Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlık Güvencesi

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

öncelikle hangi aile hekimine kayıtlısınız onu öğren. muhtemelen en yakınınızdaki sağlık ocağına kayıtlısınızdır. orda güvencen olsun olmasın tetkikler bedava ama sadece kayıtlı olduğunuz sağlık ocağında sanırım. sadece ilaç yazamıyor onu da annenin karnesine yazar problem olmaz. aile heimi yardımcı oluyor zaten.

sağlık sigortası hakkında ise..ben çalışmaya başladıktan sonra kaybetmiştim babadan yararlanma hakkını mesela.işten çıkınca da 90 gün sonra sağlık güvencem bitmiş oldu. dolayısıyla sgk ya gittiğimde yeni başladıkları genel sağlık sigortasını söylediler. bağlı olduğun kaymakamlığa gidip yeşil kart başvurusu yapıyorsun ve eve giren kişi başı parayı hesaba katıyorlar dolayısıyla reddediliyor. sonra ordan bu red cevabını alıp sgk ya gidip başvurunu yapıyorsun anladığım kadarıyla. sen sgk ya gidip bilgi alsan daha hayırlı olur ama bildiklerim bunlar..ya da işe giriceksin.iş yok dersen tanıdık birinin yanında işe girmiş gibi prim ödemesi yaparsınız ama bu yasal değil tabi ki
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

öbür türlü gidip bi yerde 1 aylık sigortanın yatmış olması lazım muayene olabilmek için diye biliyorum ben.

dzztttt.
yanlış cevap
ssk priminin her ay düzenli bi şekilde yatması lazım sorun yaşamamak için.
1 ay yatmaylada tedavi olmaz. belirli bi süre yatması lazım primin.
iyi o zaman herkes 1 ay kendi ssk sını yatırsın devlet baba bize baksın diye gezsin sağda solda. ne güzel türkiye.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

ölmeyeceğimi garantilesem sorun değil de

ben yaklaşık 8 aydır işsiz ve sigortasızım kardeş..daha ölmedim ama ben de korkuyorum gerçi acil durumlarda gittiğin zaman para almıyorlar alırlarsa da dava edebilme hakkınız oluyor. özel hastaneler için de geçerli acile giderseniz para alamazlar. kazaları da devlet karşılıyor ama tabi gel bunu hastane personeline anlat. eminim ki ölcek de olsan sedyeyle dışarda bekletirler sigorta yok diye..ama dediğim gibi acil durumlarda devlet güvencesi altındasın !?:S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...