aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Selam, ST,(NT|GS),+(.{7}) (.{4})r Şuna uyan bi string verebilir misiniz bana acilen, kafayı yiycem uyduramıyorum. ST,GS, +0.0000 gibi bişey olması lazım da olmuyor işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 ST,NT,+aabb edit: ST,NT,+aaaaaaabbbb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 ST,GS,+ 0.0000 ab şeklindeymiş. Teşekkrüler ilginize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 nokta nerden geldi ya neyse işin hallolduysa sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Valla ben de anlamadım neyin nerden geldiğini :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 aktiftablet said: ST,GS,+ 0.0000 ab şeklindeymiş. Teşekkrüler ilginize. Bana yanlış gibi geldi. Benim anladığım "ST,GS,+" sonrasında: Herhangi 7 karakter, 1 whitespace, herhangi 4 karakter, carriage return gelmesi lazım. Yukardakinde whitespace de . işaretine dahil olduğu için 0.000 7 karakter olarak eşleştirilir. Sonrasında whitespace yerine 0 geldiği için eşleşmemesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 abi nasi anliyonuz su reg expressleri yaw? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 anlamiyorlar ya, biz de anlamiyoruz diye salliyorlar iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 mirage haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Mirage said: aktiftablet said: ST,GS,+ 0.0000 ab şeklindeymiş. Teşekkrüler ilginize. Bana yanlış gibi geldi. Benim anladığım "ST,GS,+" sonrasında: Herhangi 7 karakter, 1 whitespace, herhangi 4 karakter, carriage return gelmesi lazım. Yukardakinde whitespace de . işaretine dahil olduğu için 0.000 7 karakter olarak eşleştirilir. Sonrasında whitespace yerine 0 geldiği için eşleşmemesi lazım. 7yle 4 arasında whitespace olmayabilir regexi yanlış yazmışımdır belki. Off, mühendisliğimden utandım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Whitespace olmasa (.{11}) yazardı ama di mi. :p Edik: Gerçi group capturing geyiği olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Group capturing abi evet. Bu konuda bana acilen 10dk destek çıkabilicek varsa pm atsın lütfen. msn ya da gtalk'tan konusalım. Karşılığında yemek ısmarlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Regular expression görünce, deniz kenarında martıların uçuşunu izlerken yenilen simit ve yanında içilen sıcak çayın oluşturduğu mutlulukla ilgili bişeyler düşlediydim, oyunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 perl regex olduğunu varsayarsak .{7} ye 1234567 uyuyomuş, ben illa 7 tane aynı karakterden olması lazım diye düşünmüştüm de öyle değilmiş, denedim şimdi. mirage haklı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 oyun değil bu arada gayet sıkıcı ve yararlı bi hede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 O değil de topikteki yorumları okuduktan sonra ilk defa bi regex patternı anladım. Artık yarınlara daha umutla bakıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Benimde çok kafam karışıyo ya regexte, iç içe bi sürü şey. Bi tek mail kontrolü için bi sefer uğraşıp yaptım, ondan sonra kafamdan sildim bütün bilgileri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Ben de vazgeçtim zaten regexten, el yordamıyla yaptım. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Regular expression (regex) temeli çok basit bir şey aslında. Alfabe, dil ve kelimenin tanımını biliyorsanız rekursiv olarak sadece 3 operatörle tanımlanıyor. Özetle şöyle. a ve b iki regex olsun. Üç operatör var: [list] [*] (a|b) - a veya b regexleri ile yazabileceğin kelimeleri temsil eder [*] ab - concat: a ile yazabileceğin kelimeden hemen sonra b ile yazabileceğin bir kelime gelmeli [*] a* - a ile yazabileceğin kelime (0 dahil) istediği kadar ardarda tekrar edebilir [/list] Bu üç operatör dışındaki her şey sadece syntactic sugar. Mesela a+ yerine aa* yazabiliyorsun. [a-cA-C] yerine (a|b|c|A|B|C) yazabiliyorsun. a{3} yerine aaa yazabiliyorsun falan filan. Düzeltme için fizboz'a teşkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 http://imgs.xkcd.com/comics/regular_expressions.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 ahhaha süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar