Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pusht dan çıkartamicaklar ki... :horace:[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!

[Bu mesaj eagle_dnz tarafından 02 Ağustos 2004 14:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
DeLiDuMRuL, 02 Ağustos 2004 14:53 tarihinde demiş ki:
sheesh burasi insanlarin okudugu bi forum lutfen sayin bashkanimiz hakkinda dogru konushun.

herkes ne olduğunu bilio o sayın baskanın[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Mesaj tarihi:
söyle dök içini susma sustukça sıra sana gelecek[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Mesaj tarihi:
said:
kiddo, 02 Ağustos 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Tek suçlu tayyipmi bushmu. Onlar kadar sizde suçlusunuz!!! Kıçınızdaki dona kadar adamlardan alın sonra lan niye ölüyo tayyib mayyib. O bombaların parası topuyla sizden çıktı bee. Şimdide konuşuyomusunuz.

said:
Kalhiae, 02 Ağustos 2004 13:45 tarihinde demiş ki:
Herşey ne kadar basit sizin küçük dünyanızda.. Amerikan kolası içme savaş olmasın..

kalhiae +1

ben şimdi amerikan ürünleri kullandığım için mi savaş oldu?
ben amerikan ürünleri kullandığım için mi orda Türk öldü?

Eee, ben Türk ürünleri de kullanıyorum.
Hatta Amerikan ürünlerinden çok Türk ürünü kullanıyorum. Peki o halde Türkiye en güçlü devlet olması gerekliydi...

Herşeyi böyle basit şeylerle halletmeyi ne kadar çok seviyorsunuz. İngilizce konuşmuyunca herşey hallolcak sizin kafanızda...

said:

Eger aldigin eyin bri Turk marka olani varsa onu tercih et en azindan.

bu düşünceye tamamen karşıyım.
Hangi ürün daha kaliteliyse onu alırım..
Pınar su Türk ürünü değil mi? Coca Cola firmasının da bir suyu var, Coca Cola da Amerikan ürünü. Bana pınar su daha kaliteli geliyor onu alıyorum. Türk-Fransız-İngiliz farketmez..
Ama başka bir yerde kaliteli Amerikan ürünü, kalitesiz Türk ürünü (aynen Coca Cola ve Cola Turka örneği gibi) varsa giderim kalitelisini alırım.
Sonuçta rekabet diye birşey var. Rekabette öne çıksın onlar da, daha kaliteli mal kullansınlar.
"Türk ürünü alın" propogandasını hiç sevmem.. Bir yerde Alternatif Türk ürünü varsa da, giderim kalitelisini seçerim, Sırf "Türk ürün alın" propogandasına uyucaz diye kalitesiz ürünleri almak zorunda değilim. Ama bu demek değildir ki, Tüm Türk ürünleri kalitesiz. Aha işte Kapı gibi Koç ve Sabancı var. Pınar'ın ürünleri son derece kaliteli. Su, Et, Salam vs...

said:
Adam gibi Türk oyunu var

hangisi var örnek ver..
İstanbul Efsaneleri mi? EoB'dan kalma grafikler ve görünmeyen düşmanların aniden karşına çıktığı bir oyunu mu oynuycam?
Dedektif Fırtına mı? Ne kadar güzel bir senaryosu olsa da, bir oyunu kaç kere oynayabilirim bana söyler misin? Kaç senelik oyun bu..
Lanetin hikayesi mi? İnsanlar sadece Türk oyunu diye dolduruşa geldi. Kaç yıl önce çıkan İstanbul Efsanelerinden bile daha berbat grafikleri var, senaryo diye birşey yok. Hatta Resident Evil özentisi bir oyun..

Herkes nike giyiyor diyorsun.
Ne giyiyim ayağıma? Clarks var, Nike var, Dexter var, Reebook var.. Bunların hepsi kaliteli ürün yapıyor, ondan kullanıyorum. Peki bunlar kadar kaliteli olabilmiş Türk firma sayar mısın?

Ayrıca evet, yabancı firmaların Türkiye'de üretim ve satış yerleri var, al sana Türkler için birçok iş alanı.
Mcdonald'slar kötü, kaka diyorsunuz...
Eee, Birçok Türk çalışıyor mağazalarında, "ekmek" parası kazanıyor..
------------

said:

Bu arada müslüman kardeş tanımlamasına hala inanan kaldı mı onuda merak etmekteyim ya hadi neyse...

adam para kazanabilmek için risk almak istedi, riskin sonucu adam öldü. Bu adamın hatası..

bize düşen ise, terröristleri durdurmak.
terrörizmi lanetliyerek iş bitmez.
terrörizmi durdurmamız lazım.
ancak böyle Irak'ta ölen insanları, terrörizm nedeniyle ölen insanların hakkını almış oluruz.

Atatürk ne demişti zamanında "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" Peki bu konuda neden birşey yapılmıyor?
Hükümet alel acele baştan savma işlerle halkın gözünü boyamaya çalışıyor.
Baştan Savma şeylerle AB'ye girmeye çalışıyoruz. Ama terörizm konusunda birşey yaptığını göremedim.

Ulaştırma Bakanı gazeticilere "haddinizi bilin" diyebilecek kadar güçlü.
Ama Hükümet çıkıp da terrörist faaliyetleri sonlandırmak için bu gücünü kullanmıyor..
Biliyorum zor bir iş. Ama Atatürk'ün torunları olarak "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" prensibini destekliyorsak, bu işleri de yapmamız gerekiyor..[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Ağustos 2004 16:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
keşke bonecrusher senin demenle benim dememle olabilecek birşey olsa..
Keşke ayaklanabilsek
Ama olmaz
Bunu sen de benim kadar iyi biliyorsun[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Mesaj tarihi:
Bone coşmuş, üstelik kalite konusunda beynimi okumuş.

Üzerine ne desem boş, +1 diyim o zaman[signature][hline]DoGMeaT, 02 Ağustos 2004 15:43 tarihinde, icq'da demiş ki:
ben aramam öle, paticik benim eniştemin bikere, istesem hepnizi banlarım. yaaa!
Mesaj tarihi:
Satınaldığınız malın sadece kalitesi önemli ise, onun üretilmesi için dökülen kanların veya kaliteli bahanesi ile satın almanız sonucu dökülecek kanların bir önemi yoksa zaten ne desem boş. Tek kriteri para, tek kriteri mal olmuş insanlara sadece bir selam çakar ve bu diyarlardan yavaş yavaş çekilirim ne diyeyim.
*! Güneşli günlere hala inanmaktadır ama yakın olmadığının da bilincindedir*[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
peki fedaykin,
hatırlasın belki
polislerin elinde bir ara kırıkkale tabancaları mı ne vardı.
kalitesiz tabancalardı.
tutukluk yapabiliyor, polislerin elinde patlardı..

düşün, çocuğun olcak senin, sonra gidip polis olcak.
sırf "Go get a Türk ürün"cüler yüzünden oğlunun elindeki tabanca patlıycak, ya da hırsız kovalarken elindeki tabanca tutukluk yapçak, hırsızlar onu vurcak...

Zaten kırıkkale tabancaları yüzünden glock mu berretta mı ne o firmalardan biriyle anlaşmışlardı (yanlış hatırlamıyorsam glock) ve daha kaliteli tabancalara geçilmişti..
-------

kalitesiz olsun ama Türk malı olsun anlayışıyla gidip hiç tanınmayan bilinmeyen bir Türk malı yemek aldık yedik.
Sırf Amerikalıları protesto etçez diye Amerikan malı almıycaz. Ee biz de anca o ürünü bulduk. Yiyince de zehirlendik öldük.
Ne olcak peki fedaykin? Böyle bir duruma düşmek ister miydin? Ben istemezdim..

Bu yüzden bana kaliteli gözüken ürünleri kullanırım.
Pınar Su'nun tadını ve kalitesini, Turkuaz (Coca Cola'nın) Su'dan daha çok beğeniyorum, O yüzden Pınar Su kullanıyorum.
Ama Coca Cola'nın da tadı Cola Turka'dan iyi. O yüzden de Kola içerken Coca Cola tercih ediyorum...

Bence Kalite önemlidir.
Sırf Protesto edilcek diye kalitesiz firmalara yönenilmemelidir.[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Ağustos 2004 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
1-) Bir devlet kaliteli bir tabanca bile üretemiyorsa burada başka bir sorumn var demektir. Düzeltilmesi gereken o dur yoksa çözüm dışarıdan almak değildir

2-) Örneğin taksimde iken Mc Donalds'da değilde Kızılkayalar'da yerim, Konak'ta yerim başka bir yerde yerim. Şayet canınız Mc Donald's da yemek istiyorsa buna kalite bahanesi üretip komik duruma düşmeyin. Onlardan çok ama çok daha sağlıklı ve kaliteli bir sürü türk restoranı var. Zaten türkiye'deki bütün amerikan restoranları fastfood ve yiyecek olarak onlardan daha sağlıksız bir tür daha yok.

3-) Kola içmezsen ölürmüsün. O zaman yine burada kalite filan söz konus demek değildir, burada bilinçli siyasal bir tercih söz konusudur. Bana ne ben ilgilenmiyorum da bir tercihtir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Bırakın ya bu Amerikan düşmanlığı ayaklarını.. Tabiki önce kendi devletinin çıkarlarını düşünecek.. Bu bir birlik yada bir ülke USA'den üstün olana kadar devam edecek be o zamana kadar kimse Amerikaya karışamaz bu kadar basit.. Bu arada "gavur malı kullanma Türk malı kullan" diyenlere ayrı uyuzum.. Geçen sene home theatre almak için gittim dükkana.. Baktım orda bi yamaha dvd.. Nası güzel görüntü, ses kalitesi falan.. Sonra neyse biraz daha dolaşayım dedim.. Gittim çok beğendiğiniz "vestele".. Hani avrupada ödül kazanmış dvdsi falan varmış.. Bu kadar rezil görüntü bu kadar boğuk ses görmedim hiçbir dvd'de.. Sizce hangisini aldım?[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 02 Ağustos 2004 16:16 tarihinde demiş ki:
Satınaldığınız malın sadece kalitesi önemli ise, onun üretilmesi için dökülen kanların veya kaliteli bahanesi ile satın almanız sonucu dökülecek kanların bir önemi yoksa zaten ne desem boş. Tek kriteri para, tek kriteri mal olmuş insanlara sadece bir selam çakar ve bu diyarlardan yavaş yavaş çekilirim ne diyeyim.
*! Güneşli günlere hala inanmaktadır ama yakın olmadığının da bilincindedir*

Peki ne yapmak gerekiyor o zaman: İnsan sağlığını hiçe sayarak, kaliteli hamam böceklerinin içinde dolaştığı, hangi koşullarda saklandığı bile belli olmayan fırınlarımızda üretilen cici ekmeklerden alıp yememiz, birkaç giymeden/yıkamadan sonra rengi solmaya başlayan ya da dikişleri atan pantolon, gömlek vs. almamız mı lazım Türk vatandaşlarını mutlu, mesut etmek için?

Türkiye'de genel olarak yapılan işleri hemen herkes biliyor zaten. Boş yere onu almayın bunu alın demenin bir faydası yok.

Herkes tutturmuş bir Cola Turka diye... Yahu adam gitti RC'yi satın aldı, ismini Türk/Amerikan yaptı herkes birden milliyetçi oldu: Yaşasın Türk Kolası!

Yabancı bir dondurma markasını satın aldı Golf oldu herkes işte dondurma budur demeye başladı.

Nedir bu gariplik hiç düşündünüz mü?

Yaptığımız her iş garip, herşey karmaşık. İsimlerimiz Türkçe, yazışmalarımız İngilizce (arada şimdi hayır benim ismim türkçe diyen birkaç kişi çıkabilir tabi ama genele bakarsanız eğer haklı olduğumu görürsünüz.)... Ya da Türkçe'yle karışık ortaya İngilizce... O da yetmezse Türkçe'den bozma kelimelerle Chat Ağzı.

Ha bi de "benim klavyem turkce degil, n'apalım aliskanlik iste degistiremiyorum"cular var. Millet uyuşturucudan, sigaradan kurtuluyor ama... Neyse...

Bir Türk için bütün dünyayı parçalarız biz! Ne kadar da ilginç değil mi? Bu sadece bize özgüdür. Küçüklüğümüzden beri herhangi bir olay karşısındaki ilk tepkimizi bunu kaba kuvvet ile nasıl çözmeye çalışacağımızdır. Ama Kafatasımızın içinde sakladığımız birşey daha var mı onu kullanarak acaba nasıl çözümler bulabiliriz diye düşünmeyi sevmeyiz. Bak elalem bizi burada kırk saat konuşturuyor. İşgal altında mıyız? Hayır, ama adam bizi İŞGAL etmiş! Silahıyla mı? Hayır, aklıyla... Bir Türk için bütün dünyayı bombalamadan da işi çözebilmenin yollarını aramak lazım.

Türk rehinenin orada ne aradığını düşünmek gerekli. Ya da onu yakalayanları. Durumu tam tersine çevirelim... Türkiye,Amerika tarafından işgal altında ve bir Iraklı Amerikan üssüne petrol ya da herhangi birşey getiriyor. Yakalayan siz olsaydınız ne yapardınız. Sizin düşmanınıza yataklık ve yardakçılık ediyor.

Bu adam ne kadar Türk olsa da bir Iraklı için düşmanla iş birliği yapan bir hain. Maalesef bu böyle.

Bazı şeyleri kabullenmek lazım. Eğer kafamız adam gibi çalışsaydı biz de büyük ve güçlü bir ülke olabilirdik. Ama olamadık, ne zamanki pozitif bilim çıktı, kaba kuvvete üstün gelmeye başladı biz o zaman bittik. Bilimi takip edemedik ve yenildik.

Bu saatten sonra da pek birşeyin değişeceği yok, 50'lerde de aynı laflar vardı, 60'larda da... Eğer bir araya gelirsek, çok çalışırsak bütün dünyaya hükmederiz. Yok böyle birşey arkadaşlar kandırmayın kendinizi... Hiç de çalışkan bir millet değiliz. Punduna getirdik mi akrabamızı bile kazıklamaktan çekinmeyen bir topluma sahibiz. Kendinize bakmayın çevrenize bakın. Maalesef insanlar sizin zannettiğiniz gibi değiller.
Mesaj tarihi:
1-) bir halk belli bir konuda kaliteli bir ürün yapamıyorsa evet o konuda sorun vardır.
Mesela intel kadar kaliteli CPU üretemiyoruz, intel kullanıyoruz.
Glock kadar kaliteli tabanca üretemiyoruz, gidip glock alıyoruz.
Peki bu konularda üretim yapacak/yapan firmalar neden aynı kalitede ürün yapmıyor? Sırf Türk'ü destekliycez diye illa kalitesiz ürün almak mı zorundayız?

2-) McDonald's'ı sadece birçok Türk'e iş alanı sağladığı konusunda örnek vermiştim.
McDonalds sadece keyif işi. Aynı kalitede iş yapan birçok firma var. Tabii insanların tercihi değişebilir bu durumda.
Ben de Aba Piknik'e gidip tavuk döner yemeyi tercih ederim. Ama sonuçta McDonald's birçok Türk'e iş imkanı sağlamıyor mu?

3-) Kola içmek istediğimde kola içerim. Salam yemek istersem salam yerim.
Kola içmessem ölmem. Salam yemessem de ölmem. Ama Kola içmek istediğimde de tadını beğendiğim ürünü tercih ederim...[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Ağustos 2004 16:44 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...