mani Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 ahmedinejad said: abi insanlar nasıl bu kadar aptal olabilir. adamlar tarih profesörü olmuş yaptıklarına bak http://www.medyatava.com/haberimages/2010/20012011080625.jpg ulan çizgiler yukarı doğruymuş 19. yüzyılmış cart curt. dizi için saray yapacak sanki adamlar baştan. kanuni aslında kel değilmiş. mezardan çıkartıp klonlasınlar bari adamı. ben dizinin yapımcısı olsam vallahi delirirm. neden garip geldi bu eleştiriler anlamıyorum. gayet yerinde ve yapıcı eleştiriler. toplum olarak eleştiriye neden bukadar garip yaklaşıyoruz. Bunlar ince detaylar size göre ama dizileri, filmleri güzel yapan bunlar. Şehzadelerin sakal bırakmadıklarını bende biliyordum, o yüzden tahta çıkarken sakalsız olurlar. bana garip gelmişti mesela. tarihi bi dizi çekiliyorya tabi dönemn her detayına özen göstereceksin. ve bu eleştirilerle biz adam gibi dizi çekeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 bir belgesel değil bir dizi çekiliyor. döşemenin cizgiler yukarı doğru demek saçmalığın dik alası. toplum olarak eleştiriye açık olmakla alakası yok, toplum olarak mal mal şeyleri eleştirip asıl eleştirilecek yerleri eleştirmemekle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 hayır adam herekede halı mı dokutsun dizi için allah aşkına , halı makine halısı sultana yakışmaz ne demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Leadman said: 2 dakika fetih sefer vs. konuları, 20-30 dakika yüzük konusu geçiyor dizide, ilginç cidden. Şehzade Mustafa'nın da neden bu kadar itici bir velet yapıldığını çözemedim. "O senin arkadaşın değil kulun" dediği an zaten moralman ben çöktüm Pargalı'dan önce. Mahidevran fena benzetti ama... Şehzade Mustafa, normalde kanuniden sonra tahta geçmesi gereken şehzade. Oldukça eğitimli ve kabiliyetli bir savaşçı olduğu yazılmış, ordu tarafından da seviliyor. Ama hürrem sultan kendi oğullarından birini tahta geçirmek istediği için kanuniyi mustafanın kendisini devirip tahtı ele geçireceği konusunda ikna ediyor. Öldürüyorlar mustafayı. Tahta da II. Selim geçiyor. Tarihçiler bunun kanuni tarafından verilmis kötü bir karar olduğunu yazar genelde. Muhtemelen mustafa dizide "gıcık" gösterilerek ilerde kanuni tarafından öldürüldüğünde kanuninin "suçlu" gibi gözükmemesini sağlamak istiyorlar. Spoiler'a almadım çünkü tarih yani bu nası spoiler olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 muhteşem kostümler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Gimli said: Leadman said: 2 dakika fetih sefer vs. konuları, 20-30 dakika yüzük konusu geçiyor dizide, ilginç cidden. Şehzade Mustafa'nın da neden bu kadar itici bir velet yapıldığını çözemedim. "O senin arkadaşın değil kulun" dediği an zaten moralman ben çöktüm Pargalı'dan önce. Mahidevran fena benzetti ama... Şehzade Mustafa, normalde kanuniden sonra tahta geçmesi gereken şehzade. Oldukça eğitimli ve kabiliyetli bir savaşçı olduğu yazılmış, ordu tarafından da seviliyor. Ama hürrem sultan kendi oğullarından birini tahta geçirmek istediği için kanuniyi mustafanın kendisini devirip tahtı ele geçireceği konusunda ikna ediyor. Öldürüyorlar mustafayı. Tahta da II. Selim geçiyor. Tarihçiler bunun kanuni tarafından verilmis kötü bir karar olduğunu yazar genelde. Muhtemelen mustafa dizide "gıcık" gösterilerek ilerde kanuni tarafından öldürüldüğünde kanuninin "suçlu" gibi gözükmemesini sağlamak istiyorlar. Spoiler'a almadım çünkü tarih yani bu nası spoiler olsun :)aaaa dizinin sonunda olucakları söylüyorsun ama bilader Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 ahmedinejad said: bir belgesel değil bir dizi çekiliyor. döşemenin cizgiler yukarı doğru demek saçmalığın dik alası. toplum olarak eleştiriye açık olmakla alakası yok, toplum olarak mal mal şeyleri eleştirip asıl eleştirilecek yerleri eleştirmemekle alakalı. kaliteli diziler, filmler böyle çekiliyor kusura bakma. hayır birde düşük bütçeli falan değil bu diziler. eşşek gibi para kazanıyorlar. biraz çıtayı yükseltip kaliteyi aramaları gerekiyor. Ben de izlerken rahatsız oldum. Pazardan alınmış duvar kağıtları gibi duvarlar göze batıyor. denildiği gibi fabrika çıkışlı kıyafetler vs. zor değil yani 3 kuruş buna bütçe ayırıp el yapımı birşeyler yaptırmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Şu mustafayı boğdurmak için kanuni olmaya gerek yok, 3 gün öyle şımarıklık yapsın fena yaparım valla bu ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 kanuni'nin hiç kafası çalışmıyormuş arkadaş. birde hürremi nasıl güzel buluyorsunuz ya. şaşırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Diziyi baya tuttum. Heyecanla izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Marveloth said: Diziyi baya tuttum. Heyecanla izliyorum. heyecanla 30dk yüzük nasıl aranız onumu izledin :) hiç sevmedim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Evet abi yüzük nasil arandi onu izledim. Ilerde hürrem de güclendikce harem entrikalari cosucak. Hürrem cok zeki bi kadinmis. Umarim dizide böyle simarik cocuk gibi devam etmez. 3. bölümde azicik akillandi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 O değil de dizide 30 dakika yüzük aranma mevzuğunun işlenmesi bir yana, fetihtir, ikili ilişkilerdir veya Kanuni ve kurmaylarının görüşmeleridir falan bunların toplasan 2-3 dakikada geçiştirilmesi ayrı bir olay. Edit: E zaten söylemişim ben bunu daha önce. Hepsini geçtim zaten neler olacağı az çok belli tarihten. Mohaç'a göz kırptı sanırım Macarlar :D Heyecan içerisindeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 masada otururken fasulye soyan teyze ne yapıcak fetih konuşmalarını, kurmaylarını. 30dk yüzük aranması onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 saray entrikaları ve hürremden gına geldi biraz siyasete ağırlık verseler keşke ,pembe diziye döndürmesinle .Bide savaş sahneleri nasıl olucak acaba , yine medival total war 1 den kalma oyun grafikleri koymazlar umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Gimli said: Şehzade Mustafa, normalde kanuniden sonra tahta geçmesi gereken şehzade. Oldukça eğitimli ve kabiliyetli bir savaşçı olduğu yazılmış, ordu tarafından da seviliyor. Ama hürrem sultan kendi oğullarından birini tahta geçirmek istediği için kanuniyi mustafanın kendisini devirip tahtı ele geçireceği konusunda ikna ediyor. Öldürüyorlar mustafayı. Tahta da II. Selim geçiyor. Tarihçiler bunun kanuni tarafından verilmis kötü bir karar olduğunu yazar genelde. Muhtemelen mustafa dizide "gıcık" gösterilerek ilerde kanuni tarafından öldürüldüğünde kanuninin "suçlu" gibi gözükmemesini sağlamak istiyorlar. Spoiler'a almadım çünkü tarih yani bu nası spoiler olsun :)Biliyorum o tarihi hadiseleri de çocuğun direkt günümüz ilköğretim veletleri triplerine bağladığı sahneler bile var; o derece vahim olay. "Ben kardeş istemem..." tripleri bitirdi beni. mani said: masada otururken fasulye soyan teyze ne yapıcak fetih konuşmalarını, kurmaylarını. 30dk yüzük aranması onun için.E tabiii sen de haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Pembe dizi olucak bu da. O yüzden siz hic izlemeyin hadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 ahmedinejad said: abi insanlar nasıl bu kadar aptal olabilir. adamlar tarih profesörü olmuş yaptıklarına bak http://www.medyatava.com/haberimages/2010/20012011080625.jpg ulan çizgiler yukarı doğruymuş 19. yüzyılmış cart curt. dizi için saray yapacak sanki adamlar baştan. kanuni aslında kel değilmiş. mezardan çıkartıp klonlasınlar bari adamı. ben dizinin yapımcısı olsam vallahi delirirm. o artık mesleki hastalık aslında belgesel olsa daha yeridne bir eleştiri olurdu da "nerd rage" haline girmiş uzmanlar en nihayetinde işte eğlence yapımı bu admalar abartmış.. öyle diyorum da ben ed hem truva filmini, merlin dizisini ve cadılar zamanını kostüm ve dekor olarak yerdim zamanıdna ehe.. ama öyl lan.. truva savaşının döneminde truva şehri çöllük değil yeşillikdi hep, merlin dizisinde de bahsi geçen yıllarda o mimaride kale falan yoktu daha basit yine yığma taş yapıalr vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 bir de bu filmin daha sonradan araplara satılacağı çok bariz belli ehe hatta sezo ortası bile arap ülkelerinde yayına başlayabilir o derece başarılı bir yapım (pazarlama vs bakımından) tarihsel pembe dizi kafasıyla izleyin derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Dizide yabancıların konuşma dilini de bir standarta oturtsalar harika olacak. Macarlar bozuk bir aksan ile türkçe konuşuyor; Venedikliler altyazılı kendi dillerinde konuşuyor. Hey allahım ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Ben izlemedimde diziyi Tudors tadi varmi dizide asagi yukari ayni zamanda geciyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Var. Fazlasıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 abi muhtesem yuzyil degil yuzuklerin efendisiydi bu bolum bildigin. o degil de su kanuni'nin odasindaki kure inanilmaz ya, avustralya, guney amerika falan tum detaylariyla var ahuahuahua, adamin onunde de piri reis haritasi acik ona kasiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 kanuninin baş parmağına taktığı yüzük için konuşmuşlar fakat o yüzük benim bildiğim okçulukta kullanılan bir ekipmandır. mesela fatih sultan mehmetin resmindede baş parmağında vardır. gelenek gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 okçulukta kullanılan şeyin adı yüzük değil zihgir (hoş gavurlar thumb ring demiş yetersiz ve gerizekalı oldukları için ama nese) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar