Pickles Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 hazır sömestr da yaklaşıyo yeni bir dil öğreneyim diye düşünüyorum. VB kasmaya değer mi ? piyasası falan önemli değil kullanırsam kendi işlerim için kullanırım. Wikide uzun uzun okurdum da finaller var şimdi vakit yok pek. C# ile arasında ne kadar fark var diyeceğim ayıp olacak ama ne kadar fark var ? Hiç Basic çalışmadım Basici Basic yapan nedir
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 VB yerine Silverlight dene istersen. Bir öneri sadece. :)
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Artık basic ve c# arasında syntax dışında hiçbi fark yok. İkiside .net librarylerini kullanıyo zaten. C# kullanıyosan zaten basic kodunu da biraz zorlanarak anlayabilirsin ama geçiş yapmana gerek yok.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 hangi dili (ya da dilleri) biliyorsun? kanımca c# biliyorsan, vb.net kasmana gerek yok. elbarto'nun dediği gibi, çok yakın diller. temel olarak clr'ın avantajlarını kullanıyorlar ve syntax dışındaki farklılıkları çok az. hem de microsoft c#'a daha büyük destek veriyor. misal mvc'yi önce c#'a çıkarıyor, daha sonra vb.net'e. ama sen basic demişsin, vb.net değil.. bence basic başlamak için öğrenilebilir ama zaten programlama işine girmiş bir insanın çok spesifik bir neden dışında basic öğrenmesine gerek yok. silverlight tavsiyesi ise enteresan =) zira o bir dil değil. ama şöyle bir durum var; misal c# biliyorsan, yeni bir dil öğreneceğine onun üzerine gitmek kötü bir fikir değil. zira "mühendis adam her dile adapte" olur, "1 haftada syntax'ı öğrenirsin istediğin dilin" gibi söylemler koca bir yalan. çünkü bir platform, sadece dilden oluşmuyor. hangi dil olursa olsun.. konsol aplikasyonu bile yazsanız (ki genelde öyle uygulama kalmadı), kullandığınız platformun gücünü hakkıyla kullanmak için, bir sürü özelliğini bilmeniz gerekir ki syntax'la da, algoritmayla da ilgili bir şey değildir bu. neyse, yani diyeceğim kısaca şu; eğer c#'la uğraşmışsan, c# biliyorum desen bile muhtemelen daha öğreneceğin bir sürü şey vardır. enerjini onlara harca, bir konuda uzmanlaşmaya yönelirsin en azından. yok ben bir dil daha öğreneyim diyorsan, istediğin işe göre değişir ama python iyidir bence.. isviçre çakısı misali her ortamda, her dilin yanında kullanabilirsin. iyi bir tamamlayıcı olabilir.
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Ben de biri vanilla basic hakkında konu mu açtı diye şaşırmıştım. 8-)
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 basic'le c# arasında öyle abartılı bir fark yok. bence öğrenmişken c# öğren. visual studio çok şugar
2DArray Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Visual basic olarak bir tek vba da işime yarıyor benim. İşin yoksa vba ile öğrenme c# geliştir
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 basic çok güzel bir dildi ya. 10 PRINT "HELLO WORLD!"; 20 GOTO 10 gibi.
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 bone anılarımı depreştirdin walla. 10 CLS 20 BEEP 30 GOTO 20
Öne çıkan mesajlar