Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fate/Zero

Kaede

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:

haters gonna hate ya, kacis yok ondanda kendi modu odlugum bolumde extra topigine gitmeye usendim

neyse insanin oynamadigi iki farkli oyunun modu olmasindan iyidir genede asdfasfd

Baya güzel emulateleniyor ya kasma bu kadar. Ccc lokalizasyonu yapılırsa ona da bakarız combat tas-kağıt-makasdan öteye geçebilse.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubw threadinde yazmistim cok kritik atladiklari yerleri

En basiti ubw chanti archerinki ile shironunki cok farkli, archerin ubw de pesimistLik var, mekan filanda karanlik carklar vs, shiro ubw chant daha pozitif, ortam ise safak yeni atiyor, umut var filan, gene archer ingilizce chant okurken shiro japonca okuyor, filmde direk UNRIMITEDDO BIREYDUUU WORKSUUUU diye bagiriyor salak salak, chanti bastan sona bi kez bile okumuyolar zaman darligindan

En kotusu ise archer merdivenden inerken shiroya asrin atarini yapiyor, cok uzun tartisiyorlar orda, filmde ise archer orrraaa orraaa diye daliyor direk, filmdeki archerin motivasyonlari cok havada cunki

Nasu ezoterik ogretiye bagli ve kurgusunuda onun sutune kurdugu icin sembolizme onem verir baya, sembolleri iskalamalari bile konu butunlugune zarar veriyor direk

Fate route animede birebir hatta fazlasi bile var, direk izleyin ordan sonra oyundan devam diyorum ben millete hep direk, seslendirme patchide var kacirdiginiz tek sey aksiyon sahneleri ki ubw filmide sirf o is icin yapmislar belli, aksiyon haric bi cacik yok
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten VN'de emiya soundtrack üstüne efektler + voice acting girince animasyonun olmayışı hissedilmiyor bile yokluğunu. UBW VN'de bence daha iyi animede oldugundan, aksiyonda bile, çok daha iyi aktarıyor karakterlerin düşüncelerini falan o da önemli bir tamamlayıcı bence.

VN'i okumayanlar UBW'nin bütün temelini kaçırıyorlar, üstüne Heaven's Feel gibi son günleri hayvansı iyi bir route'u tümden kaçırıyorlar. Heaven's Feel'ın son günlerindeki combatın haddi hesabı yok ve hepsi çok çok iyi. VN'in tek zayıf yani slice of life kısımları ki oraları skipliyorsun sıkılınca, olup bitiyor.

Hayır birde 2gb bişiy oyun relata nua patch falan 15dk anca sürüyor piap applocale'i de kurunca (1dk) VN'i açmak oynamak vs... çok kolay, gidin okuyun VN'i. FSN animesi hem biraz karman çorman (fate routta olmayan yerler var, Shirou kanshou&bakuya ile geziyor falan), hem de VN'in toplamda %30'u falan heralde, ama dier route'lar fate'e göre çok daha iyi olduğundan aslında çok daha fazlası kaçıyor. VN'in her yeri iyi animeden, kötü kısmı yok. Fate'i yeniden okumak bile hoşunuza gidecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:

Zaten VN'de emiya soundtrack üstüne efektler + voice acting girince animasyonun olmayışı hissedilmiyor bile yokluğunu. UBW VN'de bence daha iyi animede oldugundan, aksiyonda bile, çok daha iyi aktarıyor karakterlerin düşüncelerini falan o da önemli bir tamamlayıcı bence.

VN'i okumayanlar UBW'nin bütün temelini kaçırıyorlar, üstüne Heaven's Feel gibi son günleri hayvansı iyi bir route'u tümden kaçırıyorlar. Heaven's Feel'ın son günlerindeki combatın haddi hesabı yok ve hepsi çok çok iyi. VN'in tek zayıf yani slice of life kısımları ki oraları skipliyorsun sıkılınca, olup bitiyor.

Hayır birde 2gb bişiy oyun relata nua patch falan 15dk anca sürüyor piap applocale'i de kurunca (1dk) VN'i açmak oynamak vs... çok kolay, gidin okuyun VN'i. FSN animesi hem biraz karman çorman (fate routta olmayan yerler var, Shirou kanshou&bakuya ile geziyor falan), hem de VN'in toplamda %30'u falan heralde, ama dier route'lar fate'e göre çok daha iyi olduğundan aslında çok daha fazlası kaçıyor. VN'in her yeri iyi animeden, kötü kısmı yok. Fate'i yeniden okumak bile hoşunuza gidecek.

UBW bu arada dunaydaki en anti-climactic endinge sahip olabilir, mass effect 3 un endingi bile daha iyiydi BOOM HEADSHOT
Sosyal ağlarda paylaş

Onu indirsen de olur, piratebay de direk folder olarak da var. Ben onu indirmiştim. Yalnız realta nua patchini kendin yap eskidir o torrentteki patch. Patchlemek yaklaşık 10sn falan sürüyor, gelen dosyadaki readme'de var nasıl yapıldığı.

Türkiye'de lisansız heralde? öyleyse link veriyim veya PM at istiyorsan ama google da piratebay fsn realta nua yazınca gelen ilk sonuç benim dediğim torrent zaten. 95/7, baya iyi durumda şuan torrent. Birde benim dediğim torrentde ingilizce patch de yapılı durumda. Zaten description'da var neyin olup olmadığı. Bu torrentde realta nua 2.0 galiba, şuan 4.2 vardı galiba en son.

Yalnız bütün japonca VN'leri açabilmek için applocole diye bir program lazım ama bu win 7'de buglı, piap applocole gerekiyor. Hongfire bunu (piap applocale) patchlemiş, çok daha iyi olmuş. Direk o versiyona link veriyim http://www.hongfire.com/forum/showthread.php/328830-How-to-run-Japanese-games-%28AppLocale%29/page6

Hadi kıyak olsun kısa bir How to yazayım hemen.

1. http://thepiratebay.se/torrent/4915049/ burdan FSN (Bu link legal değilse kaldırın lütfen)

2. http://rnpatch.blogspot.com/2009/12/realta-nua-patch-version-42.html Burdan en son realta nua patch

3. http://www.hongfire.com/forum/showthread.php/328830-How-to-run-Japanese-games-%28AppLocale%29/page6 Burdan Hongfire pApplocale

Bunları indirin, FSN zaten dosya olarak gelicek, birşey yapmanıza gerek yok. Patch'in nasıl yapılacağı indirdiğinizde gelen readme dosyasında var ve zaten çok kolay. Sonra 3. linkten HF pApplocale'i kurunca FSN'nin dosyasındaki fate.exe'ye sağ tıklayıp Japanese locale'ye basarsanız oyunu oynayabilirsiniz.

Bir de oynayanlara tavsiye: Bariz bad end olarak görünse bile save alıp o seçeneği de seçin çünkü bad endler de güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiye etmem şahsen. Her ne kadar kendi içinde bazı şeyleri açıklasada in-universe kabul edip söylemediği tonla şey de var. Ha anlar mısın? Tam olarak olmasa da ana fikiri kavrarsın heralde, ama Fate Stay/Night okuyup/izleyip sonra FZ'yi izleyerek alcağın keyif bodos girerek alacağın keyifin 10 katı falan.

FSN VN'i oku bence. Yukarıda yazdıklarımı izlersen hiçbir ekstra iş yapmadan okuyabilirsin. Üstelik sonra FZ'yi izleyince konuşulan herşeyi anlarsın. Gerçi düşündüm de, sonunu bilmeden izlemek de keyifli olabilir; ama başta da dediğim gibi ben tavsiye etmem öylesini.

Edit: Curses, sayfabaşı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...