Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Ünlü kazadan 10 yıl sonra mahkeme karar verdi: said: Fransa'da bir mahkeme, on yıl önceki Concorde uçak kazasıyla ilgili davada Amerikan havayolu şirketi Continental ve bir çalışanını suçlu buldu. Mahkeme, yürütülen soruşturma sonrası Continental şirketine ait bir uçaktan piste düşen bir metal parçanın, Concorde'un lastiklerine zarar verdiğine ve bunların da uçuşarak uçağın yakıt tanklarına girdiğine hükmetti. Paris mahkemesi, Continental havayolu şirketini, ''istemeden ölüme ve yaralanmaya yol açmak'' suçundan 200 bin Euro para cezasına çarptırdı. Havayolu şirketinden Concorde jetinin bağlı olduğu şirket Air France'a da 1 milyon Euro ödemesi istendi. Tehlikeli metal Uçak teknisyeninin ise Continental uçağını onarım çalışmaları sırasında uçak lastikleri için son derece tehlikeli olduğu bilinen titanyum yerine daha yumuşak parçalar kullanmış olması gerektiği dile getirildi. Ancak teknisyene verilen 15 aylık hapis cezası ertelendi. Üç Fransız havayolu yetkilisi ise suçsuz bulundu. Continental Havayolu şirketi, kararın sadece "Fransa'nın çıkarlarını güvenceye aldığı gerekçesiyle" temyize gideceklerini açıkladı. Charles de Gaulle havaalanından kalkan Air France uçağı, kalkıştan çok kısa bir süre sonra alev almış ve parçalanarak düşmüştü. Yolcuların çoğu, Karayipler'de lüks bir yat turuna katılmak üzere New York'a gitmekte olan Alman turistlerdi. Dokuz kişilik mürettebatla dört otel çalışanı da ölenler arasındaydı. Air France, ölen 113 kişinin yakınlarına 100 milyon Euro tazminat ödemişti. discoverydeki uçak kazası raporlarını falan izleyenler fazlasıyla aşinadır bu kazaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 hiç binemedim şu uçağa içimde kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 aynen. ben de çok isterdim binmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 muzede binersiniz artık. var mı gerci bilmiyorum da kesin vardır ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 bence sabotajdı mevzu. mahkemenin verdiği kararsa komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 toggie said: muzede binersiniz artık. var mı gerci bilmiyorum da kesin vardır ama. var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Abi şu yukarıdaki sebepten bu uçak kalktıysa epic fail. Boeingin bütün uçaklarında ne sorunlar çıkıyor hemen yama yapıp yahut 3. dünya ülkelerine satıp kurtuluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Fransız icadı şeye güvenirsen olacağı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 ne güzel uçaktı konkord. otobanda yılan gibi kaçıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 5. viteste içi doluyken hiçbir yokuşta 120'nin altına düşmezdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 bi de migleri severdim. red alert 1den kalma sempati işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Mig'in hava tutuşu çok güzeldi harbiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 concorde neyse de param olsa albatros l39 alırdım sdfsdfsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Çok yakıyo Hibritleri çıkacak onu bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 aero vodochody ile konuştum.. 59'a bile koymadık diyor hibrit'i.. ama super albatros'a sıcak tutsun diye soba koymuşlar.. evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar