Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16564118.asp?gid=373 Hani az buçuk fizikten anlarım, türkçe denen dilden de anladığımıda zannediyorum. Bu hurriyet.com.tr dekiler ya böyle Lorem İpsum gibi bir text ile random kuantum fiziği haberi yapıyorlar, yada cidden çevirme özürlüler. Şu haberi biri lütfen türkçeden türkçeye çevirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Ünlü bilim dergisi Journal hangi journal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 said: Ünlü bilim dergisi Journal’ın her yıl oluşturduğu “En Üstün 10 Araştırma ve Geliştirme Projesi” listesinin zirvesine çıkan buluşun en çarpıcı yanı Isaac Newton’un temelini oluşturduğu klasik mekaniğin yasalarına uymayan ilk insan yapımı alet olması. Titreşimli çalışan makine insan yapımı hiçbir aletin gösteremediği hareket etkilerini gösteriyor. said: Ünlü bilim dergisi Journal’ın her yıl oluşturduğu “En Üstün 10 Araştırma ve Geliştirme Projesi” listesinin said: Ünlü bilim dergisi Journal’ın her yıl oluşturduğu said: Ünlü bilim dergisi Journal said: Ünlü dergi dergisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 hadi başlayalım 1- Ünlü bilim dergisi journal - Yanlış 2- Isaac Newton’un temelini oluşturduğu klasik mekaniğin yasalarına uymayan ilk insan yapımı alet olması - Yanlış, electron tunelling microscopy yüz binlerce örnekten biri 3- Titreşimli çalışan makine insan yapımı hiçbir aletin gösteremediği hareket etkilerini gösteriyor. - Yanlış, hareket etkisi ne ak 4-Şimdiye dek tüm makineler klasik mekaniğin bilinen yasalarına göre hareket ediyordu. - Yanlış elektrcon tunneling microscopy... 5-Amerikalı bilim insanları ise yarı iletken, saç teli kadar ince bir metal paletten oluşan söz konusu makineyi kuantum enerjisiyle etkileşim haline getirdi - yok böyle bi enerji, yok böyle bir hal 6- en saf kuantum mekaniğinin hareketine sahip tek bir kuantum hareketiyle cihazın enerjisini yükseltti. - bu ne ak en saf kuantum mekaniği be, bir kuantum hareketi olarak da herhalde bir kuanta falan demeye çalışmış so 1940 7-Buluş, makinelerin kuantum enerjisiyle hareket etmesi konusundaki yeni gelişmelerin önünü açacak. - quantum enerjisi kovalasın seni Bir yazının bütün cümleleri hatalı olur mu? olurmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ama oradan haber takip ediyorsun itiraf et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Ardeth said: hadi başlayalım 1- Ünlü bilim dergisi journal - Yanlış 2- Isaac Newton�un temelini oluşturduğu klasik mekaniğin yasalarına uymayan ilk insan yapımı alet olması - Yanlış, electron tunelling microscopy yüz binlerce örnekten biri 3- Titreşimli çalışan makine insan yapımı hiçbir aletin gösteremediği hareket etkilerini gösteriyor. - Yanlış, hareket etkisi ne ak 4-Şimdiye dek tüm makineler klasik mekaniğin bilinen yasalarına göre hareket ediyordu. - Yanlış elektrcon tunneling microscopy... 5-Amerikalı bilim insanları ise yarı iletken, saç teli kadar ince bir metal paletten oluşan söz konusu makineyi kuantum enerjisiyle etkileşim haline getirdi - yok böyle bi enerji, yok böyle bir hal 6- en saf kuantum mekaniğinin hareketine sahip tek bir kuantum hareketiyle cihazın enerjisini yükseltti. - bu ne ak en saf kuantum mekaniği be, bir kuantum hareketi olarak da herhalde bir kuanta falan demeye çalışmış so 1940 7-Buluş, makinelerin kuantum enerjisiyle hareket etmesi konusundaki yeni gelişmelerin önünü açacak. - quantum enerjisi kovalasın seni Bir yazının bütün cümleleri hatalı olur mu? olurmuş ardeth bey, bütün sorularımızı cevaplamışsın. kafamızda hiç tereddüt kalmadı, artık eminimki bilim tekdir, ardeth te onun elcisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lan anladım ben haberi yazan 1930larda falan yaşıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 bizede anlat işte ardeth. donanım yazılıma açtığım imacin arkasını delik deşek eden adam topicinden daha çok fail içeren bir haber bu çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 herşey onu gösteriyor abi bir kuantum hareketi, newton mekaniğine aykırı çalışan alet yapılmamış olması (bkz: stern gerlach ilk örnek olabilir sanırım 1922) nerdeyse diycem bu stern gerlach aletinin haberi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ben şunu anlıyorum şu haberden ardeth. Ya adamın biri bi makina yapmış, quantum fiziğinin işlemesi gereken yerde newton fiziğine göre işliyor, yada newton fiziğine göre işlemesi gereken bir yerde quantum fiziğine uygun işliyor. ama arada bi yerdede "buradan kuantum enerjisini asdlgkashdgşlasbd..." gibi bi cümle var. ondan acaba işin içinde bir vacuum energyden perpetual motion machine emi geçiş yaptı diye düşünmedimde degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 bir hurriyet haberinden neler cikarmissin abi, helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Ardeth said: said: Ünlü bilim dergisi Journal’ın her yıl oluşturduğu “En Üstün 10 Araştırma ve Geliştirme Projesi” listesinin said: Ünlü bilim dergisi Journal’ın her yıl oluşturduğu said: Ünlü bilim dergisi Journal said: Ünlü dergi dergisi http://i.imgur.com/NJPwW.jpg gibi olmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ahahah ama arkadaki insanlara da o surat lazımmış sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 şunu koycaktım da iğrenç gelebilir diye vazgeçmiştim. http://www.blogcdn.com/www.urlesque.com/media/2010/07/34.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Soimyr said: ondan acaba işin içinde bir vacuum energyden perpetual motion machine emi geçiş yaptı diye düşünmedimde degil. onun ortalaması sıfır vacuumda elektromanyetik alanın dalgalanması yani. varyansı ise bizim etkileşemeyeceğimiz kadar az diye biliyorum bence 1922, adam nerdeyse "newton yasalarının tam doğru olmadığı gösterildi" diyecekmiş de zor tutmuş kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Gelmişken şunuda açıkla ardeth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 topolojik olarak bariz bir şekilde daire, belli değil mi tıkız bir küme bir kere çizgi olamaz, çizgi tıkız değil. dolayısıyla ya sınırlı açık bir aralık olabilir ya da bir daire. ama açık aralık değil çünkü kapanışı kendine eşit. demek ki daire matematik bilmeyen insanlar ne kadar çabuk heycanlanıyorlar lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 aslında moebius strip demiştim ben ama :/ hoş topoloji dersi görmedim ben ondan birşey iddia edemeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 mobius strip iki boyutlu bir manifold bunu çizgi olarak alırsan bu tek boyutlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 moebius bambaska bisey ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 tek boyutlu fazla şey yok zaten açık aralık, kapalı aralık ve daire. aslında çizgi de açık aralığa giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 çizgi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 komedi abi resmen. dalga mı geçiyorlar acaba düşünüyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Ardeth said: topolojik olarak bariz bir şekilde daire, belli değil mi tıkız bir küme bir kere çizgi olamaz, çizgi tıkız değil. dolayısıyla ya sınırlı açık bir aralık olabilir ya da bir daire. ama açık aralık değil çünkü kapanışı kendine eşit. demek ki daire matematik bilmeyen insanlar ne kadar çabuk heycanlanıyorlar lan cember olması icin portalların içinde bir hacım olması lazım. eğer yoksa cemberi iki portadan sokup naısl öle gösterdiğini acıklaman lazım bana. cember diğerek portalların içinde o iki ipin birleştirğini kabul ediyorsun, lakin durum öle değil. bütün deneyler iki portal arasında fazladan bi hacım olmadığını gösteriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar