mokoko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 said: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tes-İş Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, işçinin gerekirse 16-18 saatte çalışacağını söyledi. Salonda Bakan'a tepki olmadı. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun genel başkanlık görevini yürüttüıü Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) 9. Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurula katıla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, genel kurulda işçilere adeta meydan okudu. Yıldız, Türkiye’nin kalkınması adına işçilerin, eğer gerekiyorsa 16-18 saat arasında çalışması gerektiğini ifade etti, “Bizler gelişmekte olan Türkiye olarak mutlaka yeri gelecek 16-18 saat çalışabileceğiz. Değişimi iyi idare edebilmek adına bunu mutlaka yapmak lazım. Ben biliyorum ki benim işçim işini bitirmen çıktığı direkten inmez. O direkte sorunu 8 saatte çözerse 8 saat 18 saatte çözerse 18 saat çalışır. O yüzden biz uzlaşı içerinde bütün emeklerimizi beraber ortaya koyarak Türkiye’yi geliştireceğiz” dedi. Yıldız, şöyle dedi: "Ben özel sektörün içerisinden gelen, zaman zaman yarı özel yarı kamu iş yerlerinde çalışan birisi olarak söylüyorum. Hangi sektörde çalışıyor olursak olalım mutlaka verimli olarak çalışmak zorundayız. Verimli çalışmayı kendi içimizde yapamıyorsak, bu mutlaka bir düzenlemeye tabi olarak belirlenecektir. Sistem bunu affetmez, sistem bu boşluğu götürmez. O yüzden sendikalarımızla bu iç verimliliğimizi arttırmamız lazım. Verimsizlik ile ilgili çalışmaları mutlaka giderebiliyor olmamız lazım. Ben 5 yıl genel müdürlüğünü yaptığım enerji dağıtım şirketlerinde ilk yaptırdığım anket ve çalışmalarda toplam 8 saatlik çalışma süresinde ortalama 2 saat 35 dakika çalışıldığını gördüm. İlk 3 yıl içerinde kendilerine 4 saatlik bir hedef tayin ettim. 4 saat çalışan kişi evine gidebilir dedik. Bunlar yaşanan gerçekler. Bizler gelişmekte olan Türkiye olarak mutlaka yeri gelecek 16-18 saat çalışabileceğiz. Bu değişimi iyi idare edebilmek adına bunu mutlaka yapmak lazım.” Enerji işçilerine seslenen Yıldız, “Ülkeyi kalkındırmak için verimli çalışacağız. Ben biliyorum ki benim işçim işini bitirmen çıktığı direkten inmez. O direkte sorunu 8 saatte çözerse 8 saat 18 saatte çözerse 18 saat çalışır. O yüzden biz uzlaşı içerinde bütün emeklerimizi beraber ortaya koyarak Türkiye’yi geliştireceğiz” diye konuştu. ÖZELLEŞTİRİLEN DAĞITIM ŞİRKETLERİNDE 3 YIL İŞÇİ ÇIKARTAMAYACAK Yıldız, “Dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesinde sendikaya üye olan işçilerin çıkartılmaması ile ilgili konu dile getirildi. Biz bununla ilgili dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi ile ilgili ayrı bir çalışma yapıyoruz. Fakat bir şart var 3 yıl içerisinde orada çalışan işçi sayısının yüzde 95’inden daha altına inemez. Hiçbir dağıtım şirketi bunu istese de yapamaz. Ama verimsiz çalışanların çıkartılması ile ilgili keyfi bir uygulama varsa ben onu da tekrar herhangi bir siyasi başlık adı altında olmaksızın tekrar kendileri ile konuşacağım” dedi. KUMLU'DAN BAKAN'A TEPKİ YOK Türk-İş ve Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise Bakan'ın sözlerin tepki göstermedi, “varolan kuralsızlıkları kural haline getirmeyin” uyarısıyla yetindi. Hükümetin işsizliğe çözüm önerileri kapsamında yıllardır karşı çıktıkları konuları gündeme getirmesine karşı çıkacaklarını söyleyen Kumlu, “Mitingse miting, eylemse eylem, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Kumlu, 3 yıldan bu yana üretimden gelen gücün kullanılmasını da içeren 24 eyleme imza attıklarını söyledi, “O kulağa hoş gelen, heyecan yaratan, tribünleri coşturan ama içi boş çıkan nutukların insanı değilim” dedi. Kumlu, konuşmasında bölgesel asgari ücrete de değindi, Türkiye’ye bir hayrı olmadığını vurguladı. Kumlu, İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılması olduğunu söyledi, Fon’un amacı dışında kullanılmasının, işçinin cebinden habersiz para almakla eşdeğer bir anlam içerdiğini ifade etti. kaynak: http://www.haberlink.com/haber.php?query=57168 ilgili zaytung haberi: http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=8821 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 yakında bu bakanların yanında bişey de düşüremicez yere eğilmeye korkar olucaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 16-18saat çalışanda deli para alır ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 yeri gelince demiş, nesi var ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 işi ne lan çalışsın işte. sonra iş bulamıyoruz diye ağlıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 GEd said: yeri gelince demiş, nesi var ki ? parasını verdikten sora işçi 20 saatte çalışabilir istedikten sora ama ole fazla mesai falan verildiği yok hiçbi yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 bırak ne mesaisi normal parasını, haklarını veriyor sanki de fazla mesai diyorsun bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 tabi o da var buraya gelene kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 mesele 16 saat calismak degil yegen, mesele 8 saatte isi bitirebilmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Neo-Liberalizm kokuyor buram buram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 beter olsun herkes sex shoptan kaldıramayacağın büyüklükte dildo alırsan sonuçlarına katlanırsın türkiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 yeri gelince 12-13 yaşında işçi de olacak açıklamasını bekliyorum artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 onu dediler ya hacı, 3 çocuk filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 bak işte! biz türk halkının sorunu bu, çabuk unutuyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Law said: Neo-Liberalizm kokuyor buram buram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Vergi dairesi ssk gibi memur dolu yerlerden başlasın bu uygulama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 mokoko said: GEd said: yeri gelince demiş, nesi var ki ? parasını verdikten sora işçi 20 saatte çalışabilir istedikten sora ama ole fazla mesai falan verildiği yok hiçbi yerde. bilmeden konuşmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 liberalizm bir an önce azalarak bitmeli. yine 18.yy sanayii devrimi koşullarına dönülecek nerdeyse. üstelik işçi kesiminin buna gönüllü olması çok daha üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 soyle agiz tadiyla bir komunizm yasattirmadilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 mokoko said: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tes-İş Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, işçinin gerekirse 16-18 saatte çalışacağını söyledi. böyle konuşan adamların işi gücü yok demek ki. "ya git işine" de denilemiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 ağız tadıyla komünizm de yaşatmadılar. hadi ondan da geçtim bi leziz sosyal demokrasi de yaşayamadık. varsa yoksa liberallerin sermaye sahiplerinin hakları. beni başbakan seçerseniz çalışma saatlerini 3 saatle sınırlicam. çok rahat edicez olum çıok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 arkadaşların biri memurlarda çalışsın demiş. yengeç sepetidir ülkem, kim sepetten çıkmaya çalışsın birisi kıskacı ile tutar onu sepetin içine çeker. 18 saat çalışmak haksızlıktır yazıktır diyeceğimize memurlarda çalışsın deniliyor. memurlar götürsün sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 memur musun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Mısır firavunu sandı kendisini heral... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Fistan said: mokoko said: GEd said: yeri gelince demiş, nesi var ki ? parasını verdikten sora işçi 20 saatte çalışabilir istedikten sora ama ole fazla mesai falan verildiği yok hiçbi yerde. bilmeden konuşmayalım ben kendim için konuştum hiçbiyerde demem biraz fazla genelleme olmuş hakkaten ama en basiti annemden biliyorum. normalde belli bi mesaisi var ama haftada 3 gun nerdeyse 2 3 saat fazla çalışıyo ama ne bi fazla mesai ucreti var ne bişi. bazen izin yaptırmıyolar bi hafta baska zamana kullanırsın diye yine fazla mesai vermiyolar. hani seçenek olsa ztn ayrılcakta, başka seçeneği yok diye insanları sömürmekte şerefsizlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar