pnoise Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 lütfen geyik yapmayalım ve ciddi konuşalım. ünlü fotoğrafçıların fotoğrafları neden bu kadar yüksek fiyatlardan satılıyor ya da el değiştiriyor? örneğin gursky nin bu fotoğrafı 3 milyon dolara satılmış. şu kareyi atıyorum ben çeksem o kadara satılır mıydı? veya bu fotoğrafı gursky nin çektiği bilinmeseydi. takıldım yardım http://randomknowledge.files.wordpress.com/2008/06/99-cent-ii-diptychon.jpg?w=400&h=439 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Sanatla ilgili geçenlerde tartıştık, orda konuşulanlardan ileri geliyor hep bunlar. Sanatçı damgası vurulmuş kişiler sokakta bir direğin dibine işedikten sonra ortaya çıkan durumu sanat diye niteleyip hayranlarına kabul ettirebilir. Ama normal bi insan aynı şeyi yapsa muhtemelen dayak yer. Her "ahiehi biz sanatçı ruhluyuz sanatı biz biliriz ehieki" diyen, böyle düşünen garip kesimin yarattığı şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Bide bu fotoğraf o para ediyorsa migros'un tansaş'ın falan broşürleri kaç para eder acaba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 said: Gursky’nin fotoğrafları 20.yüzyılın sonlarındaki modern dünyayı konu almaktadır. Yani o en basit anlamda çağdaşı olduğu yaşamı inceler ama ilginç olan onun, bunu yaparken hep belli bir mesafede durmasıdır. Onun fotoğraflarında her şey genelleşmiştir! Yakından bakıldıklarında her bir ayrıntı rahatlıkla görülebilirken, uzaktan bakıldıklarında ise grafik bir niteliğe sahip olmaktadırlar. Bununla birlikte görüntüler inanılmaz miktarda detay içermektedir. Ayrıca her şey açık seçiktir ve daha büyük bir bütünlük içerisindeki her detay kendi konusunu yaratmaktadır. Bu da görüntülerde bir merkezsizliğe yol açar. Nesnelerin tekrarı, dağılma, sessizlik ve yokluk onun sanatında bulunan diğer belirgin özelliklerdir. Fotoğraflarındaki insanlar net, düzenli ve günümüz anlayışındaki bireye verilen “büyük” rolün aksine hep kitle halindedirler. Yani Gursky’e göre insanoğlu, ondan çok daha büyük bir dünyaya ait ve onun içerisinde yaşayan küçücük varlıklardır. Bu sebepledir ki onun çalışmaları Amerika’daki bir kişiyle Asya’daki bir kişiyi aynı derece de etkileyebilecek evrensel bir anlatıma sahiptir. http://www.tfsf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1271&Itemid=220 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 lan unide graphic design dersinde ayni konsepti ben cektim, hem de telefonumla cekmistim, daha bile artistik bazi kitleler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ben anlamadım ya olay ne fotoğraf büyük değil detay ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Hani adamın çektiği fotoğrafı sanat kavramı içerisine almak için bu kadar güzel bi yazı yazılabilirmiş.. said: SeaGle'ın fotoğrafları 20.yüzyılın sonlarındaki modern dünyayı konu almaktadır. Yani o en basit anlamda çağdaşı olduğu yaşamı inceler ama ilginç olan onun, bunu yaparken hep belli bir mesafede durmasıdır. Onun fotoğraflarında her şey genelleşmiştir! Yakından bakıldıklarında her bir ayrıntı rahatlıkla görülebilirken, uzaktan bakıldıklarında ise grafik bir niteliğe sahip olmaktadırlar. Bununla birlikte görüntüler inanılmaz miktarda detay içermektedir. Ayrıca her şey açık seçiktir ve daha büyük bir bütünlük içerisindeki her detay kendi konusunu yaratmaktadır. Bu da görüntülerde bir merkezsizliğe yol açar. Nesnelerin tekrarı, dağılma, sessizlik ve yokluk onun sanatında bulunan diğer belirgin özelliklerdir. Fotoğraflarındaki insanlar net, düzenli ve günümüz anlayışındaki bireye verilen “büyük” rolün aksine hep kitle halindedirler. Yani SeaGle'a göre insanoğlu, ondan çok daha büyük bir dünyaya ait ve onun içerisinde yaşayan küçücük varlıklardır. Bu sebepledir ki onun çalışmaları Amerika’daki bir kişiyle Asya’daki bir kişiyi aynı derece de etkileyebilecek evrensel bir anlatıma sahiptir. Resmen sanatçı oldum lan. Düşünün nasıl bi paragraf. Boşluğa adını yaz, ve dadamm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 popülist yaklaşım, marka değeri bla bla bla Birde şu var, sen o fotoğrafı çeksen ve satmaya kalksan kime satacaksın ? Bir ajansa falan satsan, ya da nette blogculuk ile kasıp adam bulup satsan en fazla 500-600TL kazanırsın diyelim. Kitlen belli, kapasiten belli, Ama belirli bir seviyeye, belirli bir lakap ile ulaşmış insanların seviyesi seninkinden daha farklı bir düzeyde, doğal olarak seninle birebir aynı işi yapıyor olsa bile onun yaptığı iş seninkinden daha değerli oluyor. Pazarlama doğru yapılırsa fiyatlarda artış olması normal, Hani bu şeye benziyor, Toshiba bir laptop 1500TL diyelim sallıyorum. Aynı özelliklere sahip bir HP atıyorum 2500TL. Satılan ürünler bazında en az sorun çıkaran bilgisayarların Toshiba olduğu söyleniyor mesela, en kötüleirnden biride HP, ama HP pahalı ve halen bok gibi satmaya devam ediyor. Çünkü o laptop'un üstünde koskoca bir HP damgası var. Bunun içinde tabii elitçilik falan da var da uzun uzadıya gider bu, asıl olay sosyal gruplardaki bilinçte bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Gidip çok sanatçı bir uykuya dalayım. Benim uykularım derinlikle sığlığı iç içe barındırır. Rüyamda sağa dönüyorsam bu gerçekte sola döndüğümün göstergesidir. Bu durum yaşamımızda karşılaştığımız olayların aslında her zaman doğru olmadığının kanıtıdır. SeaGle'ın uykuları 21. yüzyıl modern dünyasına tutulan bir ayna gibidir. Bu aynanın aktörleri gerçek kişiler gibi gözükse de öptümby. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 escape said: ben anlamadım ya olay ne fotoğraf büyük değil detay ne ki? anlayacak bişey yok adamın biri ben büyük fotografçıyım demiş işte fotolarım ve kendini bi şekilde kabul ettirmiş. konuyu açan arkadaşta bunu nasıl yapıyolar? diye soruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 2 milyon dolar veririm bunu kağıda dökersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 3'den aşağı olmaz hacı, biliyorsun topluma tutulan ayna vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 haklısın, o zaman 4 olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Sanat, sanatçının biçtiği değer kadar değer taşır ahbap. Sen benim sanatıma benim biçtiğimden daha fazla bi değer biçemezsin. Topluma bi ayna tutarım hepsi üstüne çullanır haa. Uyuyum lan hadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 oo çok sağlam pazarlık dönmüş.. konu ile ilgili görüş bildirin de adam yararlansın yahu.. çocuğa yazık olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 ben bildirdim ama büyük reyiz, ondan sonra pazarlığa girdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 yav said: said: Gursky�nin fotoğrafları 20.yüzyılın sonlarındaki modern dünyayı konu almaktadır. Yani o en basit anlamda çağdaşı olduğu yaşamı inceler ama ilginç olan onun, bunu yaparken hep belli bir mesafede durmasıdır. Onun fotoğraflarında her şey genelleşmiştir! Yakından bakıldıklarında her bir ayrıntı rahatlıkla görülebilirken, uzaktan bakıldıklarında ise grafik bir niteliğe sahip olmaktadırlar. Bununla birlikte görüntüler inanılmaz miktarda detay içermektedir. Ayrıca her şey açık seçiktir ve daha büyük bir bütünlük içerisindeki her detay kendi konusunu yaratmaktadır. Bu da görüntülerde bir merkezsizliğe yol açar. Nesnelerin tekrarı, dağılma, sessizlik ve yokluk onun sanatında bulunan diğer belirgin özelliklerdir. Fotoğraflarındaki insanlar net, düzenli ve günümüz anlayışındaki bireye verilen �büyük� rolün aksine hep kitle halindedirler. Yani Gursky�e göre insanoğlu, ondan çok daha büyük bir dünyaya ait ve onun içerisinde yaşayan küçücük varlıklardır. Bu sebepledir ki onun çalışmaları Amerika�daki bir kişiyle Asya�daki bir kişiyi aynı derece de etkileyebilecek evrensel bir anlatıma sahiptir. http://www.tfsf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1271&Itemid=220 :D şu tip yazılar nasıl yazılıyor merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pnoise Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 yahu etmeyin eylemeyin.. hani bende haz almam Gursky'den, Ama, simdi cehalet ile düzmantik arasindaki cizgiyi korumaya calisalim, oncelikle gurskynin diger islerine kac yildir ne yapmis nasil yapmis..istikrarina bir bakalim. burada dandini forum jpg lere bakip yorum yapiliyor, da o fotograflarin tekabul ettigi megapixel degeri 150-250mpixel civaridir, kimisi daha bile buyuk olabilir, lakin large format dedigimiz a4 ebadinda film kullanir, dijitale aktarilana kadar bir suru labaratuar durumları vardir vsvs. hani lol bi zik anlayamioeaam beeeann bu resim kucccuuuuk zuhahuha olmasin. ha bir iş ortaya koyup altina kafam kadar metin yazmak banada samimi gelmiyor, kesinlikle tartişilir, didik didik edilir. ama fiyatı duyunca hemen bende yaparım rereroro derpherp lolkthxbye demek yerine bir kisi cikip ben bunu 3d sini yapardim daha da gunumuzu yansitirdi meh diyemiyor yazık ki... yada biraz wiki dısına cikip adamin fotograflarının negatiflerinin kendine saklı oldugunu ve 3milyon-4milyon bide galiba 2bucuk milyondan mi ne 3 kopya sattıgını ogrenip burda rage etseniz gene amennah. yada hani dese birisi aranizdan 'bre serefsiz bari negatifi satsaydin, imzaladigin anlasma da okok daha fazla uretmicem sozu vermissin kim nasil guvenicek sana' dese, canımı ye. e ama ayip lan... haberturk kahvehanesi mi bura? bu kadar astronomik fiyatlara satilan bu ara fotograf baska cok yok. olanlarında alıcıları belli ülke ve cografyadan. ama emege saygi, yapmayin etmeyin gencler. biraz daha calistirin kafayi birsey soylemeden once. trollemeyin bakem gunduz vakti. kizdim bak simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 ben utanırım fotoğrafımı 2milyona satmaya lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 adama niye kızıyosunuz anlamıyorum. alana kızın kızacaksanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 olum bu ne biçim sanat lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 DarKRideR said: Birde şu var, sen o fotoğrafı çeksen ve satmaya kalksan kime satacaksın ? şu konu değil de ben başka bir açıdan bahsetmek istiyorum. çekmek var, çekmek var, "adam tanşaş katoloğu yapmış işte" denilir eyvallah, ama o fotoğrafı sen çekmek istesen çekemezsin. öyle bir yerden çekiceksin ki, tüm reyonlar gözükecek. derinliği iyi yansıtacaksın. düzenli bir renk cümbüşü içercek. kafanda kurgulayabileceksin böyle bir manzarayı ve o aklındaki en iyi hangi açıyla yansıtabileceğini de bileceksin. onun dışında, istediğin şeyi nerde çekebileceğini de bilmen, iyi araştırma yapman gerek. gidip ankara'da bir yeri çeksem mesela beyaz raflar ve düzensiz paketler felan çıkar o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Konuyu ver, şu fotoğrafı görsel sanatlardan çevirdiğin 5 kişinin 4'ü çeker. Ama para etmez. Derinlik renk cümbüşü hedesi hödösü o kadar para etmesinin açıklaması değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 o kadar kolay değil bu işler lol. doğru düzgün fotoğraf çekmek için işinde uzmanlaşmak lazım. bunun için bol bol deneyim gerek. "şurdan çevirdiğin herkes bu fotoyu çeker" demek fotoğrafçılık konusunda hiç bir şey bilmemek gerektirir. tamam, adamın durduğu yeri not al, kullandığı lensi, fotoğraf makinesini, fotoğraf ayarlarını not al, filtre felan kullandıysa onları da not al, hangi mağazayı çektiğini de not al, bunları o "çevrilen kişi"ye ver, adam aynılarını yapsın, çeker. evet çeker de, işte esas mesele o kombinasyonları yapabilmekte. diyelim ki sen multimilyoner bir şirketsin. önemli bir reklam kampanyası yapacaksın ve müşterinin iştahını kabartacak fotoğraflar gerekiyor. "yoldan çevrilen bir kişi"yi çağırıyorsun. adam mağazada dolanıyor, dolanıyor, dolanıyor, normal göz yüksekliğinden bir sürü fotoğraf çekiyor, aylar geçiyor, adam uğraşıyor, doğru düzgün bir fotoğraf çekemiyor. bir de işini iyi yapan bir fotoğrafçı çağırıyorsun. adam ilk kez geldiği mağazada "aha şurdan çok süper foto çıkar" diyor, oraya gidiyor çekiyor, mağazada birkaç yerden düşünmediğin açılardan foto çekiyor. çekimler birkaç saat sürüyor. evine gidiyor. ertesi gün sana nutkunun tutulacağı fotoğraflar sunuyor. peki böyle bir adam haketmez mi şimdi o milyon dolarlık fotoyu? "reklam fotosu" olarak değerlendirdim ama bir de bunun "sanat" yönü var. sanat diyince birçoğumuzun aklına 10 milyon dolar eden dışkı geliyor olabilir. ama sanat için baktığında insanlara bir şeyler anlatabilmen, farklı duygular uyandırabilmen gerekli. yani burda da "fotoğraf var, fotoğraf var" meselesi geçerli. yolda bir ağaç var diyelim. birisi cep telefonunun kamerasını açıp kendi gözüyle gördüğü açıdan çeker. bir başkası da ağaca baktığında aklına gelen hayali yansıtacak açıya çıkar, ordan çeker. ikisi de ağaç fotosu mu, evet. ağaçsa ağaç işte arkadaş. ama birisinin uyandırdığı duygular ve düşünceler çok daha farklı ve insanı hayal kurmaya itiyor. işte o yüzden birisi para etmezken diğeri epey değerli olabiliyor. ha bu arada, ben bu fotoyu çeken adamı savunmuyorum, kendisini ilk defa bu topicte gördüm zaten de, sadece "önüne gelen adam da bu fotoğrafı çekebilir" düşüncesine karşı olduğumu belirtmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar