Scheriff Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 said: İstanbul Belediyesi ve ona bağlı kuruluş olan İSBAK A.Ş. tarafından elektronik denetleme sistemiyle ilgili hız tespiti konusunda yeni bir uygulama başlatılmıştır. Daha önceki ve genel uygulamalarda eds sistemine ait kameranın bulunduğu noktada ki hızınız tespit ediliyor ve eğer limit üzeri ise ceza düzenleniyordu. Kullanıcı eds noktasına yaklaştığınızda hızını düşürüp limit dahilinde geçiş yaptığında ceza uygulanmıyordu. Yeni hız tespit sisteminde ise şehir içi hız limitleri, "A noktası" ile "B Noktası" na konumlandırılmış eds’ler tarafından, arada ki mesafeyi aracın geçiş süresi zaman olarak ölçülerek ortalama hızınız alınıyor ve eğer belirlenen limit üstünde ise ceza uygulaması yapılıyor. Yani 2 eds arasındaki ortalama hız limitiniz baz alınıyor ve eds noktalarında ki yavaşlamanız ve belirlenmiş hız limitine aracın hızınızı düşürmeniz hiç bir işe yaramıyor. Aşağıda ekli bulunan 2 dosyada Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda yapılan 2 uygulamayı fotoğraflı olarak görebilirsiniz. Bu uygulama İstanbul genelinde birçok noktada yapılmakta olup uygulama noktaları çoğaltılmaktadır. Tabii gelecekte otoyollarda da giriş gişesi ile çıkış gişesi arasındaki mesafeyi katetme süresi de baz alınacak demektir. 50 km/hz sınırının aşılmasında ortaya çıkan trafik para cezaları şu şekildedir; · 50 km/hz üzerine %30 oranına kadar aşıldığında 130,00 TL trafik para cezası gelmektedir. · 50 km/hz üzerine %30 oranın üzerine çıkıldığında 270,00 TL trafik para cezası gelmektedir. örnek 1 örnek 2 daha fazla ceza yazabilmek için bu kadar kafa patlatmaları gözlerimi yaşartıyor. trafiği çözmeye harcasalar o vakti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Ohahahaha... Trafik hiç akmıyordu artık iyice bok olacak... İstanbulda 50'yi geçmeden nasıl gidersin abi? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 ahahahah çok iyi, hakkaten zekice lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 daha önce forumda yazılmıştı ama hız yapıp kameradan önce durularak sömürebilinir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 durularak derken? hızlı giderek kazandığım 10dk yı kameradan önce bekleyerek telafi mi ediyorum napıyorum anlamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 ahahahahahah forgiver abi sistem mükemmel. bi açığı yok yani kötüye kullanalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 30-40 saniyelik mesafe 2 nokta arası. durma olayı yalan yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 shockwave traffic jam sebebi olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 oha abi bu ne? 50 kms ile kim araba kullanıyor? bari hız limitini 70 e fln çıkarsalardı kusura bakmasınlar da ben plakanın önüne kağıt mı oyarım.. stickerla olmayan bir plaka mı yazdırırım bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 abi plate flipper diye bişi var işte.. basıyorsun yatıyor plaka flipaplate.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Kameralarda parlayan şeffaf bir kimyasal üretemediler mi hala? :D Kimyager arkadaşları göreve çağırıyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Scheriff said: durularak derken? hızlı giderek kazandığım 10dk yı kameradan önce bekleyerek telafi mi ediyorum napıyorum anlamadım :) önce hız yapıp sonra keyif çayı içersin "roket adam" said: ahahahahahah forgiver abi sistem mükemmel. bi açığı yok yani kötüye kullanalım. aslında giriş çıkış hızlarını dikkate almadan sadece ortalamayı alıyorsa, hızlı girip sağa çekip sömürebilir elesso said: 30-40 saniyelik mesafe 2 nokta arası. durma olayı yalan yani. mesafeyi daha uzun sanmıştım. --- kısa mesafe de başarılıymış asdfjksdfkjsd cevab veremedi demesinler diye cevab verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 ahaha mantiklar guzelmis, zaten trafik kurallari fln hep bizden ceza kesmek icin var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Selam, Minibüs ve otobüslere de ceza yazarlarsa ben seve seve öderim :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 ingilterede uygulamadaydı bu, top gearda aynı muhabbet yapılıyodu zaten. butun yol 250le giderim sonra saga ceker bi cay icerim diyodu clarkson :) yalnız su sekilde de gelismesi lazım bu sistemin, 50 altında olmasada 40-35 altında gidenlere de ceza kesilsin. ben hem max 50 ile gidebilicem, hem de ortalama hızı 15 olan minibusleri bekliycem? bir de şunu merak ettim, 50kmnin %30 ustunde olunca ceza sabit mi? ben sanmıyorum ki sehrin herhangi bi yerinde hızım 100 ortalamanın altında olsun. edit: sarıyer cayırbası mesafesi 1076m. 1dk 8snde 57km/h hızla hesaplayınca. bu kameralar da resimde gsoterdigi gibi yolu ustunde gayet gorunur bi sekilde konulduguna gore, cok da uzmez 1km boyunca 50 ile seyretmek herhalde. ama ilerletirlerse isyan cıkar yani :) zaten sarıyere inen hacıosman bayırında herkes saga cekip 50 60la gitmeye alıstı, her saat cevirme oldugu icin son 1 senedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Bir de yolun sağına soluna 4lüleri yakıp arabayı olduğu yerde bırakıp inip gidenleri otomatik olarak çeken bir sistem icat etselerde her gün maganadalarla tartışmaktan kurtulsam. Abi bağdat caddesinde sol şeritten gidiyorken önümdekinin bir anda durup 4lüleri yakması.. Ben anlamıyorum bu insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 synthesizer said: bir de şunu merak ettim, 50kmnin %30 ustunde olunca ceza sabit mi? ben sanmıyorum ki sehrin herhangi bi yerinde hızım 100 ortalamanın altında olsun Maalesef , yaz aylarinda bi yakinimi hastaneye goturdukten sonra ise yetismeye calisirken 65km ile 270 lira ceza yedim daha hastane onunde. kirmizi isikta kalkmam radara yakalanmam ve durdurulmam bir oldu. fml gayet tatli bi para, uzerine baya duserler gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 peki bu cezalar nerde bizi bulacak? eski arabamda zamlanmıs 2 liraya yakın ceza vardı, arabaya temiz kagıdı aldım sattım, daha gelen giden de yok? odemiyorum cezalarımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 ben su ana kadar 3 hiz cezasi yedim,(@65km 270lira, @109km 128lira, @85km 128lira FML) hepsinde de aman simdi zam falan gelir sene sonuna kadar bi yerimize girebilir diye nakit olarak %25 indirimli odedim. ama cok duyuyorum oyle hic odemeyip temiz kagidi alabilen falan. kesin bana patlardi oyle de bisey var asdf. ama su kamera sistemlerinden ben de supheliyim, pek salladigim soylenemez ama yine de onunde 4 seritte de kokune kadar frene basip 60 a dusen insanlar oldugu icin iclerinden gecemeyecegim icin seve seve yavasliyorum. zoraki yollarla gecerliligini test imkani bulamadim daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 dun gece sarıyere gidip geldim, taksiciler de gayet herkesle beraber sag seride gecip yavas yavas gidiyolar, bahsi gecen cayirbasi sahilinde. sordum ne kadardir var diye, 2 ay falan dedi adam. yedim haberim yokken bi 270 ben dedi. ama galiba geceleri bi saatten sonra calismiyo? telsizde oyle biseyler konusuluyodu. netekim 1 gun oncesinde gece 10 kusur gibi o yolda 270 liralik cezalik bi hizla gecmistim. bosu bosuna kasinmam yani de, gelen cezalari da odemeyi dusunmuyorum hala. edit: ki bu arada şahıs firması kurup kapattım falan, bilimum vergi dairesi işlemleri yaptım, yeni araç aldım üzerime vs. ehliyet kaptırdım geri aldım, hiç bi yerde cezalar onume cikmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2011 gece çalışmıyor halen radarlar edirne'de pilot olarak uygulanıyordu en son, istanbul'da yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 sinte sen de ne adammışsın be :D "100den aşşa ortalamam yoktur şehirde" "2bin tl ceza birikti" "ehliyeti kaptırdım" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 ama kazam da yok :D ehliyeti genclik hatası kısa mesafe alkollu gideriz derken vermiştim, artık taksi bilinciszce gazlamayı da kesinlikle tasvip etmem, ama guzergahım etiler sarıyer, duz, bos, bildigim yol. hangimiz 50le gider ki o yolda. 100den asagi mubalag tabi. arabanin yol bilgisayari ortalama surati 32km olarak goseriyor :) edit: cezalar da; 1 ehliyet kaptırma ve %100 faiz 1 sürat %100 faiz 2-3 park %100 faiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 ya istanbula olmaz bu da, diğer iller çatır çatır uygular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 saatler geri/ileri alındığında kameranın birisinin saatini değiştirmeyi unuturlar ondan sonra önüne gelene 800000km/saat hız yaptınız cezası gelir kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar