Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 03 Ağustos 2004 01:59 tarihinde demiş ki:
şimdi bi saniye bi şeyi anlıyım tartışmaya katılıcam. bölük pörçük katılım yapıyorum bu aralar. heh.

şimdi:
amerikanın ırak'a girmesi iyi birşey midir? iyiyse neden? kötüyse neden?

önceden yazmışsanız da kısaca bi bahsederseniz laf yetiştirecem biiznillah. :)

=)
Amerikanın ırak ta saddamı devirmesi iyi birşey ama bunu keşki Irak ta huzur sağlamak dünyayı bu tehditten kurtarmak için yapsaydı.Fakat farklı amaçların peşinde olduğu için bu kadar çıkılmazın içine düştü.İstese rahatlıkla refahı ve güvenliği sağlayabilirdi.Ama işte farklı amaçların peşinde oldu.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 03 Ağustos 2004 01:58 tarihinde demiş ki:
ya olen adamin ne kadar turk oldugundan tartismayi baslatabilirmiyiz? dagda yuruyenlerdenmi karda yuruyenlerdenmi?

havada uçan :)

ya arkadaşlar biraz sakin olsak diyorum
tartışma daha zevkli olsa :)[signature][hline]iyi kötü çirkin
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 03 Ağustos 2004 01:59 tarihinde demiş ki:
şimdi bi saniye bi şeyi anlıyım tartışmaya katılıcam. bölük pörçük katılım yapıyorum bu aralar. heh.

şimdi:
amerikanın ırak'a girmesi iyi birşey midir? iyiyse neden? kötüyse neden?

önceden yazmışsanız da kısaca bi bahsederseniz laf yetiştirecem biiznillah. :)

horanse yazdik onceden ne ugrastiriyosun bak iste illa smiley mi yapalim istedigin bu mu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Bakın unity'nin anlatmak istediği şu: Ortada bi pislik var.. Şu an bizi rahatsız etmiyor sayılır ama ilerde ciddi bir tehtit oluşturacak ve bizede bulaşacak.Ama bu pis işi bizim yerimize Amerika yapıyor.. Şimdi Amerikan askerlerinin yerinde bizde olabilirdik.. Bu yüzden durumdan o kadarda şikayetçi olmamamız gerekiyor.. Benim anladığım bu..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Mesaj tarihi:
Evet basit bir mantık yürütme ile Amerikan silah sanayiinin elindeki silahları kullanması gerekiyordu. Yer seçildi ve bu Irak oldu.

Birinci Körfez savaşı sırasında Kuveyt işgali bahane edildi, silahlar denendi, harcandı ve amerikan silah sanayii işlemiş oldu. Üstelik kuveyt'ten de kurtarma parasını alarak kara geçti.

İkini savaşta ise hem silah hem inşaat sektörünün payı göze çarpıyor, silahlar denendi ve harcandı, karşılığında ırak yerle bir edildi, ardından da inşaat sektörüne Irak'ı yeniden yapılatma bahanesi çıkartıldı...

Her iki işin bütçesi de Irak'Tan alınacak para ile karşılanıyor.

O yüzden durup durup Cani saddam vs demeyi kes istersen. Gerçek sebep bu!

Saddam'ın caniiliği tartışılmaz ama Saddam'ın öldürdüğü insanlar zerre kadar amerika'Nın umurunda olmadı hiçbir zaman!
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 03 Ağustos 2004 02:00 tarihinde demiş ki:
said:
blackchaos, 03 Ağustos 2004 01:58 tarihinde demiş ki:
Tamam zaten bu kaçınılmaz elbetteki parası olan her büyük ailenin yönetime katkısı ve etkisi var ama sonuçta bush o kadar saf değil ve sadece belli ailelerin isteği üzerine girmedi Irak a
Silah endüstrisi Amerika da ve amerika ekonomosinin büyük kısmı silah endüstrisinden doğuyor.
Fakat anlatmak istediğim bu kadar süper devlet 3-5 para babasının isteği üzerine harekete geçmeyeceğidir.

black. 3-5 para babasi dediklerin birincisi 3-5 tane degil, ikincisi para bildigin gibi para degil.

dunyada ayni - mal olarak - karsiligi olmayan derecede buyuk para, ve zaten parayi birak paranin sahipleri cok buyuk sanayi ve sermaye isletmelerinin sahipleri.

onlarin lafiyla girip cikmayi birak bir sey yapilacaginda onlara danisilir. aynen turkiyedeki gibi.

Abi tamam belki ben pek derin düşünmüyorum ama süper güç olan bi devletin bu şekilde yönetilmesini pek anlamıyorum.
Kuşkusuz yönetime katkısı olucak zaten Dünya ekonomisinin büyük kısmı Amerika da ama hareketi istek üzerine atıcaklarını anlıyamıyorum.
Fakat doğru olabilir sistem olduktan sonra...[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 03 Ağustos 2004 02:05 tarihinde demiş ki:
Evet basit bir mantık yürütme ile Amerikan silah sanayiinin elindeki silahları kullanması gerekiyordu. Yer seçildi ve bu Irak oldu.

Birinci Körfez savaşı sırasında Kuveyt işgali bahane edildi, silahlar denendi, harcandı ve amerikan silah sanayii işlemiş oldu. Üstelik kuveyt'ten de kurtarma parasını alarak kara geçti.

İkini savaşta ise hem silah hem inşaat sektörünün payı göze çarpıyor, silahlar denendi ve harcandı, karşılığında ırak yerle bir edildi, ardından da inşaat sektörüne Irak'ı yeniden yapılatma bahanesi çıkartıldı...

Her iki işin bütçesi de Irak'Tan alınacak para ile karşılanıyor.

O yüzden durup durup Cani saddam vs demeyi kes istersen. Gerçek sebep bu!

Saddam'ın caniiliği tartışılmaz ama Saddam'ın öldürdüğü insanlar zerre kadar amerika'Nın umurunda olmadı hiçbir zaman!

arkadasim beni burada ilgilendiren, birbirini dahi jurnalleyip saddama saksakcilik yapmaktan amerikayi alkislamaya, oradan amerikaliyi oldurmeye baslayip sonra islamci militanliga k adar degisik yelpazeleri sergileyen bir grup toplumun yaratacagi problemlerle benim ulkemin insaninin ugrasmiyor olmasi.

keske evet, sovalye gibi sadece saddami devirmek icin gitseydi amerika oraya. ve evet belki roosevelt, kennedy, eisenhover olsa giderdi de. ama bush var, ve bushun arkasindakilerin takdir ettigi amaclarla gittiler ne yapalim ?

bu arada insanlar arkadasina bile giderken yan bir amac oluyor ya cd cektiriyor ya birseyi konusuyor birinci korfez savasinda da silahlar denendi evet. tsk da guneydoguda tecrube kazandi kiskisliyor musun onu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
tamam. amerikanın orda pratikte insan ölümlerine sebebiyet veriyor olması bizi ilerideki olası, ucu bize de dokunabilecek bi durumdan uzaklaştırıyor.

peki yöntem doğru bir yöntem midir?[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
bush saf
amerika ıraka girmekte haklı
saddam manyak ve amerika saldırmasa saddam bizim içinde tehlike olurdu

aha bunlar unity tarafı ve bozacının şahidi şıracıda bir kaç kelime konuştu (sen bozacı degilsin tabi unity :) ama aklıma başka söz gelmedi benzetme için)

karşı tarafta

amerika haksız
ıraka kimyasalları veren amerika
saddam manyak ama amerikanın besledigi bir manyaktı

pek dikkatli okumadım ama özetimiz bu horace :) yanlış varsa düzeltirler[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Zegna, 08 Şubat 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
fasıldan geldım
kafamda darbuka sesi var hala
gecmıyo
Mesaj tarihi:
Ya konuya herkes farklı bi açıdan yaklaştığı için böyle oluyor.
Unity nin dediği doğru
biz yapmıyoruz belki bize bulaşıcaktı bu pislik ve çok başımızı ağrıtıcaktı büyük bi şekilde kurtulduk bu beladan.
Ama benim anlatmak istediğim.
Amerika nın yapmak istediği şey.
Oraya başka amaçlar için gitti.Ülke ve dünya huzuru için değil kendi çıkarları için.Ve Sivil katletti ben bu yüzden Amerikayı kınıyorum.
Yoksa ırak a girip rejimi yıkması tabiki iyi birşey.Ama kafasında hep farklı amaçlar güttü.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
peh ben yazana kadar[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Zegna, 08 Şubat 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
fasıldan geldım
kafamda darbuka sesi var hala
gecmıyo
Mesaj tarihi:
black cikar iliskileri hayatin her alaninda vardir.

amerika abye kotalarini azaltmadan bin yere danisir, cunku abdde secilen partiye secim yardimini yapan, borsayi elinde tutan, ticareti, isgucune isi veren cevreler bundan etkilenecektir. ayni sey ab icin de gecerlidir. ayni sey rusya icin de ayni sey bizim icin de gecerli.

turkiyede dahi secimlerde tusiadin, sermayenin destegini alan kazaniyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
bilmiorumda underground bi sitede bi haber okumuştum ki doğruluundan düşününce sizde emin olacaksınız,
amerikanın önümüzdeki 50 yıl için planları hazır ve ırakta bunlar içinde küçük bi basamaktı, sonra bizi avrupa birliine sokup avrupanın iç işlerine iice karışmak -ingiltere yetmio heral- en son da türkiye ile ilgili bi sürü plan var, bunların hiç biride hoşumuza gidecek şeyler diil,
ayrıca en çok kafamı kurcalayan şeyde bu öldürme gösterilerini türkiyenin ırak politikasında sertleşmesi için amerikanın düzenleyip düzenlemedii, hepsi komplo teorisi ama neler olmuo ki adaletsiz dünyada??
Mesaj tarihi:
ewet herşey söylediğiniz gibi.
yarın amerika irana,öbürgün de türkiyeye dalsa benzer bahaneler uydurup... bunun önünde bi engel var mı. ve bu mantıkla yapmıcağına dair garanti var mı ?[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
Unity ben de bu fikirden nasıl bnu kadar emin olabildiğini soruyorum zaten sana. Amerika bu işi ve daha önceki işlerinin hiçbirini adam gibi yapmadı/yapamadı!

Üstelik Amerika'ya duyduğun bu güvenin sebebi nedir onu anlayamıyorum. Türkiye ya da Türk halkı adamların zerre umurunda mı sanıyorsun?

Gerekirse, çıkarları için kuzey ırak'Ta bir kürt devleti oluşturup bize karşı kışkırtır bu adamlar!

Amerika'nın Irak'a girip Saddam'ı devirmesi hiçbirşeyi değiştirmedi ve değiştirmeyecek.

Eğer gerçekten amaç senin dediğin gibi bir caniyi ve diktatörü devirmek olsaydı belki bu yapılabilirdi ama amaç asla bu değil.

Irak'ta yaşanacak huzur ya da barış adamları ilgilendirmiyor ki...

Alacakları paraya ve petrole bakar adamlar.

Sen anladığım kadarıyla tehditler arasında bir sıralama yapıp radikalleri baş sırya koyuyor ve ona göre bir tavır belirliyorsun...

Bense tehditler arasında bir sıırlama yapmayıp hepsini birer tehlike olarak görüyorum ve ayırım yapmıyorum.

Amerika ne kadar güvenilmez ve tehlikeli ise radikaller de o kadar tehlikeli.
Mesaj tarihi:
said:
Popeye, 03 Ağustos 2004 02:09 tarihinde demiş ki:
ıraka kimyasalları veren amerika
saddam manyak ama amerikanın besledigi bir manyaktı

kimyasallari veren almanyadir.

hicbir bati rejimi baas partisinin iktidar olmasini istememistir, baas partisi halk hareketiyle kralligi yikmistir.

baas partisinin sol egilimleri nedeniyle sscbye yanasacagini sanan bati ulkeleri once yusuflamis, sonra baascilarin sscb uydusu olmayi kabul etmeyerek onlara destek vermis olan sscbyi kusturmesiyle rahatlamislardi.

sonra saddam iktidar oldu. onceleri baas partisi iktidari gibi idi fakat sonradan diktatoryaya donustu. ne bati ne dogu bloku hassas durumda olan bolgede bu hassas durumu durtuklemeye cesaret edemedi.

saddam da yerine gore dogu blokuna yanasti dogu silahi aldi yerine gore bati. iki tarafa da oynadi.

iran olayi olunca ve saddam hoslanmayinca bati da irana karsi saddami destekledi 10 yil savastilar. iste bu donemde kimyasallar saddama almanya tarafindan verildi.

savas bitince saddam kimyasallari kendine yeterince destek vermeyip isi bozan kurtlere kullandi.

88 de olan bu olay sonrasinda saddam savas sirasinda bol bol aldigi borclari artik erteletemeyince cesitli ulkelere cesitli tehditler savurdu. dayilandi.

en son ipler kopunca kuveyte girdi. ha bu kimsenin istedigi birsey degildi iste kimse zannetmesin ki tezgahlandi kuveyt olayi. cunku kuveyt isgali o kadar kisa sure icerisinde bile milyarlarca dolar hem petrol olarak hem piyasalarda panik nedeniyle kaybettirdi tum dunyadaki buyuk oyunculara.

2 paralel arasina hapsedilince saddam cesitli etnik gruplar desteklenerek yikilmaya calisildi, olmadi.

sonra iste olanlari biliyorsunuz. bir bahane uyduruldu, aslinda gecmiste kalmis bir bahane, ve saddam indirildi.

sonrasini hep beraber gorecegiz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar hala masumlardasınız.. Savaşta herşey adildir.. ABD zaten Irakta zor durumda ve hiçbirşeyi riske atmak istemiyor.. %100 istihbahrat almadan heryeri bombalıyor çünkü Irak'ta kaldıkları her gün onlar için zarar..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 03 Ağustos 2004 02:16 tarihinde demiş ki:
Unity ben de bu fikirden nasıl bnu kadar emin olabildiğini soruyorum zaten sana. Amerika bu işi ve daha önceki işlerinin hiçbirini adam gibi yapmadı/yapamadı!

2. dunya savasinda amerika etkisinde kalan ulkeler ne oldu ? fransa almanya italya ?

said:

Üstelik Amerika'ya duyduğun bu güvenin sebebi nedir onu anlayamıyorum. Türkiye ya da Türk halkı adamların zerre umurunda mı sanıyorsun?

arkadasim. umrunda olup olmamasi onemli degil. bizim isimize yariyor mu ? iste uluslararasi politika budur.

ayrica umrunda olan da vardir, olmayan da vardir, aynen bizim ulkemizdeki gibi.

said:

Gerekirse, çıkarları için kuzey ırak'Ta bir kürt devleti oluşturup bize karşı kışkırtır bu adamlar!

iste su anda cikarlari bizim tarafimizda oynamayi gerektirdigi icin oyle birsey olmuyor.

bak. hem elimizi pislige sokmadik, hem istedigimizi yaptiriyoruz. al iste sana politika.

said:

Amerika'nın Irak'a girip Saddam'ı devirmesi hiçbirşeyi değiştirmedi ve değiştirmeyecek.

cocuklar guler.

said:

Eğer gerçekten amaç senin dediğin gibi bir caniyi ve diktatörü devirmek olsaydı belki bu yapılabilirdi ama amaç asla bu değil.

Irak'ta yaşanacak huzur ya da barış adamları ilgilendirmiyor ki...

Alacakları paraya ve petrole bakar adamlar.

Sen anladığım kadarıyla tehditler arasında bir sıralama yapıp radikalleri baş sırya koyuyor ve ona göre bir tavır belirliyorsun...

Bense tehditler arasında bir sıırlama yapmayıp hepsini birer tehlike olarak görüyorum ve ayırım yapmıyorum.

Amerika ne kadar güvenilmez ve tehlikeli ise radikaller de o kadar tehlikeli.

amac ne olursa olsun saddamin devrilmesi gerekliydi, cok seyi de degistirecek.

ayrica tehditler siraya konulur, tehditleri siraya koymayan bir sonraki tehditi gorecek kadar yasayamaz.

yuh be askerde bunu bile ogretiyorlar kici kirik gerilla catismasi icin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
yaw amerikanın politikası hazır ve piyon olarak kullanıo milleti, bized baş piyonuyuz, ama harcamaya kıyamıo şimdilik, ayrıca kimyasalları amerikadan aldııda yalan diil, aynı amerika usema bin ladin'i destekleyip zamanında sonra içinde patlatmamışmıydı,
adamların hiç bi politikasını onaylamıyorum dorusu, onaylancak bi yanları yok ki zaten ddiinizi duyar gibiim
  • Yeni Oluştur...