Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçak Bileti Acentası açmak istiyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim tavsiyem, bu konuda avukata veyahut bu işi yeni kurmuş bir insana danışman en sağlıklısı olacaktır. Tabii ki, avukata verilecek bir ücret olur ancak seni sonrasında çok baş ağrısından kurtarır.
Mesaj tarihi:
İata olursa 75bin dolar hava parası + 3000tl civarında amadeus programı alman gerekek iata olmassan bir anlamı yok aracı acentadan bilet kesimi yapar komisyon + misafirden en fazla 20 tl servis bedeli alırsın.

Ayrıca türsab kayıdın olması lazım A sınıfı o da 10-15 TL civarındadır.

Ayrıca 4-5bin lira civarında da işyeri açma belgesi taahhuklar falan tutuyor.
Mesaj tarihi:
LucifeL said:

İata olursa 75bin dolar hava parası + 3000tl civarında amadeus programı alman gerekek iata olmassan bir anlamı yok aracı acentadan bilet kesimi yapar komisyon + misafirden en fazla 20 tl servis bedeli alırsın.

Ayrıca türsab kayıdın olması lazım A sınıfı o da 10-15 TL civarındadır.

Ayrıca 4-5bin lira civarında da işyeri açma belgesi taahhuklar falan tutuyor.

iata olunca ne oluyor?
Mesaj tarihi:
Abi işi götürcek paran varsa hemen ne gerekiyorsa yap atla, bu işi yap derim ama ucu ucuna yeticek bi paran varsa hiç bulaşma.
Bir turizmci olarak destekliyorum bu işi yapmanı guzel para kazanırsın.
Mesaj tarihi:
sıfırdan açma, ilanları görürsün "satılık a sınıfı acenta" diye, onlardan al sıfırdan açmaya kalkarsan bir sürü para ödersin gerek yok.

iata sertifikası da uluslararası uçak bileti satabilmen için gerekli olan nane.

edit: iata sertifikası değil gerçi iata'ya üye oluyorsun işte.
Mesaj tarihi:
şöyle bişi de var;
said:
Ltd.şti şirket kurmak , yaklaşık 1500 tl
bakanlığa 7000 tl teminat mektubu (eviniz varsa banka verir yoksa nakit yatıracaksınız )
Tursaba 25540 tl peşin yatan para , 24000 belge için 1540 yıllık aidat ,
havayollarına teminatlar ,
ofis , bilgisayar, elaman , tabela ,

sabıka kaydı temiz olmalı,

gerekli bilgiler , belgeler tursab sitesinde mevcuttur.

ıata olmak için 260 .000 usd teminat mektubu ,
10 000 tl masraflar vs. havayolları ile anlaşmalar ki ben bile daha alamadığım havayolları var .. bunlar yüzyüze konuşulur.
vakti olan gelebilir yardımcı olabilirsem ne mutlu bana . ofisimiz ist- kadıkoyde rıhtım cad.
bu işte ayakta durmak zordur. ben saçlarımı döktüm düşünün :)

ben yaparım diyip girmeyin.batan çok .. ikinci el belge almayın sorunlu olma ihtimali çok.
Mesaj tarihi:
abi, daha "iata ne" diye sorma asamasindaysan, niye bu ise giriyorsun? =]

bence hic niyetlenme. en azindan gecerli bir nedenin, ne bileyim cok tecrubeli ortagin veya hazir musteri potansiyelin falan yoksa girisme
Mesaj tarihi:
Benim de A tipi seyahat acentam var. Dışardan gözüktüğü gibi kolay değil.. Abso nun dediği gibi, şirketlerle çalışmadan ayakta kalmak imkansıza yakın..

Hazır konu açılmışken, biletleri nerden alıyosunuz? :)
Mesaj tarihi:
Bende bi is dusunuyorum 1-2 seneye ama karar veremedim daha. Böyle batma riski az olan nebiliyim insanligin genel ihtiyaclarindan bisey bulup onlari satip hemde guzel para kazanabilecegin bi is olsa. Yemek gibi, saglik gibi. Veya ufak bi cafe aciim diyorum. Bilemedim..
Mesaj tarihi:
Korax said:

Bende bi is dusunuyorum 1-2 seneye ama karar veremedim daha. Böyle batma riski az olan nebiliyim insanligin genel ihtiyaclarindan bisey bulup onlari satip hemde guzel para kazanabilecegin bi is olsa. Yemek gibi, saglik gibi. Veya ufak bi cafe aciim diyorum. Bilemedim..

Cafe işi genellikle sıkıntı nereye baksan cafe.

Medical işi ise elinde bulunan müsşteri portföyüne bağlı.

Yemek de %50 %50 bir iş.

Yani risk almak gerek bu şekilde ilerleyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Cafe isi aslinda benim oldugum yerde cok gelismis bi mevzu degil(Isvec/Umeå).

Sehirin merkezinde 3-4 tane adamakilli yer var onlarinda hepsinde sadece cay kahve ufak tefek kurabiye kek tarzi seyler satiliyo. Bizim memleketin konseptine uygun heleki hicbisey yok, keza okadar da gocmen var. Oyuzden diyodum girsemmi acaba böyle biseye diye. Cok iyi biyer bulsam zibil gibi is yaparimda iste yer enönemli sey burda da.
  • Yeni Oluştur...