Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evde yapılabilecek küçük bilimsel deneyler

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Biz aslında deney yapıyoduk.

Ortalama bir forum kullanıcısı toplamda kaç troll posttan sonra delirir. Deneyde kullandığımız giriş ve çıkış datalarını 3 gün içinde ayrıntılı bir rapor halinde bulabileceğinizi sanıyorsanız çok beklersiniz. Ne uğraşıcam lan.
Sosyal ağlarda paylaş

aklima ilk gelen su meshur misir nisastasi olayi oldu

bir kasede misir nisastasiyla suyu karistir, tuhaf ozellikleri olan bir sivi elde ediceksin. Veya su kuvvetli kati-hal laser pointerlardan varsa sac kalinligini olcebilirsin. Sacini laserin tam onune gelcek sekilde tut, laserin dalga boyu sac kalinligina yakinsa laser isiginin dustugu yerde bir girisim deseni goreceksin (diffraction pattern), ordan hesaplayabilirsin. ayrintisi
Sosyal ağlarda paylaş

nişasta-su deneyi için oran 3 bardak nişasta 1 bardak su...onu yoğur yoğur ve işte sana non-newtonian sıvı;)....eğer o sıvıya kuvvet uygularsan katılaşacak ve kuvvet uygulamayı bırakırsan da tekrar sıvılaşacak,boğaz köprüsünden atlayan bir insanın ölmesinin sebebi budur,ani bir basınçla suya çarptığı için insan, su molekülleri açılamıyor ve katıymış gibi davranıyorlar;) güzel bir deney olabilir aaa bir de sonra istersen şunu dene,o nişasta-su karışımını al ve....

....çok ilginç olacaktır eminim
Sosyal ağlarda paylaş

hamur gibi basite indirilebilcek bir konu olduğu kadar, askeri alanda da birçok malzemenin bu non-newtonian özellikleri kullanılarak yapılması kadar da geniş bir alana yayılabiliyor,ben silikon yağı ile deneyler yapmıştım,silikon yağını belli bir rpm'de döndürüp,gene içine silikon yağı akıttığmda zıplama (bouncing) denilen şeyler yapıyor,taş sektirme gibi:)içine granüler maddeler veya çubuklar atmıştım,ilginç bir alan bence non-newtonian;)
Ardeth said:

non newtonian fluid o kadar da ilginç bişey değil bence hiç mi hamur açmadınız sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...