafsız kimselerdir. Olanı anlatsınlar.

Ayrıca dediğim gibi bu zatın TBMM e çağrılma gibi bir olayı yok dolayısıyla filmde onu konu etmeleri uydurmadır ve dolayısıyla propaganda filmi oluyor. Hayır çağrılsa bile ne olacak tı ki? Türban sorununda bu insanında parmağı vardır onu da söylemeden geçemeyeceğim. Bunlar kendi yaşamlarını sürdürmek için heryeri pisliğe boğmakta kararlı farelerdir sürüngenlerdir. Zamanında çok güzel söylemişti birisi : Orman yandı bu yılanlar kaldı diye.

Ayrıca bu adamın Nur ile filan alakası yoktur kendisi Batınilerin son temsilcisidir. Risale-i-Nurun büyük bir kısmınınıda Batınilerin ismini hatırlayamayacağım yine bu adam gibi düzenbaz olan bir şeyhine aittir. Batınilerin uzantısıdır yani bu insanlar.

Batınilerin kimler olduğu hakkında biraz yüzeysel bilgi edinmek isteyen Nizamülmülkün Siyasetname kitabını okuyabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...