Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitelerde Devam Zorunluluğu


Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Kadar saçma bişey yoktur sanırım.

21-22 yaşının olgunluğuna erişmiş insanların hala devam zorunluluğu altında liseymiş gibi bi dayatmaya tutulması acaip sinirimi bozmakta.

Ulan şöyle kendine güvenen bilgi birikimine güvenen ve derse gelmeyince bişeylerden eksik kalıncağına inanan hoca neden yoklama alır ki?Öğrenci zaten böyle bi durumda derslere kendisi gidecektir.

Örnek vermek gerekirse geçen sene muhasebe hocası ister gelin ister gelmeyin dedi ve en kalabalık olduğumuz ders oydu çünkü girmeyince eksiklik olucağını ve geçemiceğimizi biliyoduk.

Böyle sistem olmaz olsun.

Kısaca yarın 3.30da dersim var ve ben 11de evden çıkmak zorundayım.Derse girmezsem ise kalıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

21-22 yaşının olgunluğuna eriştiysen gidersin abi işte dersine, neyin derdindesin


Örnek vermek gerekirse benim ingilizcem allaha şükür what is ur name? im tolga seviyesinde değil.Ancak ben bu derse gidip uyuyorum.

ya da şöyle diyim eğer ben bi derse girmeden 90-100 alıyosam zaten o derse girmeme gerek yoktur girmeden de anlayabiliyorum.Hocanın derse kitaptan + olarak bişey katmadığı anlamına gelir.

@7thbreath zaten soğuk bi vaziyetteyim ben hergün izmirden manisaya gidiyorum okul için.

11 de gitmemin sebebi ise servis sıkıntısı. 11 de servisim var daha sonra 3 te servisim var, haliyle 3teki servisle yetişemiyorum ve 12de manisada olsam 3 saat civarı orda boş boş beklicem.(Manisada yapılabilcek hiçbir şey yok )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

ingilizce muafiyet sınavları var aga girseydin?


2 oldum zaten 2.sınıfta yok muafiyet sınavı geçen sene hocadan özel izinle girmedim ama bu sene de hala 98-100 alıyorum mesleki ingilizce sınavlarından ve bildiğim derslere giriyorum resmen arka sırada uyuyorum sıkıldığım için dersin düzenini de bozuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

yurtta kalın. dersten 5 dakka once kalkın. derse gidin uyuyun.

bnm yaptığım gibi.
bu.

onun dışında devam zorunluluğu saçma bulduğum bir kural. pek ders kaçırdığım olmuyo esasen, o açıdan bana koyduğu yok devam zorunluluğunun olduğu pek az durumda bile.
üniversitede okuyan yaştaki insana da böyle dayatmalar gereksiz. "kindi iyiliğiniz için çıcıklır" muhabbeti çok lise kalmakta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devam zorunluluğu darbe yıllarında milleti eylemlerden uzak tutup okulda kalmaları için yapılmış bir olay. o olmasa bile derse devam zorunluluğu olmalı bence. 4 hafta falan heralde her ders için. hadi 1 gelemedin 2 gelemedin 3 gelemedin e 4.de gel e hadi onda da gelemedin bi daha devamsızlık yapma yani ayıptır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...