xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 benim gözde konjonktivite var. gözlüğü bırakıp lense geçmeyi istiyorum ama biraz bu konuda hıyar bir adamımdır. uzun ömürlü uyurken bile sorun etmeyen lens tipleri varmış. nedir nasıldır naparlar iyidir midiriler falan fıstık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 doktora git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ön bilgi alayım dedim. aaa kullanan varsa diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 yahu gidip muayene oluosun.sana kağıt veriyorlar ya muayene oldugun yerden yada eczanelerden gidip alıosun plastik lensini 1 ay gidiyor bi lens.genelde 6aylık 6 aylık satıyorlar .geceleri uyuyabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 onbilgiyi napicaksin, doktora gidicen takamazsin sen lens dicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 lensi çıkarıp takmak alıştıktan sonra hiç zor değil, alışmanız taş çatlasa 1 ay sürer. uyurken çıkarın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 bu böyle reçeteli vs mi yoksa her hangi bir nane lazım mı ? rusyaya gittiğimde herhangi bir şeyle falan mı verecekler ? orda bunun zorluğunu yaşamayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 gozlugu nasil aliyosan, lens de oyle, numarasi tipi ayari zarti zurtu, doktor sana goresini yaziyo, kafana gore haci bi kutu lens ver ordan diye almiyosun lensi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 gözlük aldığın gibi, sol sağ göz numaran miyop astigmat ne warsa bi de bi derece wardı hıh aks mı ne diolar o numara. Doktordan lens alcam hacı ona göre yaz dersen yazar, gözlük için yazdıklarında aks mıdır nedir onu yazmıolar çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 2çeşit lens türü var Evladilik diyebileceğimiz eski lens çeşitlerini her gece çıkartıp solüsyonunda tutuyorsun sabaha takıyorsun. Birde 1aylık kullanımı tavsiye edilen lensler var yatarken duştayken ıvırda zıvırda hiç çıkartmıyorsun 1ayın sonunda çıkartıp çöpe atıyorsun. Doktorlar ikincisini öneriyor çünkü oksijen geçirgenliği daha fazla gözün daha rahat ediyor diyorlar.Sana ikincisini tavsiye ederim gözün daha rahat eder.Tabi göz numarası lense alerji gibi şeyler için mutlaka doktora git. (O değilde göz yaşı testi ne iğrenç birşeydir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 yanlız doktorlar 2.ci tipide yatarken suya girerken falan çıkartmak gerektiğini her ne kadar uyurken vs takılı kalabildiği söylensede tavsiye etmediklerini söylüyolar 10 kere lensi verirken. yanlış bilgilendirmeyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Bir kere uyudum lensle sabah zor açtım gözümü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 paraya kıyıp çizdirmek lazım.göz önemli birşey.görmemek insanın canını sıkıyor.lensmiş gözlükmüş zor işler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Abi o çizdirmek için şartlar çok fazla 2sene göz numarası değişmicek falan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 lensin türü ne olursa olsun üşengeçlik yapmayıp geceleri çıkarmak lazım. ha olur alkollü olursun, unutursun vs o zaman işe yarıyor. gece çıkarmasan da sabaha gözüne yapışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Valla 2ay çıkartmadığımda oldu havuza denize girdiğim oldu birşey olduğu söylenmez ancak batmaya başladığında çıkartıp 1 ay gözlüğe geçiyordum şu an lensi bıraktım gözlüğe geçtim sonuç olarak gözlük güzeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ya ben çıkartmıyorum 1 hafta filan üşengeçlikten git lens al gözlük çok lame kaçıyo bi hafta lens taktıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 2-3 yıl boyunca senelik lens kullandım, geceleri hiç takılı yatmadım, solusyonunu eksik etmedim vesaire, buna ramen goz kapaklarımda pütürler oldu ve lens takmak acıtır hale geldi, 1 sene ara verdim gozlukle takıldım, puturler azalmaya baslayinc gunluk lense gectim. on numara. sabah tak aksam at, gayet de rahat. asla suya girmeyin. bikere duştan vesiare sonra lensi çıkarmak ızdırap olur, gerekirse. vantuz gibi yapılışıyo göze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mascio Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 4 aydır falan gözümde lenslerim. aylık lensti bu arada. netliği bozulmadığı sürece sorun yok lazerle çizdirmiş falan gibi yaşıyorum ben. en ufak batma, yanma, mikrop kapma, enfeksiyon vs de yaşamıyorum, 17 yaşından beri takıyorum 24 yaşındayım. yalnızca bir kez gözüm enfeksiyon kaptı pis ellerimle lens taktığımdan. sabah uyandığımda kör olucam sanmıştım çok kötüydü de damla aldım antibiyotikli 2 güne düzeldi. bilmiyorum artık ya ileride kör olucam ya da guiness 'e giricem bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 oha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Benim bir kere lensle başım belaya girmişti bombeli kısmı ters dönüp o kısmı gözüme takmışım farkında olmadan allahım öyle bir acı yok çıkartana kadar ömrüm çürüdüydü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 şişe dibi değilse güzel bir çerçevyle gözlük +100 karizma gücünde. çizdirmek 1 kere yapılıyor sanırım. kuruluk vs, ilerde sorunlar tekrardan olabiliyor diyorlar. kıyamıyorum valla ben gözüme o yüzden. dişime kanal tedavisi yaptırırken bile içim gidiyor dönülmez bir yola girmişim hissi veriyor be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdastar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ne kadar doğrudur bilemem fakat doktorlar bir kaç arkadaşımın göz çizdirme isteğini geri çevirdiler senelerce lens taktıkları için.belki incik cincigi vardır ayrı mevzu da güzelce bi araştır.ileride çizdiricem gözü diyip de pırasayı almayasın aman diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Hangi tür lens olursa olsun gece yatarken cikarilmali. 10 sene kadar kullandim. Haftalarca cikarmadigim olmustu, ama bir zaman sonra göz iflas etti 3 gün boyu gözümü acamadim. Uzun süre cikarmayinca kornea yeterli oksijen alamiyor ve enfeksiyon kapabiliyor. Bir de cizdirme olayina göz 4 numara ve üzeri ise kesilikle girismeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 mdastar said: ne kadar doğrudur bilemem fakat doktorlar bir kaç arkadaşımın göz çizdirme isteğini geri çevirdiler senelerce lens taktıkları için.belki incik cincigi vardır ayrı mevzu da güzelce bi araştır.ileride çizdiricem gözü diyip de pırasayı almayasın aman diyim. Uzun süre dikkatsizce lens kullaninca kornea inceliyor ve cizik ameliyati imkansizlasiyor. Normal sartlarda bile ameliyattan önce 2 hafta lens kullanimi yasak. Benim gözler ameliyattan önce -11 falandi. :P Göz merceklerini degistirdiler direk. Simdi biri 0,50 digeri 1,2 ve öyle isiga hassaslik falan hicbir sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar