Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ClanBase Milli Turnuvası kaçırmayın beyler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://clanbase.ggl.com/news_league.php?lid=11626

burda ayrıntılı bilgi var ilk önce aday oluyor birileri kaptan olcam aga ben diye , biz de adaylar arasından oylama yapıyoruz , sonra kaptan takımı kuruyor...

go pentagram go

ps: pentagram zaten kaydını yaptırmış :D oyları veririz vakti geldiğinde ^^
Mesaj tarihi:
Kaptan olma meraklısı arkadaşlar geç kalmayın! Son 2 gün.Sonra niye pentagram kaptan.Şu olmalıydı.Bu olmalıydı demeyin.Kendine güvenen,birikimlerine güvenen,ben bu işi yaparım diyen arkadaşlar adaylık süresi 31 Aralıkta bitiyor.1 ocaktan itibarende kaptan adaylarının oylaması var.Benden hatırlatması.
Mesaj tarihi:
Kim burada kaptan olma meraklısıymış merak ettim?

Kendi kafasına göre "ama emeklerime saygı duymuyolar" diye drama yapıp pat diye clanı bitiriyorum arkadaş dağılın diyen bir insanın milli takım kaptanlığına -her ne kadar yıllarca scye en cok emek veren insanlardanda olsa- uygun oldugunu düsünmüyorum.

Yok ben kaptan degilim, manager/coachum dersen saygım sonsuz.
Mesaj tarihi:
Soimyr said:

Kim burada kaptan olma meraklısıymış merak ettim?

Kendi kafasına göre "ama emeklerime saygı duymuyolar" diye drama yapıp pat diye clanı bitiriyorum arkadaş dağılın diyen bir insanın milli takım kaptanlığına -her ne kadar yıllarca scye en cok emek veren insanlardanda olsa- uygun oldugunu düsünmüyorum.

Yok ben kaptan degilim, manager/coachum dersen saygım sonsuz.

1-Kaptan/Manager/Coach ve Benim yaptıklarım hakkında bilgin olmadığı kesin.Bu konuda bilgi alıp konuşmanı yeğler,ağlayıp clan kapatmış adam olamaz yakıştırmanı hoş bulmadım.
2-Takımda gözüken managerler cs temelli.SC yi bilmiyorlar.Sadece ESL yetkilisi oldukları için Milli takımların genel menajerlerinden.Yani menajerde benim bir noktada.Onların yaptığı birşey yok çünkü sc yi bilmiyorlar.
3-Milli takım kaptanlığı görevimde.Takımın organizasyonlara katılması,başvurusu,oyunculara tebliğ edilmesi,müsabakaların organizasyonunun sağlanması,site açılması,oyuncu temini,haberlerin sitede duyurulması gibi işlerin tamamını ben yaptım yapıyorum ve yapacağım.
4-Hakkımda ve görevlerimi iyice araştırıp tekrar mesaj atmanı öneririm.Çünkü kaptan dediğin bunların hepsini yapar.Ben hem kaptanım hem menajerim hem koçum anlatabiliyormuyum.

Hassiyetleri anlayabilirim ama 10 senede 8 tane takımı olan multigaming clan ile milli takım yönetimi arasındaki farkı emin ol iyi biliyorum.Ve seninde bu ikisinin yönetimi hakkında bildiklerinin yeterli olmadığını düşünüyorum.Eğer dilersen özelden sana ayrıntılı bilgler veririm.Ama rica ediyorumki ayrıntılı bilgi sahibi olmadan yargılama.
Mesaj tarihi:
Pentegram dedigim gibi sc de menejer/coach ol saygımda, desteğimde sonsuz.

Ama, http://www.td-gaming.com/index.php?option=com_content&view=article&id=67:good-bye-esport&catid=8:rocket-stories şu yazıyı yazıp, -ki o sıradada sc/sc2 milli takım kaptanı idin-, hele o yazıda bugünden sonra sportsu tamamen bırakıyorum yazdıysan, daha sonra geri gelsen bile, sırf "ya adam milli takım kaptanı olmuş sözünün arkasında duramıyor" dedirtmemek için sırf, fiilen olmasada, sıfat olarak kaptanlık görevini milli takımdan bir oyuncuya devretmen gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu var, kaptan olucak kişinin iyi kötü bir liderlik yeteneği olması gerektiğini düşünüyorum, ve eger bu linkteki yazyıyı yazarken bu gelecekte milli takımı/benim saygınlığımı, sözlerimin ağırlığını nasıl etkiler diye düşünmediysen, yeteri kadar liderlik gösterebileceğini düşünmüyorum milli takım kaptanı olarak. Yok eğer bunları tahmin edip/düşünüp o yazıyı yazdıysan neden/niçin/nasıl/niye hala kaptan olarak kalmaya karar verdin anlamıyorum, ömden açıklarsan sevinirim.

Açıkçası 1 ocakta milli takımdan orada başka biri kaptanlık için adaylık koyarsa oyumu ona veririm (darkswarm hariç, sebebini merak edersen ayrıca özelden açıklayabilirim).
Mesaj tarihi:
trollediğim falan yok
az çok takip ediyorum sc2 yi burda
birisi bişi yazdığı anda direk karşı mualefet tek bir kişi var oda pentagram.
sıkıldım tartışma görmekten artık.
Mesaj tarihi:
kermit said:

pentagram
sesin çok çıkıyo senin
büyük ihtimal oyunda çok başarısız birisine benziyosun.

kaptanların oyunda başarılı olmasına gerek yok. Managamenti iyi yapsın yeter.
Mesaj tarihi:
niye herkes durduk yere pentagrama yüklenmiş anlamadım. tecrübe en önemli husustur ve o da pentagramda var bildiğim kadarıyla, ha olur da tekrar bırakırsa zaten yerine gelecek biri çıkar elbet.

herkes her zaman doğru karar verecek diye bişey yok insanları duygusal olarak verdikleri kararlarla yargılamak doğru değil somut işlere bakalım. anlamıyorumki kaç kişi oynuyor zaten kaç kişi kaptan olabilecek, kaç kişinin maç ayarlıcak çevresi vs. var. sanki kaptan olmayı hakeden onlarca kişi bekliyor gibi bir hava sezdim
Mesaj tarihi:
Şimdi şöyle bi sıkıntı var.

Clanbase kaptan seçimi falan dedi ama bu sc2 ye hiç uymuyor zaten yeni olan oyunda her ülke kendi kaptanını ve kadrosunu belirlemişti bundanda çok geçmedi.Clanbase diğer oyunlara uyguladığı sistemi sc2 yede uygulamakta kararlı.Bana bizzat ulaşan birçok ülke kaptanı başka kaptanların başka yollarla seçilmesi durumunda kadrolarındaki ünlü birçok oyuncunun o kadrolarda oynamıyacağı,sonucundada ortaya abuk sabuk milli takım kadrolarının çıkabileceğini bildirdi.Aday olsalar bile birçok insanın fake accountlar açıp oylamalarda hile yapabileceği şeklinde.İstekleri şuan ggnet ve esl deki kadroların aynen clanbaseye geçirilmesi.Bizde onlarla aynı fikirdeyiz bir noktada.Fake sayılabilcek abudik gubudik kadrolarla oynamamayı daha prensipli davranış olarak düşünüyoruz.Bu noktada bizde beklemedeyiz.Başvurumuzu yaptık bekliyoruz.Eğer almanya,bulgaristan,avusturya,italya,fransa,norveç,ukrayna gibi ülkelerin real kadroları ile katılmazlarsa bizde katılmıcaz.Sonuçta bu oyunda başarı kadar prestij ve saygınlıkta önemli.Hiç bir başarılı ve üst düzey kadronun olmadığı organizasyonda sırf derece alırız diye katılmamız insanların aklında Türkiye imajını çizebilir.Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.Ben böyle baktım olaya.Sizler farklı noktalara değinebilir gözden kaçırdığımı söylebilirsiniz.Bu noktada düşüncelerinizi bekliyorum isteyen pm ile ulaşabilir.

not: şuan register yapan kaptan adaylarının çoğu şuanki esl ve ggnet deki kaptanlar değil.
Mesaj tarihi:
Soimyr said:

Çünkü şu var, kaptan olucak kişinin iyi kötü bir liderlik yeteneği olması gerektiğini düşünüyorum, ve eger bu linkteki yazyıyı yazarken bu gelecekte milli takımı/benim saygınlığımı, sözlerimin ağırlığını nasıl etkiler diye düşünmediysen, yeteri kadar liderlik gösterebileceğini düşünmüyorum milli takım kaptanı olarak.

o yazının yazıldığı zamanları ve geçen konuları takip edenler zaten hatırlıyordur. pentagram'ın o zaman birçok kişinin de kendisine belirttiği üzere konuya duygusal yaklaştığı ve gene bir çok kişinin söylediği üzere fevri karar verdiği gerçektir. konu doğrudan ya da dolaylı milli takımla ilgili bile değildi. her insanın kızgınlıkla, dargınlıkla, hayal kırıklıklarıyla verdiği yanlış kararlar olabilir. bu ruh halleri içinde aslında yapmak niyetinde olmadığı eylemleri gerçekleştirebilir, söylemek istemediklerini söyleyebilir.

forumun bu bölümünde çok kereler "böyle şeyler söylenmesine neden izin veriliyor?" eleştirileri almış birisi olarak söylüyorum. bu bölümde herkes istediğini söyleyebilir, bir şahsa hakaret içermediği sürece. sen de konu hakkında fikrini söylemişsin; ama kusura bakma ben çok değerli bir fikir olarak görmüyorum. liderin liderliğine değil insani yönüne bir eleştiri getirdiğin için bu böyle.

türkiye'de niyeyse hep idealize edilmiş bir lidere olan özlem dile getirilir; ama ortaya "arkadaş ben liderlik etmek istiyorum" diye çıkan insanlara yapılmayan kalmaz. kimse kendini kandırmasın, lider dediğin ancak arkasından gelenler kadar liderdir. lider dediğinin ne yaptığı, ne söylediği aslında hiç önemli değildir. lider dediğinin arkasından gelenlere ne yaptırdığı, ne söyletebildiği önemlidir; çünkü işi yapan senin lider dediğin kimse değildir. işi yapan takımdakilerdir.

bakalım şimdi milli takıma. milli takımda bir kere lider yok; çünkü liderlik diye bir mevki yok. pentagram olsa olsa takımın kaptanıdır. bu kaptanın hiç bir maçtan önce "x oyuncu şu taktiğin yanlış, yapma", "x oyuncu bu rakip sana ters gelir, senin yerine şu kişinin oynaması gerekir bu maçta seni kesiyorum", "x oyuncu bir süredir aktif değilsin, form durumun düşündürücü bu maçta sana yer yok", "x oyuncu rakibini çalış, al sana 100 maçlık reppack, dersine çalış", "x oyuncu rakibini çalıştım, bu build-up ile maça çıkacaksın, taktiğin bu, stratejin şu olacak" vs vs vs deme şansı yok. yok çünkü takımdaki adamlar belli, bu takımda oynayabilecek kişilerin sayısı belli.

ben tsl soulhex'e de, milli takım kaptanı pentagram'a da hep aynı şeyi söylüyorum. bu işi hobi olarak, keyif aldığınız için, boşvakitlerinizi geçirmek için yapıyorsanız yapın. gerisi fasaryadır. sonra adam gelir "oha moldavya'nın da mı altındayız?" diye sorar, mahcup oluruz. evet maç fazlası ile moldavya'nın üstündeyiz hehe
Mesaj tarihi:
huun herşeyi özetlemiş zaten.ha,yok biz çok ciddiye alıyoruz diyorsanız da;ben en azından pentagramın starcraftta kendini kanıtlamış olduğunu söyleyebilirim.

ha,çok derinden bilmesem de herşeyi,yine de

fastjung vs TLO
venom vs tarson
darvin vs fnatic.funkyy gibisinden show macları ayarlanıp,yabancı streamlerlerden de sunulan maçlar olunca bunlar,benim şahsi arkadaslarım da dahil,ben de dahil o zamanlar sc yi hiç bilmesek de izliyorduk yani,nitekim bu uğraşlardan scyi görüp,beğenen,alıp başlayan da oldu birçok.ben de öyle.

bu adamları tanımıyorum ben tabi,belki herkes irtibat kurabilir,maç ayarlayabilir falan ama söylediğim şey sadece kücük bir şeydi.brood warda gg.nette A Division'a çıkartmış birisi yani sonuçta bu kadar yüklenmemek gerek bence.

dediğim gibi sonuçta,zevk işi,amaç zaman geçirmek vs.bu kadar ciddiye almaya gerek yok.ha,ciddi bir şey olacaksa belki bu coach olabilir,oyuncularla yakın temas,taktik vs.
ama onun da olabilitesinin olduğunu bile sanmıyorum.sonuçta oyun yani,hele ki tr de ''oyun'' olmasından öteye geçilemeyeceği de belliyken.

bu arada memphisin imza günü falan olursa pm atılabilir yani vs.orası ayrı :PP
Mesaj tarihi:
artstvol said:

huun herşeyi özetlemiş zaten.ha,yok biz çok ciddiye alıyoruz diyorsanız da;ben en azından pentagramın starcraftta kendini kanıtlamış olduğunu söyleyebilirim.

ha,çok derinden bilmesem de herşeyi,yine de

fastjung vs TLO
venom vs tarson
darvin vs fnatic.funkyy gibisinden show macları ayarlanıp,yabancı streamlerlerden de sunulan maçlar olunca bunlar,benim şahsi arkadaslarım da dahil,ben de dahil o zamanlar sc yi hiç bilmesek de izliyorduk yani,nitekim bu uğraşlardan scyi görüp,beğenen,alıp başlayan da oldu birçok.ben de öyle.

bu adamları tanımıyorum ben tabi,belki herkes irtibat kurabilir,maç ayarlayabilir falan ama söylediğim şey sadece kücük bir şeydi.brood warda gg.nette A Division'a çıkartmış birisi yani sonuçta bu kadar yüklenmemek gerek bence.

dediğim gibi sonuçta,zevk işi,amaç zaman geçirmek vs.bu kadar ciddiye almaya gerek yok.ha,ciddi bir şey olacaksa belki bu coach olabilir,oyuncularla yakın temas,taktik vs.
ama onun da olabilitesinin olduğunu bile sanmıyorum.sonuçta oyun yani,hele ki tr de ''oyun'' olmasından öteye geçilemeyeceği de belliyken.

bu arada memphisin imza günü falan olursa pm atılabilir yani vs.orası ayrı :PP

hocam yazdıklarının hepsi güzelde venom ve fastjung oyunu bıraktı yahu :)
  • Yeni Oluştur...