Beyt Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Şimdi efenim veritabanındaki her bir tablom için bir class oluşturuyorum herbir classımın içinde alan tanımlamaları ve propertyler var. Merak ettiğim ve aklıma takılan şey ise veritabanında tarih/saat olarak tanımladığım bir alanım var diyelim. C# da bu alan için tanımladığım değişken DateTime şeklinde mi olacak? Öyle olursa direk değişkene girişi #10/12/2010# diyerek verdiğimde veritabanına tarih saat formatında atabilcek mi? şöyle bi parça kodda ekleyeyim hatta daha anlaşılır olsun; kod said: partial class siparisdto { #region'Fields' private int _siparisID; private int _kullaniciID; private double _nakliyeucret; private DateTime _siparistarihi; private DateTime _sonodemetarihi; private DateTime _gonderilmetarihi; private string _adres; private Boolean _odendi; private Boolean _iptaledildi; #endregion #region'Properties' public DateTime siparistarih { get { return _siparistarihi; } set { _siparistarihi = value; } } public DateTime sonodemetarihi { get { return _sonodemetarihi; } set { _sonodemetarihi = value; } } #endregion } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 böyle classları elinle yazmak yerine kendine generator yapsan ya veritabanını okuyarak, bu yapısı kendisi oluştursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 evt datetime kullanican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 4Ever said: böyle classları elinle yazmak yerine kendine generator yapsan ya veritabanını okuyarak, bu yapısı kendisi oluştursun. bu guzel fikirmis yaw daha once denememistim, bildigin bi tool varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 4Ever said: böyle classları elinle yazmak yerine kendine generator yapsan ya veritabanını okuyarak, bu yapısı kendisi oluştursun. Bu iyi fikirmiş harbiden eyvallah :) Sorumun cevabı için de teşekkür ettim ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 aslinda oyle bi tool bulamazsan ve sadece sql kullaniyorsan linq to sql class larina bak, cok basit sekilde surukle birak tableini tum fonksyonlari kendi generate ediyor yada daha kapsamli birsey icin ado.net data classes & services kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Bildigim tool yok, ofiste kendimiz hazırladık bir tane kişisel birşey olsa gönderirdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Abi direk linq to sql kulan ya tool'a falan gerek yok. Visual studio'da databasei sürükleyip bırakıyosun dosyanın içinde sonra istediin yerde class olarak kullanıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 entity framework Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Ücretli dersen DevEx'in XPO'sunu, GPL dersen DB4o'yu incele. Sen classlarını keyfine ve amacına göre geliştir, DB mimarisini bırak bunlar halletsin herşeyi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Alfheim said: entity framework budur. bu çıkmadan önce nhibernate vardı. şu anda da bir numaradır da.. entity framework de belirli olgunluğa erişti. bir çok iş için yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 nhibernate 'i sevmekle sevmemek arasındaki şu durumdan bi kurtulamadım gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 java hiberante ile ayniysa sevmekte yarar var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 hibernate candir. Sevmiyorsan google >> persistance frameworks for C# Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 .NET 3.5 SP1'den itibaren entity framework oldukca iyi bir cozum. Visual Studio ile entegre calisip veri tabanından otomatik olarak tablolari class seklinde cekebiliyor ya da tersini yapabilirsin. Birden cok projede kullandım ve problem yasamadım tavsiye ederim. m-m mapping gibi sorunlar da bahsettigim versiyonda dogru olarak cozumlenmis. 2+ veritabani uzerinde yogun calisacak programci varsa Telerik ORM'e bakmanı tavsiye ederim, EF uzerine ekstra ozellikler ve coklu kullanıcı icin ekstralari var. Hibernate eskilerin en populer uygulamasi, halen daha iyi olduguna eminim, visual studio entergrasyonu konusunda ne kadar iyi bilemiyorum. Bulabiliyorsan Visual Studio 2010 bul ve bir goz at bunlara. Olusturdugun veritabanı class'larini remoting ile uzaga aktarmayi dusunuyorsan POCO vs gibi farklı çözümler var EF icerisinde, biraz arastirmani tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 yeni projelere yelken açmışsın, başlıktan senin olduğunu anladım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar