moncici Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 yahu demin şimşek çaktı, 1 saniye falan geçmeden sesini duydum. sesin hızı saniyede 340 metre desek demek ki bu şimşek en fazla 300 metre içinde çaktı. bizim apartman 1000 metrekare alan kaplasa, 90000/1000=90'da 1 olasılık. e çok duyuyorum böyle şimşek. yakınlarda paratoner falan da yoksa niye bizim eve çakmasın ki? evet açıklama bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 uyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Ben sinirlendigimde cakiyo genelde simsek. Ruh halime göre degisiyo o anki hava durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 izafiyet olmuşsun geçmiş olsun üzerine izafiyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 ne açıklaması bekliyorsun ? ses hızı ışık hızına yaklaştı 2010 da iyi prim yaptı falan mı diyelim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 fede said: üzerine izafiyet abv bunu yazmak icin ne kadardir bekliyodun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 belki gördüğünü değil de başka bi tanesini duymuşsundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 onceden cakan simsegin sesi iste o be ya sen asil olaninkini duymadan 7 sn icinde kalkip topic acmissin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 kimse simsek bulutlar arasinda , yildirim yerden goge dogru olur dememis. bilim teknik konusundan beklenmedik bi performans dusuklugu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 biri biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 valla aklımdaydı, fırsat çıkınca değerlendireyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 yagdi yagmur cakti simsek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 moncici said: 90000/1000=90'da 1 olasılık. e çok duyuyorum böyle şimşek. yakınlarda paratoner falan da yoksa niye bizim eve çakmasın ki? . evet niye çakmasın ki?çakabilir...paratoner alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 KHaRoN said: kimse simsek bulutlar arasinda , yildirim yerden goge dogru olur dememis. bilim teknik konusundan beklenmedik bi performans dusuklugu. şimşek sadece bulutlar arasında olmaz bulut tabanı ile yer arasında da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 allahla bulutlar arasında da olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 yağmur yağdı, şimşek çaktı, başlığı açanın sorusunu kim cevapladı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Pickles said: allahla bulutlar arasında da olabilir cCc ZeuS ReiSsS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Fistan said: şimşek sadece bulutlar arasında olmaz bulut tabanı ile yer arasında da olabilir. Havacilik meteoroloji kitabimda aynen yazdigim gibi yaziyordu. Sen uyarinca tekrar baktim; said: Şimşek, oraj ile meydana gelir ve çok büyük ölçekte statik elektriktir. Şimşek çakmaları, ilgili oldukları yerlere göre buluttan buluta, buluttan yere veya yüksek yapıların bulunduğu yerlerde yerden buluta sıçrar. Eğer elektrik boşalması bir bulut ile başka bir bulut arasında olursa şimşek sözkonusudur. Yıldırım ise yer boşalmaları olarak tanımlanır ve yer ile bulut arasında meydana gelen şiddetli ve ani elektrik boşalması olup, zigzaklı bir yol takip ederek kollar halinde aşağıya doğru iner. Genellikle şiddetli bir yağmurla birlikte görülür. Kaynak : http://web.boun.edu.tr/meteoroloji/simsek.php Benim anladigim/ve bildigim rastgele statik elektrik bosalmasina, kazak ebonit cubuk vs arasinda olmasi falan dahil; simsek, meteorolojik baglamda halk arasindaki kullaniminda ise havadakine simsek, yer ile gok arasindakina yildirim deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 aquila said: fede said: üzerine izafiyet abv bunu yazmak icin ne kadardir bekliyodun. Hahaha tam da oturmamış konuya ama fıydırmış yine araya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 adam esprisini evden getirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightshift Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 senınde dedıgın gıbı o simşek çakması gercek şimşek degil takılma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar