Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opel Astra Classic III 1.3 cdti tiptronic hakkında

heroLion

Öne çıkan mesajlar

Bende var 5,5 yıldır kullanıyorum. Tek sorunu devrini tutturamazsanız dik rampalarda çok fazla 1. vitese düşmek gerekiyor.

1750dd üzerinde kullandıktan sonra hiçbir vitesinde çekiş sorunu yaşatmıyor.

Gerekirse detay veririm, çok sıkıldım yıllardır yazmaktan :P

Easytronic'in vites geçişleri iyi değildir. Ancak dizel ve tam otomatik olan araba da yok zaten heralde. Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanların da tümü aynı diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
hayirli olsun, bende 1 senedir kullaniyorum bunu sirket arabasi olaraktan.. baya bir sorunsuz keyifliydi :D

bu arada bir noktayi netlestirelim yeri gelmisken...

"otomatiklestrilmis" tronik sanzimanlar asla otomatik vites degildir karistirmamak lazim.

otomatik vites genelde dizellerde olmaz zaten, tronik olur. otomatik vites in icindeki sistem farkli, tronik in ki manuel gibi.

ayrica tum otomatik vitesler yokusta vites sayesinde kayma, etme yapmaz iken, tronikler hillhoder sayesinde durur sadece. normal vites gibidir.. gaz vermezseniz kayarsiniz..

tronic vites in diger adi manumatic : http://en.wikipedia.org/wiki/Manumatic

burdada vites kutusunun seklini vs gorebilirsiniz
http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
LuNiZ said:

bu arada bir noktayi netlestirelim yeri gelmisken...

"otomatiklestrilmis" tronik sanzimanlar asla otomatik vites degildir karistirmamak lazim.

otomatik vites genelde dizellerde olmaz zaten, tronik olur. otomatik vites in icindeki sistem farkli, tronik in ki manuel gibi.

ayrica tum otomatik vitesler yokusta vites sayesinde kayma, etme yapmaz iken, tronikler hillhoder sayesinde durur sadece. normal vites gibidir.. gaz vermezseniz kayarsiniz..

tronic vites in diger adi manumatic : http://en.wikipedia.org/wiki/Manumatic

burdada vites kutusunun seklini vs gorebilirsiniz
http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission

Bu anlatıma göre tiptronik ne oluyor şimdi :)

Tork konvertörlü ve tork konvertörsüz olarak ayırmak daha iyi olur.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
gellidus said:

Bende bundan almayı düşünüyorum.

İlk izlenimleri yazarsan sevinirim..

kısa süreliğine denedim aracımı,

klasik turbo dizel. yavaş kalkıyor, 2k devirden sonra yardırıyor. dsg şanzımana göre easytronic gerçekten kötü. "olsun bu da ucuz" diyerek kendimi avutuyorum (:
gaza çok basmak gerekiyor. araç yeni diye tırsa tırsa bastım, hız 70'e geldiğinde 5. vitese gelmişti. durup tekrar kalktım, gazı yer yer kökleyerek bir süre devam ettim, kendini 3000 devir 5. vites 110km/h'ta dengeye getirdi.

malzeme kalitesi fiyatına göre çok iyi.
ben içeri çok ses alır diye bekliyordum ama o kadar da çok ses almıyor.

donanımın ağzına kadar dolu olması öenmli bi artı. ama park sensörü çok hassas değil gibi geldi. gerçi park edilen yere göre değişiklik gösterebilir tabi o.

yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yokmuş. şaşırdım. ha çok mu önemli, tın.

41000 TL verdim, fiyat perdormansta iyi bi tercih yaptığımı düşünüyorum şimdilik. haftaya pazar antalya-istanbul yapıcam. o zaman daha net belli eder kendini. yazarım yine.
Sosyal ağlarda paylaş

şehir içi kaç litre yakıyor 100 km de

7. değerlerde bana fazla geldi bizimki
şehirdışı epeydir denk gelmedi ama klasik gaza yüklenmessem anlık tüketim de baya düşük değerler gözüküyor

forgiver said:

Sorlag said:

abi araba 1.3 ama o kasayı çekmez sanki.

uçurur, 2. vitesi çok efsane

ayrıca bu yani
1.3 dizel de ivme var
çok abanırsan yol tutuşu bile gidiyo yani
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

"roket adam" said:

Sedan'ı var bizde, bayaa güzel araba cidden, o fiyata alınacak en iyilerden diye düşünüyorum. Manuel yalnız, easytronic can sıkıyor diye duymuştum.

1.3 mü
gidiyo mu

bende var 1.3 dizel manuel. memnunum. yakıt iyi. kalkışlarda biraz arıza ama onuda dizel olduğu için görmezden geliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...