Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atramedes Draması


Nessaftw

Öne çıkan mesajlar

•Sonar Pulse is now spawned on top of Atramedes' current location and will spawn regardless of where Atramedes is tanked. In addition, Sonar Pulse now idles for 1 second after being cast before they move away from their spawn location.
•It is no longer possible to use immunities to reset a player's sound bar while fighting Atramedes.
•Atramedes' Sonic Breath now properly ignores line of sight

Buradan yola çıkarak blizzardın fixlediği ve diğer guildlerin sömürdüğü unsurların legal olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bütün Atramedes 25 hc killeri resetlenmeli toplamda 9+2(şüpheli) 11 kill var exploit kullanılarak elde edilen.

Bildiğin tank and spank halini alıyor fight bu şekilde. Blizzard bunları banlamazsa Ensidia'ya LK 25 normal ile gelen ban yüzünden haksızlık edilmiş olacak çünkü bunun bahanesi bile yok fight mekaniklerini etkisiz hale getirip bundan fayda sağlamak için bilinçli olarak yapıyorsun her hamleyi. Zaten yukarıdaki fixlerin anlamı da o.

1. fix Atramedesi kapının önüe getirip tank arkasına duvarı alıp raidi kenarda tutup losa 1 adım mesafede bossu tanklayamaz diyor. Çünkü artık Sonar Pulse Atramedes neredeyse orada spawn olacak dolayısıyla exploit işe yaramayacak.

3. fix artık 1. adım da anlattığım losa 1 adım mesafe sayesinde hemen hareket edip sonic breathi iptal edip bundan kazanç sağlayamazsın diyor.

Method Карфаген Paragon Ensidia Vodka Affenjungs Premonition Exodus Adept banlanmazsa killer resetlenmeli (stars ve for the horde hakkında bilgim yok şuanda ama onlarda aynı şekilde kesmişlerdir büyük ihtimalle.)

Zaten bu yüzden paragon ensidia method ss atamadı birkaç gün ensidia saçma sapan zoom olmuş bir ss attı (lol) premo %1de bossu ortaya çekti ve öyle ss aldı o da ayrı bir sahtekarlık. Paragon video yayınlamıyor bahaneleri kimse kaydetmemiş ki genelde en az 3 kişi kaydediyor onlarda dolayısıyla bu da yalan.

Bakalım blizzard ne yapacak eğer adil davranırlarsa ilk kez bu kadar fazla guild banlanmış olacak ama yok rakam 1den fazla hepsini banlayamayız düşüncesiyle birşey yapmazlarsa o zaman da haksızlık yapmış olacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada bir tablo var nihayetinde eskisi gibi değil wow ve lk normal 25 killi sonrası ensidia'nın banlanmasıyla beraber bunu gördük. Ayrıca saronite bomb olayı bunun yanında lafı bile edilecek birşey değil. O derece fazla katkı sağlayan bir durum bu.

Aynı adil uygulamanın tekrarını beklemek gayet normal olmalı. Blizzard bir karar verip onu uygulamaya devam etmeli. Ya hep ceza vermeli ya da hiç vermemeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar guildi banlamazlar. killer de resetlenmez. sadece sağda solda konuşulur o kadar. ama artık bu saydığın guildler o kadar ünlendi ki bütün herkes ayıplasa bile 2 hafta sonra gene bişi değişmemiş gibi umursanmadan devam edilicek.

boş iş yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlla ki öyle olacak ama bu kadar hızlı olmayacaktı ve bu yinede yapılan haksızlığı görmezden gelmemize yol açacak bir etken değil. Fightın ilk hali inanılmaz komplike idi bir sürü rng yüzünden anlık wipe yemek mümkün ve bir noktadan sonra fight tıkanıyor. Bence düzenleme yapılması gereken noktalar mevcuttu (bakınız magmaw 25hcnin ilk hali 3 gün boyunca hot fixler geldi)

Böyle bir fightta progress yapabilmek için ciddi anlamda zaman harcamak gerekiyor ama method exploiti bulur bulmaz kullandı paragonda onlar kullandı diye kullandı sonra devamı geldi zaten. Sonra ban dedikodusu çıktı millet duraksadı fix geldi ben akabinde bunlara ceza gelir diyordum ama şuana kadar birşey olmadı. Bu yüzden Blizzard yaptırım uygulamazsa hata yapmış olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz o yolu izlemedik. Etik olmadığı gerekçesiyle aynı yolu izlemeyen sadece biz değiliz yaklaşık olarak 10 tane daha guild var dolayısıyla bizlerde bu yolu kullanan guildlere ban gelmesini beklediğimiz için o yolu kullanmamayı tercih ettik. Çünkü ortada lk 25 normal kill sonrası ensidia'nın yaşadıkları var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.paragon.fi/node/193

http://www.youtube.com/watch?v=xbpWuzOebsQ


Daha basit bir şekilde video ile konuyu izah edeyim dedim sanırım daha iyi olacak birebir görmek.

Burada da görüldüğü gibi bossun bütün abilityleri çalışmaz hale geliyor. Bir tek stars bu konuda dürüst olup gerçeği paylaştı ve kesmeyeceğini söyledi ama düne kadar 10 kill böyle gelince onlarda bu şekilde kestiler.

Exodus yogg saron alone in the darknessı exploit ile kesince kill, itemlar ve achievler geri alınıp 72 saat ban ile cezalandırılmışlardı.

Forumlarda konu açmak bile işe yaramıyor 1 dk geçmeden pat diye kaldırılıyor konu bu exploit hakkında birşey söyleyip guildlerin adını listeleyince.

Ya blizzard araştırıyor ve o zamana kadar tartışma yaşanmasını istemiyor ya da geçiştiriyorlar bakalım göreceğiz. Umarım adil bir karar verirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Banlamak belki ağır olur ama achievmentlar, itemler vs. geri alınmalı ve 72 saat ban falan atılmalı bence. Sonuçta zor sayılabilecek bir content ve güzel bir yarışma havası var, bizler bile bir şekilde içine çekildik bu atmosferin ve bunu sadece "kazanmak" adına yıpratanların bir şekilde cezalandırılması lazım.

Ensidia QQ kurbanı olmuştu, bir de fight LK fight'ı olunca daha da dikkat çekici hale geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

aylarca brd de ilk bossu balkondan
zul grubdaki raptor bossu da bugla kestik kimse ses etmedi.

yeni nesil çok whiner.


oha harbi bu yeni nesil bebeler çok ağlak yaa.. kim nası keserse kessin size ne bize ne.

hayır bi de böle böle kesti itemlarını geri alın killini iptal edin banlayın cd keylerini iptal edin evine gidip dövün modunda millet. sizene arkadaşım. sanki senin bankandan, çantandan item çaldı, okadar hırslanmak niye. sanane adam nası kesiosa kessin..

brd/ubrs de hilemizi yapıoduk, zg de hilemizi yapıoduk, bütün 5manlerde nerde hile bulsak kullanıoduk, aq20 de rahat durmuyoduk, tbc 5manleri de gayet ufak tefek hilelerle kolaylaştırılıyodu. karazhanda 2 bossu hileyle kesiyoduk, son bossu bildiin binanın içine summonluyoduk, en tepedeki bossu da kapı içinde kesioduk. bunnar direk aklıma gelen çakallıklarımız ve ben realm 3. en iyi guildindeydim sıralamada. hayır bu bi oyun ve oyunun sana müsade ettiği bilinen bilinmeyen herşeyini kullanırsın. boşlukları bulacak kadar akıllıysan bul kullan, okadar akıllı değilsen otur ağla o zaman yapcak bişe yok.

ps: wow ilk çıktıı zaman, duskwooddaki world bossu mind controlla m,ı engineer itemın tekiyle mi ne, alıp sw ye getiren eleman vardı. o zaman onun da önce karısına çocuklarına gözlerinin önünde tecavüz edelim sonra da kafasına sıklaım. hakediyo çünkü terbiyesiz. yapılırmı öle şey, blizzard git bossu kontrol et diye mi koymuş o yaratığı oraya. cık cık cık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesele bunu önceden yapıyorduk bişey demiyorlardı değil ama. Bunu yapan bir guild ceza aldığına göre bu taktiği bulup "ulan bize de girmesin" düşüncesiyle kullanmayan insanlar varken first kill alan guildler falan. Blizzard Ensidia'yı cezalandırarak bunlara artık tölerans göstermeyeceği mesajını vermiş oldu. Olay odur. Yoksa Saurfang'ın MC ile Ogrimmar içinde terör estirdiği zamanlar falan ne banlar gelmeliydi. Hayattan soğumuştuk Horde ahalisi olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bulunan hataları sömürüp bundan haksız yarar sağlamak bana doğru gelmiyor klasik türk kafası ile aa hata var hemen sömüreyim mantığı bence çok saçma. Geçen yıl Exodus ve Ensidia banlandıktan sonra buna cesaret edilememesi lazımdı ama tatil döneminde az sayıda yetkili bulunmasını fırsat bilip bunu kullandılar. Method yapınca diğerleri de ee o yaptı biz de yapalım mantığıyla kullanmaya devam ettiler 3. gün dedikodular çıkınca diğer guildler yapmayı planlıyorsa da vazgeçti. Hotfix geleceğini görüp en son kesenler for the horde ve hatayı ilk farkeden stars oldu. Bu akıllılık değil arada fark var bunu iyi algılamak gerek.

Şimdi sorun killi ilk ben alamayacağım tüh tüh tüh değil bizim konumumuz zaten raid saatlerinden ötürü ilk 15'in dışında 15-20 arasında eh haliyle günde 10 saati aşkın raid yapan 15 guild olduğunu hesaba katacak olursak ve bunların 5 tanesinin daha abartılı şekilde yarışın içinde olduğu gerçeği bize zaten fixlendiğinde bile kimin ilk killi alacağını gösteriyor. Sorun haksızlık yapılması ve üstünün örtülmeye çalışılması. End boss olunca ceza ver ama diğerlerini es geç mantığı saçma. Rapor edildi herşey, konunun bütün detaylarıyla inceleneceği söylendi ama bir gelişme yok. Forumda konu açınca pat diye siliniyor ve üstü kapatılmaya çalışılıyor sorun bu işte. Ben haksızlıktan nefret ederim ve şuanda yaptıkları yanlarına kar kalırsa bu bir haksızlık olacak.

Paragon logları birşey ifade etmiyor özellikle 2 gün sonra linklenince. Ortada ss yok video yok hiçbirşey yok bahaneleri fps sorunu yaşamışlar ve o yüzden kaydetmemişler. For the horde da ss almadı unutmuşlar güya. Ensidia'nın ssi komedi ötesi zoom yapmışlar 7 kişi gözüküyor eh kimse salak değil ne halt yapıldığını anlamak kolay.

Şuanda yapılabilecek durumda bir fight değil sound discler odanın her yerinde ve 5 yarddan sound levelınızı artıyorlar hiç durmadan onlarla didinseniz bile yinede kendinizi 5 discin ortasında bulup aynı saniye içinde ölebilirsiniz. Zor ile imkansız arasında fark vardır. Zor olan bir fightı hissedersiniz (lk25hc %0, mimi hc ya da muru) bunların nerflenmemiş halini ilk gördüğünüzde size zor gelir progress yaparsınız hep geliştirecek birşeyler bulursunuz ama bu fight farklı. Çünkü fightın temel mekanikleri yanlış planlanmış ve büyük ihtimalle istendiği gibi çalışmıyor zaten çalışsaydı o hatayı kullanıp tank and spank şeklinde kesmezlerdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

zamanında lady vasjh'ı ilk kestiğimizde fear ward kullandık diye ne exploiter olmadığımız kalmıştı ne hileci. sonra fixlediler oldu bitti. encounter bozuktu gerçi lootu alamadıydık, sonradan gm maille yollamıştı :>


Yani bak mesela bu güzel örnek arada fark var. Aklını kullanıp oyun içindeki abilityler ile fightı şekillendirmek farklı birşey, bossun bütün yeteneklerini işe yaramaz hale getirip dummyde dps yapar gibi kesmek farklı birşey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...