Bone Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Eee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Bone said: mmofps imiş bu. 3-4 kişiyle "mmo"... Şu an Türkiye sunucularımızda yaklaşık 21.096 kişi bulunmakta. Kapasitemiz 30.000 civarında. En yüksek 28.000'leri gördük Şubat ayı içerisinde. Yarıyıl tatilinden sonra kapasite 40.000'e çıkarılacak. Gün içerisinde tekil ip ile (unique connection) oyuna giren Türkiye'den 173.000 oyuncu var. Tüm dünyadaki Wolfteam sunucuları içerisindeki en kalabalık yere sahibiz. 3 4 kişiyle mmo tabirini açıklamak için yazdım. Tamamen Türkçe seslendirme, Türkçe içerik ve Türkçe Destek ile hizmet veriyoruz. Tüm bunların tamamı ücretsiz olarak sunuluyor. Türkçe oyuna ve oyuncuya ne kadar ters baksanız da, teknik olarak biz yapmamış olsakta Wolfteam Türkiye'de Türkçe olarak oynanıyor arkadaşlar. Herkese saygılar, sevgiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 KURT GÜÇLENDİRİCİ Açıklama: Temel Kurt Güçlendirici (Güçlü Kurt) Ücretler: 1 Gün 700 7 Gün 2.100 30 Gün 4.900 90 Gün 9.800 oooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zyprexia Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 cCc güçlü kurt cCc bi gün offline counter strike oynayalım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 3 5 kisiyle mmofps olayi serverda o an seninle oynayanlar icin yazilmis bence ki dogru yani milyon tane serverda oynayan milyar oyuncu ayni yerde olmadiktan sonra mmolukla pek ilgisi kalmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 |Joker| said: Tamamen Türkçe seslendirme, Türkçe içerik ve Türkçe Destek ile hizmet veriyoruz. abi şu kısım çok kullanıcı çekiyor gibi görünse de aslında tam tersi cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Aluriel said: |Joker| said: Tamamen Türkçe seslendirme, Türkçe içerik ve Türkçe Destek ile hizmet veriyoruz. abi şu kısım çok kullanıcı çekiyor gibi görünse de aslında tam tersi cidden Tam tersi değil, neden biliyor musun, Türkçe oyun oynamak istiyor insanlar. Ha tabi, WoW kültüründe yetişen "elit" ve "Türk Guildi mi? Allah belasını versin" mantığındaki "Pro" oyuncu kitlemiz açısından bu tür yaklaşımlar düzgün bulunamayabiliyor. Ama bir şekilde Türkiye'de online oyun sektörü bu yolda ilerleyecek. Ne kadar itiraz edilirse edilsin, Türkçe online oyunlar olacak. İngilizce olsun, ama Türkler oynasın, sanmıyorum ki hiçbir oyun üreticisi bunun için çalışıyor olsun. IKV yakında yurt dışına açılacak, önce Türkçe sonra İngilizce olarak. Her ne kadar kötü gibi görünse de, sonuçta bir adımdır. Ayrıca 30.000 kişinin elinde silahla bir oda içerisinde birbirine ateş ettiği oyun MMO ise evet Wolfteam MMO değil. WoW'un kılıçlarını ve büyüleri yerine silahları ve bazukaları verdiğimizde MMOFPS olacaksa SW:ToR MMO-RPGFPS olarak hazırlanıyor sanırım. İlla Warrior Epic, Darkfall ve benzeri dünyaların içinden kılıçları çıkarıp silah koyduğumuzda MMOFPS kavramına mı ulaşmak gerekiyor acep? Silphatos said: 3 5 kisiyle mmofps olayi serverda o an seninle oynayanlar icin yazilmis bence ki dogru yani milyon tane serverda oynayan milyar oyuncu ayni yerde olmadiktan sonra mmolukla pek ilgisi kalmiyor. Mesela bu linkte Level en iyi 5 mmofps seçmiş, 2 tanesi Warrock ve Combat Arms. Her ikisi de Wolfteam mantığında. Ama bu Level'de işi bilmiyor olabilir paticiler kadar. Hemen savunma moduna geçmişsin denebilir, ama şuraya çıkıp Blizzard ile kapışıyoruz, 13 milyon oyuncumuz var desem bile yine de itin götüne sokacak insanların olması beni üzüyor. Her ortamda Türklerin Türkleri hor görmesi ve ezmesi mantığının kavrayamıyorum. Başı boş bırakılmış Online oyun sektörü, Türkçe'ye yarım yamalak çevrilmiş oyunlar, rezalet hizmet, ulaşılamayan yöneticiler, yüksek mslerle boğuşan oyunları gördükçe laf giydirmekten keyif alan bir oyuncu topluluğu oluşmuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 yanli$ kitleye reklam yapiyosunuz. sorun orda. porsche forumunda "skoda bi araba yapti.." konusu acmak gibi bi$ey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AudioFX Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 İngilizceye çok alıştık yani ben bi refresh potionuna yenilenme iksiri bi tank oyununda tankın özelliklerinde delicilik gördüğüm zaman garipserim oyunu yeniden keşfediyomuş gibi olurum. Oyun sektöründe kimse kimseye birşey dayatmamalı bence. Türkçe oynamak isteyen Türkçe, İngilizce oynamak isteyen İngilizce oynasın. Bu yaştan sonra Türkçe oyunlara bırak alışmayı görmek bile zor gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Esh said: yanli$ kitleye reklam yapiyosunuz. sorun orda. porsche forumunda "skoda bi araba yapti.." konusu acmak gibi bi$ey. MMO GENEL başlığında yazıyorum genelde :). Burada açılan başlık bir oyuncu tarafından açılmış, dikkatimi çektiğinden yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 AudioFX said: İngilizceye çok alıştık yani ben bi refresh potionuna yenilenme iksiri bi tank oyununda tankın özelliklerinde delicilik gördüğüm zaman garipserim oyunu yeniden keşfediyomuş gibi olurum. Oyun sektöründe kimse kimseye birşey dayatmamalı bence. Türkçe oynamak isteyen Türkçe, İngilizce oynamak isteyen İngilizce oynasın. Bu yaştan sonra Türkçe oyunlara bırak alışmayı görmek bile zor gelir türkçe oyun neden kötü olsun. çok merakla beklediğin ve türünde başarılı olacağı kesin olan bir oyunun türkler tarafından ve tamamen türkçe yapıldığını düşün mesela, neden itici olsun kaliteli olduktan sonra. tamamen profesyonel bir yapım olduktan sonra kimse yadırgamaz ve türkçe seçeneğini seçerek oynar. mesela killzone 3 türkçe olacak ve kaliteli türkçe seslendirme ile oynamak daha zevkli olur. tamam oyunlarda ingilizceye alışmışız ama ana dilimiz de türkçe, her gün konuşuyoruz. bu arada post wolf team ile alakalı değil. wolf team hâlâ gayet leş ve hiç bir oyun otoritesi tarafından umursanmayan bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 |Joker| said: Tam tersi değil, neden biliyor musun, Türkçe oyun oynamak istiyor insanlar. Ha tabi, WoW kültüründe yetişen "elit" ve "Türk Guildi mi? Allah belasını versin" mantığındaki "Pro" oyuncu kitlemiz açısından bu tür yaklaşımlar düzgün bulunamayabiliyor. açıkçası bu tarz bişeyler söyliyeceğini tahmin ediyordum az çok. o yüzden şaşırmadım. vanilla zamanından wotlk çıkana kadar oldukça iyi bi guildte baya hardcore oynadım wowu. o zamanlar wow şu anki gibi değildi. serverda herkes birbirini tanırdı nerdeyse. çok samimi bi şekilde söylüyorum öyle anlar oluyordu ki utanıyordum resmen türk olduğumdan. nerde pislik iş ordan türk birileri çıkardı genellikle. random gruba girersin adam ninjalık yapar alakası olmayan itemi alır. tradeden, auctiondan milleti dolandırmaya çalışır. quest yaparsın yada mine/herb/skin kasarsın gelir kestiğin moblara musallat olur. raide alırsın tanıdık diye, ne hazırlıklı gelir ne iki satır taktik okur, ne de laf dinler, işin kötüsü bi de yarım yamalak ingilizcesiyle üste çıkmaya çalışır. beleşçilik, adam kayırma desen alası bunlarda. method gibi bi guildte bile bu adam kayırma olayı yüzünden ne dramalar dönmüştü zamanında. he başkası yapmıyormuydu adam kayırma olayını dersen tabiki de yapıyordu ama en azından onların getirdiği adamlar emek harcıyordu bişeyler yapabilmek için. bizimkiler gibi değildi hiç. progress raidi olur adam ortalarda yok, ne consumable getirir yanında ne araştırma yapar. bosslar farma bağlanınca ama direk belirirlerdi kapıda. günde 3 defa talent değiştirdiğimi bilirim ben raid için gerektiğinde adam pvp talenti ile raide gelmeye utanmazken. bunların yanında hiç mi iyi anım yok türk oyuncularla dersen tabiki var ama kötü anılar o kadar çok ki yani diğerlerini unutturuyor resmen. sunwell sonrası oyunu bırakmıştım mesela, öyle casual takılıyordum sadece ve wotlk gelince bi heves tekrar niyetlendim başlamaya. işte o zaman Türk guildinde oynamayı da denedim. şimdi fazla detaylı anlatmak istemiyorum ama sonuçlar bi kere daha doğruladı yani önyargımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 |Joker| said: Hemen savunma moduna geçmişsin denebilir, ama şuraya çıkıp Blizzard ile kapışıyoruz, 13 milyon oyuncumuz var desem bile yine de itin götüne sokacak insanların olması beni üzüyor. Her ortamda Türklerin Türkleri hor görmesi ve ezmesi mantığının kavrayamıyorum. Başı boş bırakılmış Online oyun sektörü, Türkçe'ye yarım yamalak çevrilmiş oyunlar, rezalet hizmet, ulaşılamayan yöneticiler, yüksek mslerle boğuşan oyunları gördükçe laf giydirmekten keyif alan bir oyuncu topluluğu oluşmuş.. abi ağzımız o kadar yandı ki türk oyuncular yüzünden zmaanında, şimdi bu önyargı gayet normal yani. yaşamamışsın belli bu tarz şeyler. insan türk olduğunu söylemeye utanır hale gelebilirmi bi ortamda ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Emin ol Türk oyuncusunun nasıl olduğunu en iyi biz biliyoruz. Onlarla sürekli uğraşan onlara hizmet vermeye çalışan bizleriz. Neden Türk oyuncularla oynamak istemediğinizi anlıyoruz bende oynamak istediğimi söyleyemem ama bu konuda bir şeyler yapmadıkça bu süreç böyle devam eder gider. Çeviriler mesela kötü olur bazı oyunlarda mesela bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz oyuncu, animeci çevirmenlerimiz var onlar çeviriyor bizim oyunlarımızı, bunun sebebi Türkiye kurulan bir firma olduğumuzdan dolayı piyasada ki sıkıntıları daha iyi anlıyoruz. Ona göre eleman arıyoruz. Nedir bir başka sorun, hiledir bizde hile yok diyemeyiz ama hileyle savaşıyoruz küçücük cümle kuramayan bir çocuk dahi şikayette bulunsa gereğini yapıyoruz gidiyoruz o kişinin cezasını veriyoruz. Nedir başka bir sorun destek sistemi başkası oyunda kalite süreçleri hepsi konusunda bir şey yapılıyor. Demek istediğim şu ki fazla karamsar olmaya gerek yok :) Düzelecek her şey zamanla olacak ama düzelecek. Yeni bir nesille oyun kültürü oluşturmak bir camia haline gelmek ancak zamanla ve sabırla olabilecek bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 online-oyun piramidinde en kaliteli oyunların oyuncu sayısı her zaman daha azdır.. bu yüğzden eğer para kazanmak istiyorsan okey, batak, dandikçiftlikoyunu gibi oyunlarla piyasaya girmen gerekiyor.. malesef ki işin finansman ve maliyetler açısından baktığından en iyi oyun lisansörüne en çok para kasandıran oyundur birt de sermaye birikim mekanizması vardır.. sermaye birikimi önce taban kısıma hitapederek başlar çünkü burası "sürümden kazanma" yeridir işte tam o bölgede ölçek ekonomisi uygularsın bir nevi "hasat" yaprsın bu hasatlar sonucı-unda kademe kademe ilerlersin ve en nihayetinde bugünkü wow, war ve benzeri diğer oyunların bulunduğu tepe noktasına gelrisin o yüzden her ne akdar beğensek de beğenmesek de türk firmaları görece dandik, kötü, abuk oyunları lisasnlayarak ya da benzerlerii kopyalayarak piyasaya tutunması gerekiyor keza facebook okey oyunu wow dan daha fazla oynanıyor.. ama getirisi daha az kalkıp da sıfır birikimle (hem opara sermaye hem de beşeri sermaye olaraktan) bir oyun yapmanız hele activision-blizzard yada ea gibi devlerle sidik yarışına girmeniz zor (ne zoru lan imkansız direk) bir de bu ülkede wow dan çok kınayt oyuncusu vardır dikkatinizi çekerim ehe ama abi online kantır da epikiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 geçende internet cafeye bir şeye bakmak için gittim 1-2dklıgına 10-12 yaşında 30 kişi bunu oynuyodu ama hepsi 10 yaşında fln max 2. sınıf öğrencisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ya benim tepkim oyuna yada hizmeti veren şirkete falan değilki. oyuncu kitlesi leş. buna da kimsenin itiraz etmeye hakkı yok. malesef oynadığım her online oyunda gördüm bunu istisnasız. belki tf2 falan bi nebze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 BabacumMostors said: bir de bu ülkede wow dan çok kınayt oyuncusu vardır dikkatinizi çekerim ehe düzelteyim, kınayt değil metin2 Milamber said: Eçözmek için uğraşıyoruz oyuncu, animeci çevirmenlerimiz var Buda doğru bir mantık değil. İngiliz dili ve edebiyatı okumuş adamın çevirmesi gerekir, ayrıca bu kişi oyuncu animeci hedeyse o iş profesyoneldir. Burun kıvırdığınız tüm yabancı firmalar zaten oyuncu animeci adamlara çevirtiyor ama şimdi bundan vazgeçip bu işin okulunu okuyan kişileri işe aldılar son yıllarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AudioFX Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 razzRaziel said: AudioFX said: İngilizceye çok alıştık yani ben bi refresh potionuna yenilenme iksiri bi tank oyununda tankın özelliklerinde delicilik gördüğüm zaman garipserim oyunu yeniden keşfediyomuş gibi olurum. Oyun sektöründe kimse kimseye birşey dayatmamalı bence. Türkçe oynamak isteyen Türkçe, İngilizce oynamak isteyen İngilizce oynasın. Bu yaştan sonra Türkçe oyunlara bırak alışmayı görmek bile zor gelir türkçe oyun neden kötü olsun. çok merakla beklediğin ve türünde başarılı olacağı kesin olan bir oyunun türkler tarafından ve tamamen türkçe yapıldığını düşün mesela, neden itici olsun kaliteli olduktan sonra. tamamen profesyonel bir yapım olduktan sonra kimse yadırgamaz ve türkçe seçeneğini seçerek oynar. mesela killzone 3 türkçe olacak ve kaliteli türkçe seslendirme ile oynamak daha zevkli olur. tamam oyunlarda ingilizceye alışmışız ama ana dilimiz de türkçe, her gün konuşuyoruz. bu arada post wolf team ile alakalı değil. wolf team hâlâ gayet leş ve hiç bir oyun otoritesi tarafından umursanmayan bir oyun. Olay Türkçe oyunun yada Türklerin yaptığı oyunların kötü olması değil. Yıllardır böyle gördük böyle oynadık. Tusubasayı arapça bile oynadık ama Türkçe oyun oynamadık ve yani şu zamana kadar gördüğüm çevirilerin çoğu(hepsi değil) komik görünüyor. Olayın tamamı çeviride ya da o itema verilecek yada o artık neye veriliyosa ona verilecek Türkçe kelimede bitiyor. Bunu doğru seçmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Alışkanlık ile alakalı bu bahsettiğin. Rogue mesela bunu nasıl çevirirsen çevir gülerler, çünkü alışkanlık olayı var devrede. Arka sokak yayınlarının el kitabı hedesined düzenbaz diye çevirilmiş mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 GEd said: BabacumMostors said: bir de bu ülkede wow dan çok kınayt oyuncusu vardır dikkatinizi çekerim ehe düzelteyim, kınayt değil metin2 Milamber said: Eçözmek için uğraşıyoruz oyuncu, animeci çevirmenlerimiz var Buda doğru bir mantık değil. İngiliz dili ve edebiyatı okumuş adamın çevirmesi gerekir, ayrıca bu kişi oyuncu animeci hedeyse o iş profesyoneldir. Burun kıvırdığınız tüm yabancı firmalar zaten oyuncu animeci adamlara çevirtiyor ama şimdi bundan vazgeçip bu işin okulunu okuyan kişileri işe aldılar son yıllarda. Çevirmenimiz animeci ve ingilizce dili ve edebiyatı okumuş olmasa da mütercim tercümanlık okumuş profesyonel birisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ingiliz dili ve edebiyatı okumuş kişi "çevirmen"dir bu oyunlara ise çevirmen değil "yerelleştirmeci" lazım.. yerelleştirme işini yapacak lna kişinin sadece dil değil sosyal kültüre de hakim olamsı gerekir ve gerektiğinde lisans laınan firmaya üzerinde "merry x-mas" yazan modellerin "yeni yıllar" ve benzeri şekilde çevrilmesi gerektiğini söylemelidir hatta daha da iyisi "kardeş bak bizim dini bayramlarımız şu milli bayramlarımız bu buna göre bize özel item hazırlatın" diyebilmelidir.. hat lisans alınan firma yaparmı yapmaz mı orası ayrı çevirmen =/= yerelleştirmeci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ikisi birden olacak işte diyorum. Hep oyunlarla alakası olacak hemde bu işin okulunu okumuş olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ulan yaptım oradan biliyorum bu arada, çevirmene verdiğim ve dönen işle benim yaptığım çeviri aynı olmadı, olamadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Bende yaptım rahat ol. Hala da yapıyorum. senin verdiğin çevirmenin oyunlarla ilgisi yoktur pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar