kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ayrıca öncelerde bağımsız bi devlet olmak isteyen kürtler, bi anda 267.89 derece dönüp özerklik istediler. acaba ırakta olanlar yüzünden korkup böyle bişimi istedilerki. sonra bakarsın yatak odalarına kadar asker girer bir gece ansızın.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 almanyada tükçe yasak deil, eğitimide var. gayet kamusal alanda türkçe yazılar var, havaalanında ben bizzat gördüm türkçe açıklamalar konmuştu devlet tarafından. hemde ordaki türkler göçmen, e burdaki kürtler bizim kadar buralı en az. kanada belçika dünyanın gelişmiş ülkelerine bakmak lazım bu tarz uygulamalar nası yapılıyor. tam nasıl yapılıyor bilmiyorum ama, yav zaten yeteri kadar konuşşuolar o gaddar yeter akıllı olsunlar hede hödö tarzıyla çözülmediği kesin. ülkeyi değer yargıları değil, yasa yönetir. yeni anayasa da bu konu nasıl varoalcak onu tartışmak lazım. genelkurmaya ise hiç girmiyorum, hakkaten 15 yaşında ergen kemalistlerin kaleminden çıkmış gibi yersiz alakasız bir metin. Atatürk kendi başına tasarlayıp cumhuriyeti bize armagan etti gibi bir ifade koymak hem onu aşaılamaktır, hemde insanları salak yerine koymaktır. ayrıca bu tarz hamleler yine akp ye oy kazandrırıyor birader elli kere yapmayın dedik. şu an tek umut kılıçdaroğlu gözüküyor bakalım. ha bdp nin yaptığını onaylamıyorum, sonuçta yeni anayasa ya kadar beklenebilirdi, provokasyon olsun diye yapılan bir hamle, amma, sonuçta sivil itaatsizlik, dolayısıyla demokratik sınırlar içinde bir eylem, böyleyken de böyle hacı.
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: almanyada tükçe yasak deil, eğitimide var. gayet kamusal alanda türkçe yazılar var, havaalanında ben bizzat gördüm türkçe açıklamalar konmuştu devlet tarafından. hemde ordaki türkler göçmen, e burdaki kürtler bizim kadar buralı en az. kanada belçika dünyanın gelişmiş ülkelerine bakmak lazım bu tarz uygulamalar nası yapılıyor. tam nasıl yapılıyor bilmiyorum ama, yav zaten yeteri kadar konuşşuolar o gaddar yeter akıllı olsunlar hede hödö tarzıyla çözülmediği kesin. ülkeyi değer yargıları değil, yasa yönetir. yeni anayasa da bu konu nasıl varoalcak onu tartışmak lazım. genelkurmaya ise hiç girmiyorum, hakkaten 15 yaşında ergen kemalistlerin kaleminden çıkmış gibi yersiz alakasız bir metin. Atatürk kendi başına tasarlayıp cumhuriyeti bize armagan etti gibi bir ifade koymak hem onu aşaılamaktır, hemde insanları salak yerine koymaktır. ayrıca bu tarz hamleler yine akp ye oy kazandrırıyor birader elli kere yapmayın dedik. şu an tek umut kılıçdaroğlu gözüküyor bakalım. ha bdp nin yaptığını onaylamıyorum, sonuçta yeni anayasa ya kadar beklenebilirdi, provokasyon olsun diye yapılan bir hamle, amma, sonuçta sivil itaatsizlik, dolayısıyla demokratik sınırlar içinde bir eylem, böyleyken de böyle hacı.Ama biz ve bizim gibiler Almanya'dan özerklik istemiyor ya da bağımsız bir toprak alanı.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yahu yapı olarak hep özerkti, aç osmanlının arşivleri bak. ilk meclis te dahi kayıtlarda kurdistan milletvekili yazar. bu mevzu cumhuriyet ile doğru düzgün bir düzenlemeye kavuşmadığı için, sarmal gibi büyüyerek bugünlere geldi. devlet çözüm olarak devamlı ezmeyi ve inkar etmeyi gördü. yahu kart kurt felsefesi ile bu soruna yaklaşan bir devlettten bahsediyoruz ne anlatıyosunuz siz? çözüm çağdaş herkesin olumlu bakabileceği bir yasal düzenleme yapmak. kürtlerin taleplerini değerlendirip terörü marjinalleştirmek. terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. sene olmuş 2010 ezberlerden çıkın artık.
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: yahu yapı olarak hep özerkti, aç osmanlının arşivleri bak. ilk meclis te dahi kayıtlarda kurdistan milletvekili yazar. şunu ilk defa senden duydum belge olarak kanıtı var mıdır kesin konuştun ve merak ettim açıkcası.
kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. terör sorunu vardı zate bu 1. si 2. si kürt sorunu diye bişi yoktu seneler önce ama iktidar sağolsun kürt ve pkk sorununu birbirine katınca kürtlerin kafasındaki düşünce aynen şu oldu "ha ulan bu pkk bizi desteklemek için asker öldürüyormuş. madem biz kürtüz pkk bizden bizde onu destekleyelim" moduna girdiler. sağolsun başbakanımız terör sorununu bu şekilde izah etti insanlarımıza.
Biotar Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Nüfus mübadelesi yapalım. Sorun kalmaz böylece. Bence yani. Zaten yapmışlığımız var cumhuriyetin ilk yıllarında.
Biotar Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 fede said: tehcir yapalım bence. Yok o çok aşırı olur.
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ermenilerle uğraşıyoruz zaten habire, varsın bide kürtlerle uğraşalım ama uğraştığımıza deysin evet
Biotar Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Ya şimdi tehcir esnasında yolda ölürler falan gerek yok, sonra bir soykırım muhabbeti daha olur. En temizi devlet güvencesinde nüfus mübadelesi.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kermit said: lovecraft0Z said: terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. terör sorunu vardı zate bu 1. si 2. si kürt sorunu diye bişi yoktu seneler önce ama iktidar sağolsun kürt ve pkk sorununu birbirine katınca kürtlerin kafasındaki düşünce aynen şu oldu "ha ulan bu pkk bizi desteklemek için asker öldürüyormuş. madem biz kürtüz pkk bizden bizde onu destekleyelim" moduna girdiler. sağolsun başbakanımız terör sorununu bu şekilde izah etti insanlarımıza. yav afedersinde bu kadar cahil olmayın. bak bi tık ötende, sadece cumhuriyet tarihindeki kürt isyanları: http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_rebellions bak sadece cumhuriyet dönemi bunlar. berisi varda, farklı mevzuaların sebebiyet verdiği ayrıca tartışılacak şeyler o yüzden bunlar yeter. neden 10 yılda bir kürt isyanı ve neden 10 yılda bir darbe olduğunu iyi düşünün. bakın bu iki uç türkiyenin iki asıl problemi. bu iki uç sistemin içine dahil edilebilir, sorun olmaktan çıkarılabilirse türkiye ilerler. işte bunu siz çözemediğiniz için badem bıyıklara mahkum ediyosunuz bu milleti. yahu bir insanın annesi ile konuşamaması ne demk? adam kürtçe bilmiyor, annesi türkçe? sen bunu sıcak evinde, ailenin dizinin dibinde çizgi film izleyerek büyüdüğün için anlayamıyorusun, ne zaman azcık empati kurmaya başlarsın tr de bişeyler değişir.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: yahu bir insanın annesi ile konuşamaması ne demk? adam kürtçe bilmiyor, annesi türkçe? sen bunu sıcak evinde, ailenin dizinin dibinde çizgi film izleyerek büyüdüğün için anlayamıyorusun, ne zaman azcık empati kurmaya başlarsın tr de bişeyler değişir. nası bilmez abi Türkçe ? yada çocuk kürtçe nasıl bilmez ?
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 götünüzden senaryo uydurmayın haklı çıkmaya çalışmak için
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Aluriel said: lovecraft0Z said: yahu bir insanın annesi ile konuşamaması ne demk? adam kürtçe bilmiyor, annesi türkçe? sen bunu sıcak evinde, ailenin dizinin dibinde çizgi film izleyerek büyüdüğün için anlayamıyorusun, ne zaman azcık empati kurmaya başlarsın tr de bişeyler değişir. nası bilmez abi Türkçe ? yada çocuk kürtçe nasıl bilmez ?, var işte :) bende ilk duyduğumda inanmadım ama bizzat yaşayandan dinledim. anne okula hiç gitmiyo, çocukta göçlerden falan dolayı zaten akrabanın şunun bunun yanında, okul çaında da direk yatılı gidiyo zaten. ha ispatlayamam bana da ispatlanmadı zaten, ama bu durum tek deil, sık olmasada rastlanan bi durum.
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 münferit olay + kendi hataları ikisinin de.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 LucifeL said: lovecraft0Z said: yahu yapı olarak hep özerkti, aç osmanlının arşivleri bak. ilk meclis te dahi kayıtlarda kurdistan milletvekili yazar. şunu ilk defa senden duydum belge olarak kanıtı var mıdır kesin konuştun ve merak ettim açıkcası. http://www.taraf.com.tr/haber/osmanlidan-bugune-kurtler-ve-devlet-1.htm bak biliyorum taraf gazetesi ve bencede meslek etiği olmayan bir gazete, ama araştırma fena değil, şu seriyi bir okuyalım. devamı için linkteki 1 yerine 2,3,4 yazarak açın. ardından yine herkes kendi fikrini daha içerikli şekilde savunsun. bu konuda kaynak çok değil, olan araştırmalarda genelde mimli yazarlardan, ismail beşikçi, fikret başkaya nın kitapları var. yüzde yüz doğru demiyorum, ama bi konuda fikir sahibi olmak için karşıt fikirler dahil dinlenmeli, yani resmi ideolojinin dışındaki tezler araştırmalarda okunmalı. ilk yazdığım evet 1920 birinci Büyük Millet Meclisinde (o zamanki resmi adı) kayıtlarda olduğunu duymuştum. kendim bizzat okumadım görmedim, o kadar kesin konuşmam yanlış olabilir, evet.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Aluriel said: münferit olay + kendi hataları ikisinin de. bravo ne güzel çözdün :) ulan bu kadar basit problemler hep pis dış mihraklar yüzünden zaten yoksa avrupa avrupa duy sesimizi.. yiğit özgürün karikatürünü koycam da üşendim ^^ münferit değil sosyolojik bir olay.
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 osmanlıda rumeli milletvekili de vardı
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: Aluriel said: münferit olay + kendi hataları ikisinin de. bravo ne güzel çözdün :) ulan bu kadar basit problemler hep pis dış mihraklar yüzünden zaten yoksa avrupa avrupa duy sesimizi.. yiğit özgürün karikatürünü koycam da üşendim ^^ münferit değil sosyolojik bir olay. ilk kısmı göndermeydi onun ama işine gelmedi sanırım. herneyse. Türkiye'de yaşayıp Türkçe bilmemek affedersin ama mallıktan başka bir şey değil. Kürt kökenli olup kendi dilini öğrenmemek ise tamamen bireysel tercih, hata, imkansızlık artık hangisini beğenirsen.
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 köyünden çıkmamış kadının türkçe ne işine yarar
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: yahu yapı olarak hep özerkti, aç osmanlının arşivleri bak. ilk meclis te dahi kayıtlarda kurdistan milletvekili yazar. bu mevzu cumhuriyet ile doğru düzgün bir düzenlemeye kavuşmadığı için, sarmal gibi büyüyerek bugünlere geldi. devlet çözüm olarak devamlı ezmeyi ve inkar etmeyi gördü. yahu kart kurt felsefesi ile bu soruna yaklaşan bir devlettten bahsediyoruz ne anlatıyosunuz siz? çözüm çağdaş herkesin olumlu bakabileceği bir yasal düzenleme yapmak. kürtlerin taleplerini değerlendirip terörü marjinalleştirmek. terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. sene olmuş 2010 ezberlerden çıkın artık. Osmanlı'yla Türkiye'nin yönetim ve yürütme şekli farklı; Osmanlı'nın coğrafi genişliğine ve o günün ulaştırma/iletişim olanaklarına da bakman gerekir tabii. Osmanlı'da bugünün eyalet sistemine benzer bir yapı vardı. Türkiye'de ise yok. Hep kürtler şöyle ezildi diyorsunuz ama aynı türban nasıl ki sonradan ortaya atılıp sanki ülkenin kuruluşundan beri süre gelen bir problemmiş gibi kafanıza yerleştirildiyse kürt sorunu da aynı şekilde yerleştirildi. Benim babannem Malatya'da doğmuş büyümüş tüm ailesi gibi, bir çok kürt komşusu olmuş, onlardan biraz kürtçe de öğrenmiş; kürtçe şarkı da bilir. Ermeni komşusu da olmuş, ermenice bir kaç birşey de bilir. Yıllarca evlilik de yapılmış aralarında, birbirlerinin düğünlerine, cenazelerine de katılmışlar. Kürt sorunu çok farklı ve sanal bir problem, toplumun köklerinde olmayan ama başarılı politikalarla kafalara işlenen bir sanrı. Tarihten örnek verirken ya da kürtler kendi dillerini konuşamıyor vs. derken önce kendi tarihinizi öğrenin. Büyük şehirlerde televizyondan tamamı taraflı medyadan ya da arkadaşlarınızdan/arkadaşınız sandıklarınızdan dinlediklerinizi bir kenara bırakıp doğuya gidin bakın. Ne neymiş öğrenin. PKK kurulduğu günden beri PKK'dan en çok zarar görenler yine kürtler oldu. Belki biz canımızı, malımızı, sevdiklerimizi kaybettik ama Kürt'ler yavaş yavaş zararlı mertebesine getirildi PKK'nın çabalarıyla. Zaten zor şartlarda yaşayan, eğitim seviyesi düşük güney doğu ve doğu halkı daha da yoksul ve cahilleştirildi yine "Kürtlere özgürlük" diyen PKK tarafından. Bugün PKK'nın ya da meclisteki ve sokaktaki sivil yandaşlarının hedefleri Kürtlere özgürlük sağlamak, onların kültürel haklarını korumak falan değil, yıllarca Türkiye politikaları sayesinde kanını rahatça ememedikleri kürtlerin kanını emmek ve gözlerinde kocaman bir tatlı olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynaklarını sömürebilecek bir yapı oluşturmak. Tamam her şey güllük gülistanlık değildi bu memlekette belki ama dünyanın her yerinde azınlık, çoğunluk kavramı varken bu ülke halen bu kavramları reddetmeye çalışıyor. Herkes derisinin, gözlerinin rengine bakılmadan, konuştuğu dil, şivesi umursanmadan eşit şartlarda yükselme, çalışma, eğitim görme hakkına sahip. VE BUNUN EN ÖNEMLİ NEDENİ DE ülkenin askeriyenin bahsettiği ve koruyacağını söylediği yapısı. Ülkede tek bir resmi dil olması vatandaşların birbirlerine yabancılaşmalarını engelleyen en büyük etmendir. Buna dil birliği denir ve ülke vatandaşlarını (evet kürtler de, lazlar da, ermeniler de, çerkezler ve adını bilmediğim ya da unuttuğum tüm soylar da türk vatandaşıdır.) ayrımcılıktan korur. Son olarak ben "azınlık" kavramına karşıyım, bir ülkede farklı kültür ve soydan gelmiş tek bir türk vatandaşı bile azınlık değildir. Devletin bir parçasıdır ve diğer vatandaşlarla aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Zaten Türkiye'nin dünyadaki diğer özendiğiniz ya da ne olduğunu bilmediğinizden keşke bizde de böyle olsa dediğiniz ülkelerden en büyük farkı budur.
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft anlatmak istediginden cıkarmak istedigin sonuc ne tam olarak ? biz diyoruz ki kürtce konussunlar, konusuyolar da zaten kimse bişey demiyor hatta türkü okumadı diye adam öldüreni var.. ama konusulmayacak yerler var
Trias Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Türk ve Türkiye'nin farklı olduğunu unutmayalım. Bir arkadaş terrörün arttığını söylemiş 1980 lere bir baksın. Kürt sorunu eskiden yoktu denilmiş, kürt nüfusu 10-15 yıl önce şu andakinin belkide 4de 5de biriydi. Şimdi yaklaşık 20m kürt olduğu söyleniyor. Türkiye kimliğine sahip olan herkes Türkiye'li olduğu için mutlu olmalıdır. Resmi dilimiz Türkçe dir. Türkçe konuşan illa türk değildir.
Öne çıkan mesajlar