Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benzinin litresi 4 lirayı geçti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi 60 yaşında adam bisiklet kullanamaz istanbulda ama 20 yaşında bi insan evladı çok acayip yüksek bi mesafe olmadıktan sonra bakkala manava bisikletle gidebilir. Bisikletle insanbul turu yapsın demiyorum, sadece mümkün olan mesafelerde kullansın insanlar.

Bu bile o kadar insan sayısına vurduğunda ne kadar fark yaratır.

Sonra İstanbul olmasın başka il olsun. İzmir olsun. Başka bi memleket olsun.

İstanbul biraz sıkıntılı, toplu taşıma sorunlu olduğu için. Ama işte sefer sayısı, saatler, otobüs sayısı falan ayarlansa, insanlar da bilinçlense -ki en zor olan kısım bu, hatta imkansız gibi duruyor-, toplu taşımaya yönelim olsa bak trafik de nasıl rahatlar, havası da nasıl rahatlar, maddiyat da nasıl rahatlar.

AMa kime anlatacaksın ki? Ben doğduğumdan beri "yakın yerlere gidenler farklı arabalarla değil toplanıp bi arabayla gitsin, dünya güzel olsun" lafı dolaşır, 20 yıldır 3 kez görmedim bunu yapanı. Arabamız var, biner miyiz arabamız varken başka birinin arabasına.

Müstahak lan bize, valla bak, sinirlendim şimdi. Bilinçsiz insanlarız. Çok seviyoruz üniversiteyi kazanan çocuğumuza ihtiyaç yokken araba almayı falan. Ha bunu söylüyorum da yani adam anasının nikahında oturuyordur, toplu taşıma da kurtarmıyordur araba tercih eder okula giderken. Onları hep bu söylediklerimin dışında tutun. 500 metre ötedeki markete gitmek için yürümeyi değil marşa basmayı tercih ediyoruz mesela. Çok seviyoruz.

Tabi yapacak firmalar benzine zam. ELİNİZ MAHKUM OLM, RAHATINIZDAN ÖDÜN VEREMİYOSUNUZ ahahaha, resmen zengin ediyosunuz adamları.
Mesaj tarihi:
İstanbul'da bisiklet yaygınlaşamaz abi cidden, ben 20 yaşındayım, en basitinden karaköy'den taksim meydanına zor çıkarım bisikletle şu an. Zor yani hakkaten zor. Hayvan gibi lan. Düşünsene.
Mesaj tarihi:
Öyle bişey örgütleyebilsen devamı gelir zaten de, baştan yalan olacak bi düşünce o. Zaten 1 günle kurtarmaz o, daha beter olur. Sen misin lan beni protesto eden, yarın gelmeyecek misin bu pompaya, bak kaçtan pompalıyorum benzini derse görürüz.

Onun uygulanabilmesi için 1 ay 2 ay yapman lazım. Toplu taşımaya güvenebilmen lazım ama işte, işe okula giderken de mağdur olmayacaksın öyle bi harekette. 2 ay ya, 2 ay dayansak, basmasak marşa bak nasıl kendine gelecek firmalar. 2 ayı yaptırabilsen zaten bilinçlenmiş de olurlar, ondan sonra da güzel bi oranda azalma yakalasan otomobil kullanımında, bak nasıl düzeliyor şu iş.

edit: istanbul olmasın başka il olsun roketim. Maksat bisikletten ziyade bilinç işte.
Mesaj tarihi:
ben toplu taşımadan nefret ediyorum..

aksıranı, tıksıranı, abuk subuk konuşanı, sürekli kavga etmeye çalışmanı, elinde yük varken ayakta gitme sorunu var da var
Mesaj tarihi:
Toplu taşımadaki insanlarla sevişmeyeceksin abi, aksırandan uzaklaş. Herkes de aksırmıyor ya. Yazın sıkıntı tabi terleyeni vs vs ama, çok da büyük bi bahane sayılmaz bunlar toplu taşımadan uzaklaşmak için. Yani bilmiyorum tabi ben kendi ilime bakıyorum da, genel olarak çok güzel işliyor toplu taşıma burada. Bursa Büyükşehir Belediyesi şu konuda takdir edilecek bi belediye.

Hafif raylı sistem var, Şehrin bi ucundan diğer ucuna tam ortadan geçen bi hat düşünün. Her istasyonun yanıbaşında bi otobüs durağı. O duraklardan iç bölgelere dağılım. Minibüsler var. Dolmuşlar bol. Hafif raylı sistemin ve otobüslerin sefer sayıları iyi denilebilecek sıklıkta. Eski otobüs 1-2 tane vardır max. Onlar da zaten değişti değişecek. Yeni eklenen otobüslerin hepsi sıfır, klimalı, otomatik vites araçlar. Sesi bile yok bi çoğunun. Uzun ve kalabalık güzergahlara körüklü otobüsler kullanılıyor.

Bikaç güzergahta elbet sorun vardır ama genel olarak toplu taşıma sistemi ve insanların bu konuda bilinci gelişmiş gibi bu şehirde. Tabi işte hizmet de etkiliyor. MEtroyu tercih edebiliyor bi insan burda, hop biniyor, hızlı, rahat, iyi bi yolcukluk yapıyor, iniyor hop otobüse biniyor, aktarma olayı var, ücretler de fazla değil bence.

Ha ona bakarsan yine çok araç kullanan var. Yine kişisel bilinçlenmeye dönüyor konu işte, ne kadar iyi hizmet verirsen ver parası olan adam zammı sallamıyor, çevreyi sallamıyor. Bölye olunca akaryakıt firmaları da kaymak yiyiyor, trafik de berbat oluyor, çevre de iyiye gitmiyor.
Mesaj tarihi:
Pipet said:

ben toplu taşımadan nefret ediyorum..

aksıranı, tıksıranı, abuk subuk konuşanı, sürekli kavga etmeye çalışmanı, elinde yük varken ayakta gitme sorunu var da var

normalde haksızsın ama türkiyede yaşadıgımız için haklısın.
Mesaj tarihi:
yani ztn türkiye için konuşuyoruz.otobusle kopru trafiğine girceğine adam arabasında rahat rahat girerim diyor

hani bir çok ülkenin toplamı kadar nufusu olan istanbul.arabaylada cıksan arabasızda cıksan bisikletlede cıksan hiç bir şekilde kurtarmıyor :)

metrobüs hatlarına yakın yerlere gidip gelen insanlar şanslı bence.yada sahil kesimine çat bi vapurla ulasanlar

onun harici işkence
Mesaj tarihi:
Kurtarır abi, çok rahat kurtarır. Bi toplu taşıma aracı neresinden baksan 30 kişi alır. Hadi bunun 15'i araç sahibi olsun öyle binsin. Otobüs başına 15 otomobilin azaldığını düşün trafikten. Köprüyü uçarak geçersin otobüsle.

Tabi sefer sayıları, otobüslerin durumu ve güzergah durumları iyileştirilecek. Bide bilinç tabi, zor.
Mesaj tarihi:
ya cidden akaryakıt firmalarına baskı yaparak veya toplu taşıma kullanarak benzin fiyatlarının düşeceğine inanıyomusunuz?

said:
Bu rakamlarla birlikte benzinin litresi aslında 1,20 lira. Gerisi vergi.

1,20 liralık benzin alıyosun, 4 lira veriyosun. bunun 2,80 lirası vergi. %250 ye yakın vergi alıyolar resmen. akaryakıt firmaları ne yapabilir ki? fiyatların düzelebilmesi için şu vergi sistemini düzeltmek lazım, kafalarına göre istediklerinden istedikleri oranda vergi alamamaları lazım, vergi oranlarının makul bir seviyeye çekilmesi lazım.

düşünsenize bi; 40 litre benzin alıyosunuz, devlet geliyo 28 litresine el koyuyo. saçmalık resmen. kusura bakmayın da bu rakamlar ortada olduğu sürece milletçe petrol sıçsak yine düzelmez.
Mesaj tarihi:
Red said:

bisiklet

olur hem de nefis olur.Yapılsa bisiklet yolları Eskişehir gibi eğim olmayan yerlerde öğrenci milleti dünyada para vermez minibüse ulaşıma.

İstanbulda biraz zor tabi. 7 tepeli şehrin tepeleri adamın anasını beller.Bursa desen görükle üniversite arası çok güzel olur.

Bir arkadaşımın anlattığına göre Almanyada bisiklet kiralanan yerler varmış A noktasından alıyosun işin bitince en yakın noktaya bırakıyosun.

Bisiklet teşviği 15 yıl içerisinde sağlık harcamalarından da kesintiye gider(malum hareketsizliğe bağlı hastalıkların önünü kesiyor)
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Ha ona bakarsan yine çok araç kullanan var. Yine kişisel bilinçlenmeye dönüyor konu işte, ne kadar iyi hizmet verirsen ver parası olan adam zammı sallamıyor, çevreyi sallamıyor. Bölye olunca akaryakıt firmaları da kaymak yiyiyor, trafik de berbat oluyor, çevre de iyiye gitmiyor.

Abi araçla gidiyorum da evim beşevlerin arka tarafı iş tofaşın orda.Firmanın servisiyle veya toplu taşımayla gitsem 6:30 da kalkmam gerekir 7.30 da dönerim.Günde 1.5-2 saat kazandırıyo araç az buz değil.Hafif raylı sistem biraz daha yaygınlaşsa şööle içerilere de girse(veya içerilere daha sık otobüs konulsa) wallahi satarım benzini ayrı bela vergisi kaskosu bu ne beeee
Mesaj tarihi:
bansheee said:

SeaGle said:

Abi araçla gidiyorum da evim beşevlerin arka tarafı iş tofaşın orda.Firmanın servisiyle veya toplu taşımayla gitsem 6:30 da kalkmam gerekir 7.30 da dönerim.Günde 1.5-2 saat kazandırıyo araç az buz değil.Hafif raylı sistem biraz daha yaygınlaşsa şööle içerilere de girse(veya içerilere daha sık otobüs konulsa) wallahi satarım benzini ayrı bela vergisi kaskosu bu ne beeee

O taraftan terminale doğru olan araçların saatlerinde sorun var evet. Çok fazla sefer yok o tarafa.

O da insanların talep etmemesinden bence yine de. Seninle aynı civarda oturup aynı şekilde yakın yerlere çalışmaya giden insanlar bi dilekçe patlarsa 1 aya orada sefer olur aslında.

Bide hafif raylı sistemin şehrin içine girmesi için trafiğin bi süre felç olması gerek. Mümkün olan yerlere yaymaya çalışıyorlar, hatta muhtemelen haberin vardır tıp fakültesine kadar geliyor metro. Ama işte orda inşaat alanı için durumlar iyi. Hatırlarım fomaradan metroyu geçirirlerken ne biçimdi trafik. Şimdi düşün heykelden yukarı metro çektiklerini, nasıl keseceksin o trafiği işte..
Mesaj tarihi:
Abi toplu taşıma ile sorun çözülebilir mi? Belki.

Sabah ve akşam saatlerinde 3er saatten günde 6 saat, merkezi yerlerde otobüs olsun, metrobüs olsun binmek işkence, ardıardına dolu gelen metrobüsler, adım atacak yeri bırak, nefes alamadıın otobüsler iğrenç birşey. Ha arabam yok, hala toplu taşıma ile gidip geliyorum Ama toplu taşımanın işe yaraması için en az 2 dönem boyunca bu işe kafa yoracak, yolsuzluğa bulaşmayan bir belediye başkanı ve sağlam bir bütçe gerek. Tüm o metroları tramvayları otobüs hatlarını baştan yapılandırmaları vs gerekli.

Ancak alman kafası ve disiplini ile olur o iş burada.
  • Yeni Oluştur...