hayta Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 arkadaslar ben programlama ve web yazilimlari ogrenmek istiyorum ama herhangi bir alt yapip yok. c+ yada c++ ogrenmek ne kadar zman alir. kendi kendime ogrene bilirmiyim. object oriented programming nedir? ne ise yarar. bunlari bilen insanlar hangi isleri yapar ne ile ugrasirlar. yardimci olursaniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 http://tinyurl.com/2gx7wmk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Hiç programlama altyapın yoksa adam gibi C++ öğrenmek en az 2 seneni alır. Her istediğini yapabilcek konuma gelmen de bi 2 sene daha alır. Daha kısa sürede elle tutulur bi şeyler yapmak istiyosan da C#'tan falan dalacaksın ortaya, ama bi şeyler elde edebilsen bile temelsiz bina misali patlak vercek bi yerler (en klişe laf da budur ha afdsd). Yapabileceğin en kolay şey muhtemelen HTML, CSS falan öğrenmek olur ki, o da ASP.NET ya da PHP gibi dinamik dillerle desteklenmediği sürece önü çok parlak bi yol değil. O yüzden mesleğin değilse ve lise dönemini geçmişsen hiç girişme bu işlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 eğer mühendislik falan okumuyosan c c++ı geç c# ya da java falan öğren ama bence öğrenme onları da. bana fikrimi sorarsan macintoshun varsa(bilmiyorum windows üzerinden oluyo mu) Obj-C, iOS SDK öğren ipad iphone appleri falan yaz koy app store a paranı güzel güzel kazan gerisiyle uğraşmaya değmez. gelecek mobil programlamada. bunun yanında java da öğrenebilirsin tabi mobil programlama için Android SDK falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 c veya c++ ogrenmen, omrunu alir :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Yalnız cidden, şu an Objective-C ve iOS API'sini bilen adamın aç kalması imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 obj c bende ogrenmek istiyorumda microsoftu bitiremedik daha poff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Aslında obj-c bilmenize de gerek yok, ben oyun motorunda c# kullanarak iphone'a oyun yapıyorum. Obj-c deklarasyonları falan normalden bira farklı çünkü, java'ya falan alışan insanlara zor gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayta Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 muhendislik okumuyorum. fizik bolumu 1. sinif ogrencisiyim ama 3. sinifta alan sececegiz ve ben computational physics sececegim. galiba bu alanda programlama dersleri ogreniyoruz c++ felan. ben daha onceden altyapim olsun istiyorum. birde ben bu alanda calismak istiyorum oyuzden biraz onemsiyorum bu durumu. neler yapabileceklerimi soylerseniz cok iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 konsol programlaması yeter sana o konuda. istediğin dili seç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 proğramcılıktan çok anlamam ama 2senede kasarsan ve azimliysen dünyayı öğrenirsin. dilediğin bir çok şeyi yapabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 c -> c++ -> c# şeklinde git işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Fizik mezunu olup şu an bilgisayar mühendisliğinde çap yapmakta olan, C derneğinde bizzat Kaan Aslan'ın yanında uzun süre staj yapıp şu an çalıştığı firmada iPhone üzerine yazılım geliştiren bi arkadaşım var. Yolun programlamaya azıcık değiyosa ve gerçekten yazılıma kaymak istiyosan ihtimaller bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 El-Barto said: Aslında obj-c bilmenize de gerek yok, ben oyun motorunda c# kullanarak iphone'a oyun yapıyorum. Obj-c deklarasyonları falan normalden bira farklı çünkü, java'ya falan alışan insanlara zor gelebilir. hangi ortamda yapiyosun bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 hayta said: muhendislik okumuyorum. fizik bolumu 1. sinif ogrencisiyim ama 3. sinifta alan sececegiz ve ben computational physics sececegim. galiba bu alanda programlama dersleri ogreniyoruz c++ felan. ben daha onceden altyapim olsun istiyorum. birde ben bu alanda calismak istiyorum oyuzden biraz onemsiyorum bu durumu. neler yapabileceklerimi soylerseniz cok iyi olur. ingilizcen varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 reyou said: El-Barto said: Aslında obj-c bilmenize de gerek yok, ben oyun motorunda c# kullanarak iphone'a oyun yapıyorum. Obj-c deklarasyonları falan normalden bira farklı çünkü, java'ya falan alışan insanlara zor gelebilir. hangi ortamda yapiyosun bunu? cidden bende merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 mono'da static compilation var. compile time'da clr'a değil de, native dile çeviriyor kodu. böylece .net framework 2.0 civarı bir ortamda kod yazabiliyorsunuz.. ama bazı kısıtlamaları da oluyor. dinamik değişkenleri kullanamıyorsunuz mesela. bence ios'da geliştirme yapılacaksa, obj-c üzerinden gidilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 rocket science deil abi, 2 sene çok fazla zaman, biraz temel atsan sonra herhangi bir dile 1-2 ayda alışır sonra tecrübene bağlı olarak geliştirirsin. 2 senede uzaya çıkarsın ya hu! bu arada, hazır 1. sınıfsın bide ilgin var, transistor falan nasıl bişimiş, nasıl çalışıomuş sora işlemci nasıl çalışıomuş sonra işlemci nasıl programlanıomuş ören abi bunları. ( 3-4 seçmeli dersle kapatırsın, sonuçta fizikçi adam olacaksın olasılık ve gerekli mathleri alırsın ). Temel şeyler olduğu için söylüyorum bunları, yani benim kafa biraz o şekilde çalışıyor " nasıl ulan peki " sorusuna yanıt bulamadım mı hayatta bişi yapamıorm anasını satim :/. Bunlardan sonra zaten herhangi bir dili syntaxi falan öğrenene kadar biraz terlersin, oda ilgine bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 gözünü korkutmayın adamın ya. dal abi sen 2 günde(ali sami) halledersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 suark guzel demis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayta Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 reyou said: hayta said: muhendislik okumuyorum. fizik bolumu 1. sinif ogrencisiyim ama 3. sinifta alan sececegiz ve ben computational physics sececegim. galiba bu alanda programlama dersleri ogreniyoruz c++ felan. ben daha onceden altyapim olsun istiyorum. birde ben bu alanda calismak istiyorum oyuzden biraz onemsiyorum bu durumu. neler yapabileceklerimi soylerseniz cok iyi olur. ingilizcen varmi? Evet abi yeterli derecede ingilizcem var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 derslerine egil, zaten comp. physics seciceksen elbet derslerini alip o sekilde ogreneceksin. c++ ve matlab'la gecer senin omrun zaten, ozel biseye kasmana gerek kalmaz. objective c denilen gudubetten de uzak dur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 objective c ne yaf? duyuyorum bu aralar c nin object oriented hali mi? e onun icin c++ vardi avantaji neyki c++'a gore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Benefits of C++ Some of the unique features of C++ are: + Multiple inheritance Objective C, like Java, does not support multiple inheritance. Instead, it allows the user to define a protocol. Declaring an Objective C class to conform to a protocol is similar to declaring a Java class to implement an interface; it defines a standard set of methods (member functions) that the class must respond to. Another object can check at runtime to see if a particular class conforms to a particular protocol. Thus, Boat would be a subclass of Vehicle and Duck would be a subclass of bird, and both would conform to the FloatingThings protocol. Unlike with multiple inheritance, only method declarations (member function declarations) are included, not definitions or instance variables (data members). Alternatively, the dynamic nature of Objective C allows you to simulate multiple inheritance: see article 72567 for details. + A friend-ly language C++ gives finer access control over all of an object's elements than Objective C, with private, public, and protected keywords and the concept of friend functions. Objective C does allow instance variables (data members) to be set as public, private, or protected, but does not have an equivalent construct for methods (member functions). + iostream.h C++ provides a new implementation of the ANSI input/output library for stream-based i/o. Objective C does not have an analogous library, but some implementations of Objective C++ do allow you to call the C++ iostream library from your Objective C++ projects. Benefits of Objective C + Dynamic typing and the id type Any variable in an Objective C object may be declared as type id, meaning a pointer to an object of an undetermined type. The type can be determined at run time, and the appropriate messages sent. Using Objective C's SEL type, you can determine at runtime which message is sent to the object, and therefore what method (member function) is accessed. To avoid runtime problems, the programmer can also test at runtime (with the respondsToSelector: method) to see which messages an object recognizes. Class methods (static member functions) are also available; unlike C++ classes, Objective C classes are true objects and exist at runtime. + Categories and dynamic loading The dynamic nature of Objective C allows existing classes to be extended at runtime. Objective C allows you to define categories, related sets of extensions to objects you've already created. For example, in converting a text-based app into a graphics app, the code your objects needed to draw themselves could be compiled as a category and loaded at run-time only when needed. This saves memory and allows you to leave your original objects unmodified. + Simple and standard C++ is a complex and evolving language, leading to differences between compilers and implementations; as a result, C++ users need to be more careful about using features like boolean types that may not be supported on all compilers. Objective C 's simplicity makes these problems less likely; it has also helped it maintain a stable standard. (And yes, Objective C does have a BOOL data type.) + Shortcuts C++ doesn't have a monopoly on convenient features, either. Objective C's additions include C++-style // comments and the #import directive, which acts like the #include directive but ensures that each referenced file is included only once per project. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Objective-C Apple'ın geliştirdiği, adı üstünde C'yi OOP yapma amacıyla hazırlanan bi dil. Aşağı yukarı aynı dönemlerde hazırlandılar zaten. Apple C++ gibi C üzerinden devam etmek yerine Smalltalk'unkine benzer bi yapı bindirmiş C'nin üzerine. Syntax farklılıkları, C++'ta şöyle çağırdığın bi şeyi obj->method(argument); Şöyle çağırıyosun [obj method: argument] Güzel yanları var, kullanımı zorunlu olmayan standart ve genel bi garbage collectoru var, metod çağırma esnasında parametrelerin sırasıyla değil adlarıyla verebiliyosun, üstelik Apple tek başına ve sürekli olarak belli başlı platformlara yönelik geliştirildiği için çabuk gelişiyo dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar