roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Selamlar, çok net kısa bir soru sorucam: Kocaeli Çevre'de okuyorum, Almanya'da Erasmus'tayım bunu 29 kere yazdım zaten. Neyse. Sağır sultan da duysun. Şubat sonunda değişim dönemim bitiyor. İki ihtimalim var: 1_ Değişimi bir dönem daha uzatmak (okulum uzadı zaten o yüzden uzatabilirim sorun değil) 2_ Staj dönemine girmek. Burada stajlar "staj dönemi" şeklinde, 6 aylık dönemler halinde yapılıyor ve profesör referansı sayesinde büyük şirketlerde staj ayarlama şansım var. Hatta ayarladım denebilir. Ama sabah 8 akşam 5 kastırma durumu, bir de "alman iş hayatı"na, disiplinine uyum sağlama olayı beni biraz korkutuyor. Ayrıca ikinci seçenek için okulumu dondurmam gerekecek. Büyük şirketten kastım Daimler, BMW, Amec, Bosch falan. Siz olsanız ne yapardınız? Yurt dışı stajının ciddi bir getirisi olur mu? Yoksa köyümüzdeki sakin hayatımıza devam mı edeyim? Yoksa toptan Kocaeli'ye dönüp okulu bitirmeye mi kasayım? Ortalamam 2 civarı, okulum 5'e uzadı umursamazlığım yüzünden, tamamen kişisel beceriden kazanıyorum bu şansları hep slkdfj. Evet. Soruları alayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Banko 2. Dönüp çevreyi bitirirsen bi bok olamazsın burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 aquila said: 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 2. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Okulu dondurma mevzuusu nasıl oluyor peki? Annem babam öldü gibi bahaneler arıyorlarmış, işi yokuşa sürüyorlarmış diye duymuştum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 2 (iki) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 "roket adam" said: Okulu dondurma mevzuusu nasıl oluyor peki? Annem babam öldü gibi bahaneler arıyorlarmış, işi yokuşa sürüyorlarmış diye duymuştum?"Yurtdışında staj yapıcam, hayatımı kurtarıcam" dediğinde zorluk çıkartacaklarını sanmıyorum. Hala daha zorluk çıkartırlarsa okulda aranın iyi olduğu hocaları devreye sok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 şirketimiz battı, çalışmak zorundayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Staj için görüştüğüm bir profesör "şirkete 6 ay staj "yapmanın gerektiğini" belirten bir belge getirmen gerekebilir" dedi, hani hobi olarak burda değiliz, staj yapıyoruz manasında. Okulda 2 hafta stajım kaldı, 2 haftadan uzun belge veremem dedi danışman hocamız. Çok net yani. Neyse aştık onu bi şekilde. Erasmus staj hareketliliğinden faydalanıp gitmek için okula mail attım, "önce ingilizce ve almanca sınavına girmen gerekir" dedi ki o sınavlarda birinci olmasam zaten 2 ortalamayla erasmus yapamam. Böyle saçma bi okulda olduğumdan uğraşmak gerekicek biraz. Erasmus staj hareketliliği hibesi falan olmadan kalıcam kalırsam da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Yurtdışındaki stajlarında para alıyorsun zaten, yeterli olmaz mı orada yaşamana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Şirketlere henüz para sormadım. Para verecekler mi bilmiyorum. Alman öğrenciler yurtdışında staj yaparken "erasmus staj hareketliliği"nden faydalanıyor, burslarını oradan alıyorlar. Ek olarak şirketler de verebiliyorlarmış duyduğuma göre. Ayrıca, bir yandan da dil mevzuusu gözüme çarpıyor. Sonuçta stajyer okey de, mesela MAN ile görüştük en son, bu kamyoncu tırcı olan MAN, adam "oo süper olur gelsin, şubatta audit var ondan önce gelsin hatta" demiş profesöre. Şimdi düşünüyorum, audit'e hazırlık olsun diye avrupa birliği çevre mevzuatını falan okuyup, onu baz alarak şirkette gördüğüm aksaklıkları not edebilecek derecede resmi almancam var diyemem. Alman bile kasıyor hatta. Resmiyet. Özet olarak, bilen var mı, stajyer mantığı Avrupa'da nasıl işliyor? Bizdeki gibi mi? Nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 of okurken ben yoruldum allah yardımcın olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 450- 720 euro arasında staj ücreti. 650 üstünde alırsan şanslısın. Maximum yasal limit 800 euro. Staja girişi iş başvurusu ile eşdeğer görebilirsin. Görüşmeler vesaire... Okulun zorunlu staj kağıdı vermezse 6 aylık stajı bulmakta zorlanırsın aracı birisi olmadan. Son olarak alman iş hayatı, disiplini yalan. Almanlar çok az çalışan bir millet, sadece iş zamanı herkes işini yapıyor ve uzmanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 2 yi okumadım ama banko 1. ileride dünyayı yatla gezecek paran olsa da bu yaşında oralarda yaşama, gezme şansını kaybetmiş olucan.maddi açıdan yeterliliğin varsa keyfini sür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Para olayını hiç sormamıştım dediğim gibi, ilk adımda maaş sormanın "ayıp" karşılandığını okudum çünkü ama masrafları gayet karşılar yani. 6 aylık staj kağıdı alabileceğimi sanmıyorum okuldan. O ciddi problem olacak, atlattık sanıyorum ama umarım herhangi bir sorun çıkmaz sözleşme aşamasında. Hacı dünyayı gezersin konusuna gelince, yine gezerim ki yani, Avrupa'nın ortası, sorun olmuyor gezmek bu civarda. Ki staj yapacağım yeri büyük şehirlerden seçtim hep ki şu kasaba sakinliğinden kurtulayım :) Stajın kastırması konusunda fikri olan var mı, ne beklerler stajyerden? Bizde sallanmıyo ya mesela, burda da öyle mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 bir arkadaşım volvo'da staj yapmıştı, isveçte yüksek yaparken mi, yoksa son senesini isveçte okurken mi tam hatırlayamıyorum detaylarını. öyle bi departmana koyalım takıl sen dememişler. stajyer alırken bile ilerde hangi bölümde, ne rolde çalışacağını ölçüp biçmeye çalışıyorlar. 6 aylık süre boyunca 4-5 departman değiştirmiş sanırım, her bölümde de çalıştırmışlar doğal olarak. en son da performans değerlendirmesi yaparak, departmanını belirlediler aha sen burada çalışacan diyerekten. mak. müh, şu an isveçte adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 yazıyla iki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 erasmus yapmisken bir de erasmus stajdan yararlanamazsin diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Yok, yararlanabiliyorsun da, bahsettiğim saçmalıkların yanında bir de mesela şimdi ben burdayım, stajı ayarladım, ancak önümüzdeki yıl yazın staj yapabiliyorum, beklemem gerekiyo. Başvurular bi sene önce yani. Aman verecekleri hibeden hayır gelmiyo zaten. Geçtim onu ben. Haydi rastgele diyerek başlıyorum başvurmaya, ocak başında netleşir diye umuyorum. Sonuçları da yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 stimpak said: bir arkadaşım volvo'da staj yapmıştı, isveçte yüksek yaparken mi, yoksa son senesini isveçte okurken mi tam hatırlayamıyorum detaylarını. öyle bi departmana koyalım takıl sen dememişler. stajyer alırken bile ilerde hangi bölümde, ne rolde çalışacağını ölçüp biçmeye çalışıyorlar. 6 aylık süre boyunca 4-5 departman değiştirmiş sanırım, her bölümde de çalıştırmışlar doğal olarak. en son da performans değerlendirmesi yaparak, departmanını belirlediler aha sen burada çalışacan diyerekten. mak. müh, şu an isveçte adam. ne güzel yav hayalimdeki sistem valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 neymis la bu erasmus staj hareketi? okul bittikten sonra yapabiliyormuyuz bu naneyi benimde bitmesine 1 donem kaldi almanyada staj mtaj yapayim bende hem askerlikten yirtarim hemde yuksek icin ufak bi sansim olur belkim. B1 almancam var. gerci b1 herkeste var artik sdffsd benimde ortalamam 2civari, 2.3le fln mezun olcam buyuk ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Yurtdışında stajın yararı olur mu? derken? ahahahah Şaka mı yapıyosun? 2 tabiiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar