Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kombi Tavsiyesi

NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

eğer bir sitede falan oturuyorsanız - oturacaksanız kombili site almayın. merkezi ısıtmadan şaşmayın. saçma bir şekilde yeni sitelerin yarıdan fazlasını kombili yapıyorlar. maksat fazla doğalgaz kullanalım herhalde.

arada bazı cahiller çıkıp "başkasının ısıtmasını ne vericem la kombiden şaşmam" diyolar. ama her türlü daha ucuz daha verimli.

tabi sitelerden bahsediyorum. apartman için bile düşünülebilir, %50 iniyor direkt doğalgaz faturası.

bu da böyle bir anımdır.
yaz kış merkezi sistem parası alan siteler aşırı saçma bir sistem. ki 12de 1de falan kapatıyorlar

daha ucuz nasıl oluyor ki? Merkezi için yaz kış 120-150 arası para veriyor bu sistemdeki tüm arkadaşlarım. ben max 1 ay 150 tl'lik yakıyorum kombiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

yaz kış merkezi sistem parası alan siteler aşırı saçma bir sistem. ki 12de 1de falan kapatıyorlar

daha ucuz nasıl oluyor ki? Merkezi için yaz kış 120-150 arası para veriyor bu sistemdeki tüm arkadaşlarım. ben max 1 ay 150 tl'lik yakıyorum kombiyle.

olur mu abi. 150tl yakıyosundur, doğrudur, ama eminim ki merkezi ısıtma kadar harlı yakmıyosunuzdur. mesela eve geldiğinde açıyosundur vs. gece kapatıyorlar ama 6da falan geri açıyorlar. arada da bina buz kesmiyor, 5 C falan soğuyor arada da en fazla ev.

binanın taşları dahil komple ısınıyor bir kere. soğuması da daha uzun sürüyor.
katlar - daireler arası ısı kaybı yerine sadece dış yüzeye doğru ısı kaybı oluyor.
bir de klasik geyik, "biz kışın tişörtle oturuyoruz evde"
bakım - onarım gideri de size değil aidata ait.
daha konforlu bi kere, o kesin. tabi sitenin de ne kadar yakıt gideri aldığı, ne kadar açtığına göre değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

Senelerce kalorifer tesisçılığı yapmış bir babanın oğlu olarak patronun oğlu değilim ama, bizde yok öyle şeyler rahatlıkla söyleyebilirim ki, merkezi ısıtma her şekilde süperdir.

Bİ kere, kombiyi en çok çalışan aileler ister. Amaçları sabah kapatalım akşam yakalımdır. Tasarruf ettiklerini düşünürler ama aslında tasarrufla zerre alakası yoktur. Bi kere, soğuyan evi ısıtmak için harcanan gaz, ısıyı kontrol altında tutmak içi harcanan gazdan kat kat büyüktür. Bir binada kombinin sabah kapatılıp akşam açıldığı daireler ne kadar çoksa binadak diğer insanların ısınması da o kadar zorlaşır. Herkes bi şekilde fazla para öder.

Merkezi sistemde kapat-aç olayı yoktur. Bina bi kez ısıtıldıktan sonra kış boyunca bir sorun olmadığı sürece ısı kaybetmez fazla. Bu da kullanılan yakıt miktarını düşürür, verimi yükseltir. Soğuk daire, sıcak daire gibi bi ayrım olmadığı için binada da ısı kaybı az olur. Yazın da yakıt aidatı verirsiniz genelde(katı yakıtlı sistemlerde), ama bu kombinin masrafıyla kıyaslanamaz.

Bi kere kombi ile bi daireyi ısıtmak, merkezi sistemle bir daireyi ısıtmaktan daha pahalıdır hesaplama yaparsanız. İlk paragrafta belirttiğim ısı kaybını da düşünürseniz kombili binalarda, bu fiyat daha da artar. Kışın 2-3 ayın çok soğuk geçeceğini ve bu zamanlarda ortalama masrafın da üstüne çıkılacağını hesaplarsanız, ki yine bu soğuk aylarda sabah kapat akşam aç yaparsanız normalden de daha fazla yakıt gider. İyice artar masraf.

3 ay kömür parası vermemek için eşek yüküyle para ödersiniz tüm yıl boyunca. Gün içinde evde yokum boşa yakmayayım diye düşünür daha fazla yakarsınız. Bunlar hep gözden kaçan hesaplar.

Birde merkezi sistemlerde gece 12'de kazanı uykuya alırlarsa o sıcaklık gece 2'ye kadar falan döner yine petekte. Genelde sabah 5 gibi de kazan tekrar yakılır. 3 saatte de buz gibi olmaz evin içi.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

CthuLhu said:

olur mu abi. 150tl yakıyosundur, doğrudur, ama eminim ki merkezi ısıtma kadar harlı yakmıyosunuzdur. mesela eve geldiğinde açıyosundur vs. gece kapatıyorlar ama 6da falan geri açıyorlar. arada da bina buz kesmiyor, 5 C falan soğuyor arada da en fazla ev.

binanın taşları dahil komple ısınıyor bir kere. soğuması da daha uzun sürüyor.
katlar - daireler arası ısı kaybı yerine sadece dış yüzeye doğru ısı kaybı oluyor.
bir de klasik geyik, "biz kışın tişörtle oturuyoruz evde"
bakım - onarım gideri de size değil aidata ait.
daha konforlu bi kere, o kesin. tabi sitenin de ne kadar yakıt gideri aldığı, ne kadar açtığına göre değişir.
Ya bu ogrenci geyigi, hep soylenir, ´yan dairede aile var ufak cocuklu full yakiyolar onun parasini da sen oduyosun´ muhabbetleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...