Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Aralık 2010 ODTÜ & AKP meydan savaşı !

tinu

Öne çıkan mesajlar

hocalar açıklama yapmış ;

. Gençlerin şiddet içermeyen protesto eylemlerinin polis şiddetiyle dağıtılmasını,
. Demokratik haklarını kullanarak görüş bildiren, eylem yapan, öğrencilerin gözaltına alınmasını,
. Polis güçleri tarafından üniversitenin savaş alanına çevrilerek gaz bombalarıyla basın mensuplarının, akademisyenlerin, öğrencilerin yaralanmasını,
. Son günlerdeki protesto eylemleri bilinirken bilim ve teknoloji yüksek kurulu toplantısının kalabalık polis kitlesinin kuşattığı odtüde yapılarak olayların tırmandırılması ve üniversitenin eğitim etkinliğinin doğrudan polisin ağır şiddeti ile engellenmesini,

ciddi yanlışlar olarak görüyoruz; üniversitemizi özerkliğine sahip çıkmaya, siyasal iktidarı da ivedilikle demokrasi ilkelerine saygıya çağrıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Ya şöyle gerçek bi demokrat parti gelmedi, uzun yıllar da gelmiycek heralde. Resmen eksikliği hissediliyo bunun, şu anda ya akpci ya chpcisin ya da oyun boşa gitmiştir.

adamlar senelerce yavaş yavaş girdiler her yere askeriyede subay oldular hakim savcı oldular polis oldular ses çıkartmadan kadrolaştılar, şimdi bir çember oluşturdular ya bu çemberin içinde yer alacaksın para içinde yüzeceksin yada dışında kalacak sürüneceksin, ses çıkartmaya kalkarsan hemen aleyhine bir şeyler üretip vatan haini damgasını yer hapisinelerde çürürsün yada neden böyle diye sorguladığında gaz bombası ve dayak yer oturursun. Bundan sonra da bunlara karsı adam gibi bir parti gelmez gelemez, medya ellerinde herşey ellerinde bu gün düzgün bir adam çıksa hemen uydurma belgelerle bir suç yapıştırıp atarlar içeri.
Sosyal ağlarda paylaş

7:33 - ODTÜ öğrencilerinin Rektörlük binası önündeki uzun bekleyişlerinin ardından Rektör Ahmet Acar, bina önünde öğrencilere açıklama yaptı. Tayyip Erdoğan'ı da polisi de kendisinin çağırmadığını belirten Ahmet Acar, polisin okula girmesine karşı olduğunu belirtti. Öğrencilerin yoğun talebi sonrasında basın önünde de, polis şiddetini kınadığını belirtti.

Bunun üzerine öğrenciler eyleme son verdiler.

Sabah gözaltına alınan ODTÜ öğrencilerinin, bir saat içinde serbest bırakılacağı bildirildi.

olay bitmiş. özellikle hocaların kararlı duruşu ve açıklaması sevindirici bir gelişme. akp'ye ünivlerde hakimiyet kuramacağını üniv öğrencilerini ve hocalarını sinderemeyeceğinin mesajı verildi.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun burada zaten , sol partiler her zaman komünist din düşmanı diye lanse edildi halka zaten çoğu cahil halk bunlara inandı, karşı çıkabilecek cevap verecek adam gibi sol partide gelmeyince , chp dsp vs bunlara sol parti demiyorum zaten diğer iktidardaki sağ partiler kendi ceplerini doldurmakla amerikan yalakalığı ile uğraşırken akp kadrolaştı, ve şimdi tek parti oldular doğal olarak da tek ideoloji... karşısına kim çıkmaya kalkarsada sindirme ile kadrolaşmanın verdiği güç ile yıldırıp sindiriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversitede siyasete karşıyım aslında ama hükümetin öğrencilere bakış açısından da memnun değilim zorla politize ettirilmeye çalışılıyorlar havası var.

protesto herkes yapabilir sonuçta bu adamlar bin-iki bin kişilik grup değil ki 15-20 kişiler... polisin her öğrenci gördüğünde biber gazına sarılması ayrı bir tuhaflık.. demokrasi denilen böyle bir olay değil daha bugün öğlen atina nın ortasında yunan bakan ın ağzını yüzünü birbirine kattılar...

zaten bizim toplum kalitesi düşük bir toplum sesini çıkartmaz hiç bir şeye orası kesinde çıkartanlara da bu kadar hoş görüsüz, böyle bi yaklaşım politik görüşlerden uzak durmaya çalışan beni bile geriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

ODTÜ öğrencisi diğerleri gibi değildir valla hem sayıca kalabalık hem de çok daha tecrübeli ve isyankar. Nolacağı belli olmaz.

Ha bi de odtünün rektörü yönetimi de diğerlerine benzemez, yine bi armut çıkıp "bu üniversitenin rektörü istifa etmelidir" falan derse odtü idaresi de çıkıp "asıl bu utanç kaynağı yönetim istifa etmelidir" diye cevabı yapıştırır.

Bone said:

haberlerde göremedim bu mevzuyu. belki 19 haberlerinde bahsederler.

DoruK said:

dokuz eylüle gelse ya sıkıyosa, lütfen gelsin.

odtü'den bahsediyoruz burda, dokuz eylül napacakya ^^

budur yani, protesto konusunda odtü varken 9 eylül neymiş :)

Rewendor şu hatan var;

Dikkat edersen yeni rektör (ki açıkçası kendini seven ne hoca ne öğretmen gördüm, kendi yardımcıları bile hazzetmiyor adamdan), eski odtü rektörleri gibi ne televizyona cıkıyor, ne eleştirilmesi gereken bir şey olunca eleştiriyor, nede başka bir şey yapıyor, sap gibi oturuyor. O yüzden -şu anki yönetim hakkında genel olarak konuşmasamda- bu , rektörden bir cacık hareket beklemem bu bahsettiğin gibi bi durumda.

Bu arada ister yumurta, ister kar topu ister taş atsın, polisin yaptığı iş, iş değildir. İnanmayan gitsin öğrencilerin bugün molotov vs attığı İtalyadaki protestoları ve polisin tepkisini izlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...