Pluton Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Sitenin html çıktısını sıkıştırmaya çalışıyorum %90 'da başarıyorum ama yine sıkıntı var. Kodum şu; function gzip() { $html = trim(ob_get_contents()); ob_end_clean(); echo preg_replace('@([rn])[s]+@','2',$html); } Şimdi sorunuda aşağıda ki resimde gösterdim; Ordaki boşluklar beni ayar etti. Regex konusunda da pek bilgili olmadıgım için çözemedim. Bunu nasıl halledebilirim?
Bone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 tag içi olmasıyla alakalı olabilir diycem ama sıkmış olabilirim, preg_replace ve trim'i tam olarak hatırlayamadım şimdi.
senko Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 agirlik olmayacagini dusunursen, tek tek ara karakterleri bosluk gordugunde bir sonraki karakter gorene kadar boslugu silsin. yukarda kullandigin dil icin bu isi yapan spesific bir fonksiyon var mi onu bilmiyorum, hatta o dili bile bilmiyorum lisp fln heralde.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 abi nie sikistiyriyon birak daginik kalsin.
Bone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 dağınık olunca neyi düzenlediğini ve layoutu daha rahat görüyorsun. ama kb'den kısmak için sıkıştırmak istiyor da olabilir...
Pluton Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 senko said: agirlik olmayacagini dusunursen, tek tek ara karakterleri bosluk gordugunde bir sonraki karakter gorene kadar boslugu silsin. yukarda kullandigin dil icin bu isi yapan spesific bir fonksiyon var mi onu bilmiyorum, hatta o dili bile bilmiyorum lisp fln heralde. Dil php abi dediğin gibi çok yük olur be reyou said: abi nie sikistiyriyon birak daginik kalsin. Sayfa boyutunu düşürmek için Bone said: dağınık olunca neyi düzenlediğini ve layoutu daha rahat görüyorsun. ama kb'den kısmak için sıkıştırmak istiyor da olabilir... Farketmez ki görmek istediğim zaman fonksiyonu iptal eder yenilerim abi sayfayı =)
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 dikkat ettim de ilk nin görevini yerine getirebileceği bir yok başlarda
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 regexe t de eklemen lazim. o bosluklar space degil tab gibi geldi bana
Pluton Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Pickles said: dikkat ettim de ilk nin görevini yerine getirebileceği bir yok başlarda Yok var görememişindir bende kıllandım baktım şimdide var yani :D Mum_Chamber said: regexe t de eklemen lazim. o bosluklar space degil tab gibi geldi bana s = space t = tab mı demek oluyor o zaman. Hmm böyle biraz daha düzeldi ama bikaç yer var daha. Neyse onlarada bakacaz artıkın :D
jonq Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 iyi de normal hali ile sıkıştırılmış hali arasında ne kadar kb farkı oluyor ki?
senko Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 echo preg_replace('@([rn])[s]+@','2',$html); bu fonksiyonu overload edip icine benim dedigim gibi bosluk bulunca silme olayini da yapsan aslinda compexcitysi degismez zannedersem. O fonksiyonda en iyi ihtimalle O(n) calisiyordur. senin ekliceyegin bolumde O(n) caliscak.
sharky Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Amac sayfa boyutunu dusurmekse, neden direk native bir gzip/deflate sikistirmasi yapmiyorsun sunucu uzerinde ? vhost ise, vhost based de yapilabilir istersen.
4Ever Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 sana o sıkıştırmanın ne faydası olacak ki, okadarcık kb'ın :) tabi facebook yapmıyorsan
Öne çıkan mesajlar