Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 kisilik yazlik aile arabasi

Kharon

Öne çıkan mesajlar

evet aynen basliktaki gibi garip bi mvp isteniyor.

arac hep yazlikta kullanilcak, hayli hirpalanicak, modern family tadinda icine istiflenilecek.

7koltuk, mantikli bi depolama alani, otomatik vites(sart, genel surucu profili yasli/bayan), tercihen yuksek torklu ve tuketimi makul bi motor ve bodrum milas vs cevresinde servis problemi olmayacak bi arac olmasi gozetiliyor.

dusunulen araclar su anda
ford c-max grand mi oyle bisey (eco boost benzinli 1.6 180bg)
peugeot 3008
toyota verso
opel zafira/meriva
citroen picasso

dusunulen adaylar icinde muhtemelen fiyatina oranla en mantikli donanim ve motor/sanziman secenegi 3008 de fakat parayi bastiracak abimiz fransiz dusmani ve o secenegi cepte bi kenara birakiyoruz. digerlerinde ise otomatik vites problem sanirim , henuz showroom gezme firsatimiz olmadi.

fiyat limiti ise iste bu araclar civarinda, arabanin yazlik yerde gayet hirpalanip canina okunulacagi icin fazla harcama yapmak istenmiyor.

kistaslara uyan ve butceyi muazzam asmayan station wagon onerilerine de acik gibiler, bedevi gibi showroom gezmeden once fikirlerinizi merak ediyorum.
takdir edersiniz ki mvp secmek pek eglenceli degil,
Sosyal ağlarda paylaş

az once geldim , pug,citroen ve opel e bakabildik.

pug 3008 degilde 5008 mis 7 koltuklu olan versiyon, cok basit geldi acikcasi, 3008 nispeten gideri olan arac da, 5008 hakkaten fail.

citroen picasso grande ise 5008 ile ayniydi genel olarak ama ici daha iyi dusunulmustu, dosemeler ve donanim da daha basarili gibiydi.

opel de ise meriva o fiyatiyla bir basarisizlik oykusu, zafira ise ankarada hic bi bayii de stoklarda olmamasini gectim, 1.9 motor olmasi vergi dilimi ve donanim paketleriyle fiyat olarak hic icimizi acmadi.

fiyat olarak
pug 5008 1.6hdi otomatik tv vision paket haric olarak 59k ya biraktilar sigorta dahil olarak.
citroen grande picasso tamamen ayni donanim ve ic mekanda daha iyi dusunulmus bi dagilimla 53.4k
zafira ise 1.9cdti ve eski kasayla 62k istedi. direk sildik opel i.
renault bayii kapanmisti ama galiba grand scenic de otomatik vites yok, sitesinde hic bir donanim paketinde bahsetmiyor ve teknik aciklamalar hep "mekanik(6)" seklinde.
toyota verso ya bakma firsatim olmadi ama aynen yine duz vites diye gozukuyor.

yani hakkaten anlamiyorum, ya bayan , ya yasli falan kullanicak aile arabasi iste bu araclara baska kim bakar ? tutupda otomatik vitesi opsiyon olarak bile koymamislar rage.

ford c-max grande, verso, grande scenic , hepsi bu dalga yuzunden eleniyor.

e illa gidip psa mi aliyoruz yani nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Cam tavan opsiyonunu sunanlardan hangilerinin tavanı açılabiliyor diye de bakmak gerek. Şöyle yaz akşamları üstünü açıp püfürdetmek güzel olur. Grand Scenic, 3008 ve C4 Picasso seçeneklerinden sadece Scenic'de cam tavan açılabiliyor diye okumuştum.

Bu arada arkadaki 6ıncı 7inci koltukların ergonomisine dikkat edilmeli. Bildiğim kadarıyla en geniş 3üncü sıra koltuk yeni kasa Grand Scenic'de mevcut. Fakat onun bile küçük çocuklar için uygun olduğunu belirtmem gerek. Ikea'dan kütüphane aldığımda 3üncü sıranın çok faydasını görmüştüm aslında; yine 3-4 kişilik oturma kapasitesi mevcuttu.

Renault Espace benim hoşuma gidiyor şu sıralar; daha büyük hacim ve motor mevcut. Otomatik seçeneğine var mı bakmak gerek. Elbette en iyi çözüm minibüs tarzı bir araç. Sonuçta çocuklar büyüyecekler ve daha ferah alan sunuyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sdafasdf baba + 4 kari mukemmelmis, ilerideki arac alimlarini buna gore sekillendiricem.

ama bu senaryoda anneanne, dede, +1 random cekirdek aile + 2 kucuk olarak dusunun.
cocuklar 8-9 yaslarinda ve hizla boy atiyorlar, onlari da dusunerek boyle bi fikir ortaya atilmisti. (dede tarafindan)

ama arka sirayi gectim, orta sira bile nefret koltuklara sahip, 1 yetiskinin sehir ici kisa mesafeler disinda oturmasina imkan yok, -ben galeride 2dk icinde huysuzlanmaya basladim 1.83 boy ile-

o acidan 7 kisilik igrenc tipli bi arac yerine mantikli bi 2. sedan (simdikinin yanina) veya merc vito/viano gibi bisey bakilabilir gibi geliyor. koluman a da bu siralar bi ugramayi dusunuyorum.

acikcasi cani okunacak arabaya da 50-55k dan fazla vermek koyacak, 6 ay cani cikana kadar kullanilcak bi arac icin daha fazlasini vermeye gerek yok bana kalirsa, belki buyukleri orta halli bi sedana ikna ederiz. yoksa otomatik vites en buyuk kabusumuz oldu gibi bisey.

direksiyonuna bile degmeyecegim bi araci secmesi de ilk defa boylesine zor oldu sdafsd
Sosyal ağlarda paylaş

@para

aynen grand scenic cok iyi de, arac dedigim gibi yogunlukla yaslilar ve bayanlar tarafindan kullanilicak, kisaca istenen 3 tane aga oge var yani istenen; otomatik vites, kullanim kolayligi, 5+2 kisinin rahat yolculuk etmesi.

yoksa toyota verso da cok iyi, grand scenic de cok iyi, ama otomatik vitesden sinifta kaliyorlar.
minivanlara kisa sasi olmadikca sicak bakilmamasinin sebebi kullanmasi bizim icin kolay olsa da, bayanlar ve yaslilar icin o kadar kolay olmayabilecegi gercegi.

kisaca oyle bi arac isteniyor ki , o arac yok. asdfasdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...