Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

900gb arşivim gidiyor lan..

Flassh

Öne çıkan mesajlar

çıkarılacak ders;

1- bilgisayarınızda autorun ı kapatın
2- sizden dosya almak isteyen sizin bilgisayarınızdan dosya alacaksa alsın
3- mümkünse givenmediğimiz bilgisayarlara veri aktarmak için ayrıca bir flaş bellek alın, her kullanımdan sprna o belleği formatlayın
4- "kanka ama ben flaş belleği taktığım anda yine benim bilgisayarıma bulaşmayacak mı?" diyenler madde biri tekrar okusun
5- ???
6- profit!
Sosyal ağlarda paylaş

harbi ha, türkiyedeyken şirkette elimin altında 100mbt, evde d 8mbt limitsiz net vardı.

gündüz 1 saate 20-30 film çekiodum şirkette. akşam gidiodum. filmleri inceliodum hızlı hızlı. hm bu iyi, bu yaramaz, ay bune ıyk, oha süfer vs. sona diğerlerini direk siliyodum. sonra izlediklerimi de siliyodum. sonraizlediim ama gene izlemek istediim bi film olunca direk basıp 8mbtte 45dk da ya da şirkette 5 dk da çekip gene izliodum.

oyun indiriyodum. kurup oyuna giriodum. 3 dk sonra of beğenmedim diyip uninstal + setupını shift+delete. 4 gün sonra lan aslında güzel oyundu be diyip gene basıp çekip kurup oynuyodum.

bence arşiv yapmaya kasmayın, canınız istedimi HD çekin izleyip silin işte.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm doğru dosyaların alayını siler miler vs. peki ya sadece o salak exe leri silip de dosyaları rahat bırakıyosa? yani kurtulduuna göre anlamışssındır. hayır başıma fln gelirse nortona sil diyimmi demiyimmi onun için soruyorum. sil dersek sadece o senn manuel sildiin exelerimi siler acaba yoksa format C: den beter mi eder adass
Sosyal ağlarda paylaş

flash,

sen o klsaörleri tek tek sildin ama silinmedi o meret.

bilgisayarda var olan tüm klasörlerin altına, klasörün kendi ismiyle ve klasör simgesiyle exe oluşturuyor.

yani dümdüz temiz bir windows yüklemesinde bile senin tüm klasörleri tek tek silmen imkansız, elbet birini atlarsın.

o sürücüyü kendi bilgisayarına takmadan önce otoran kapadıysan geçmemiştir, sildiğini silersin.

ama büyük ihtimal kendi pc'ne de geçti.

combofix dene diyorum. hatta iki kere üst üste çalıştır, çok inatçı bir virüs kendisi, ofiste kazma elemanlar bellekle bulaştırdı ve temizleyene kadar iki üç gün uğraştım ondan biliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip problemi ben de daha önceden yaşadığım ve çözdüğüm için Linux Live CV'si olmayanlar için yapılabilecek işlemi burada anlatayım detaylıca.

Öncelikle kesinlikle bağladığınız harici sürücü içindeki hiçbir exe dosyasını açmayın. Antivirüsünüz infekte olmasını engelleyecektir ancak kaybolan klasörleriniz için ufak bir işlem yapmanız gerekecek.

Başlat menüsünde çalıştırma bar'ına
CMD yazın. Çıkan cmd uygulamasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.

CMD ekranı açıldığında ise
Diskinizin sürücü harfine : ekleyerek yazın ve enter'a basın. Ben sürücü ismini X olarak kullanacağım. Siz kendi sürücü isminiz ile değiştirin.

Sırasıyla gireceğiniz komutlar:

X: (enter)

attrib X:*.* -s -h /S /D (enter)
(Bu işlem biraz zaman alabilir. Merak etmeyin.
X:> şekline döneseye kadar bekleyin.
System Volume Information ile alakalı bir hata verecektir. Dikkate almayın.)

attrib X:$*.* +s +h /S /D (enter)

Bu noktada kaybolan klasörleriniz tekrar görünür hale gelecektir. Şimdi bir antivirüs yazılımı ile harici sürücünüzü taratın. Tüm virüslü dosyaları temizleyecektir. Merak etmeyin, bahsedilen virüs sadece klasör adları altında virüslü exe dosyaları oluşturmaktadır. Orjinal dosyalarınıza bir zararı olmayacaktır.

Bu gibi bir sorunu tekrar yaşamamak ve takılan usbstickler ya da harici diskler içindeki virüslerin bilgisayarınıza girmesini engellemek için Autorun "Hızlı başlat" kullanımını kapatın. Yok o bana lazım diyorsanız da, kullanabileceğiniz çok küçük bir uygulama var. USB disk security. Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...