Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rapidshare'e 150000 Euro ebook cezası - mp3'e benzer mi diyorsunuz bunların için sonu?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

kitap okumayı sevmekle kolleksiyoncu ruha sahip olmak karıştırılıyor galiba. Kitap okumayı çok severim ama okuduğum hiçbir kitabın seceresini tutmam, okuduysam bitmiştir, isteyen olursa bitirince bir başkasına verme sözünü alıp veririm. Dönüp aynı kitabı ikinci kez okuduğum nerdeyse hiç olmadı.
reeder larla ilgili olarak daha başarılı olmalarını bekliyorum, 2-3 ay once bir karşılaştırma okumuştum hala +/- tartışmaları var, "bu hepsini yapar" denen görmemiştim. İkna olduğum anda alacam birtane. Geçen hafta wheel of time'in son kitabı geldi, ansiklopedi gibi, masaya geçip okuyorum resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sadece e book degil olay, ben sirf ders fotokopisi icin diyorum, cidden atiyorum sunum hazirlanicak ya da makale tarzi bisi yazilicak, odev var vesaire, o makale taramasini laptoptan yapmaktan nefret ediyorum ben. bi case study anlatmis amcam maasallah 300 sayfa. e cok tecrubeli olmadigimdan oturup okumam gerekiyo hani bi ardeth olsam bakarim basliga direkt tamam aradigim bu derim ama daha 39 firin ekmek yemem lazim. laptopta scroll down yapa yapa gozler sasiyo artik. gidip ciktisini aliyorum, lan bi bakiyorum hayvan gibi kagit gitmis. parasi sorun degil ucuz zaten, o kadar cok kagit harciyorum ki utaniyorum kendi kendime, oncun dedim ipad alsam negzel olur diye. boyle hardcore okuyucu olsam gerge gibi ben de e book reader almak isterdim, onu da denedim burda bi saturn´de cok hos hakkaten ama ipad sanirim isimi daha cok gorur.

ozet: kitap okumadan bahsetmiyorum, bilimsel rerore ogrencilik vesaire icin fotokopiden ve kitaptan cok daha mantikli e book dedigin olay, cunku istedigin sey gercekten ´o´ mu tam olarak emin olamiyosun ve fotokopide o istedigin sey ´o´ degilse kagitlar bosa gidiyo tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

kolleksiyonculuğa edilmiş bir laf yok, hatta uzun vadede maddi kazanc yönü bile olabilen bir hobi. Benim lafım "kitap okumayı seven = kitaplığı olan, kitabını kimseye vermeyen, kitapları için otopark yaptıran rerörö" fikrine.

İkisi bir arada olabilir, ama olmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Raze said:
kitap okumayı sevmekle kolleksiyoncu ruha sahip olmak karıştırılıyor galiba.

Bu cümle aşağıdaki cümlelere olan itirazı dile getirmektedir.

Marveloth said:
Bana göre hak edip etmemesi mesele degil de, kitap okuyarak büyümüs insanlar icin ebook kitabin yerini tutmaz.
neden? kitap okuyarak büyümüş (=kitap okumayı seven) birisi için kitabın bulunduğu ortam neden önemli olsun? (eğer kolleksiyon yapmak istemiyorsa)

Kolleksiyon yapan kişilerin özen gösterdiği davranışlar, hisler

Marveloth said:
Kitabin yerini hicbir ebook dolduramaz hayatimda. Roman almak icin birkac kitabevi dolastigim olur bazen. En az hasar görmüs olani secmek icin özenirim. Asla kiristirmam, okuyup bitirene kadar en degerli esyam olur. Sayfa araligina para bayilmayi severim. Bittiginde kütüphanemde yerini alir. Üzerine isik vurmasin diye dikkat ederim. Havalandirmamaya özen gösteririm. Aradan bir sene gectikten sonra o kitabi acip kokladigimda o mükemmel kokuyu duyabileyim diye. Kitaplarimi arkadaslarima ödünc vermem okusunlar diye.

Marveloth said:
Bu hisleri kitap sevmeyen insan anlamaz.

Bu hisleri kolleksiyon yapmayan insan anlayamaz.

Marveloth said:
Anladim. Sen durup dururken ortaya söylemek istedin o lafi. Benim postlarimla bir alakasi yoktu. Öyleyse sorun yok. Cünkü bahsettigin gibi bir benzetmeyi hic yapmadim. Ama yapmisim gibi yorumladigini sandim.

Yanlış anlama olmuş; yazılı dilde olur, "kolleksiyonculuğa edilmiş laf yok" derken söylemek istediğim "kolleksiyonculuğu yeren bir laf yok"tu. Sadece farklı birşey, kitap okumakla, sevmekle alakalı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Gitti gidiyordan biraz baktım fiyatlar min 320TL civarındaydı(baktığım markalardan daha ucuzu varmı bilmiyorum). Genel olarak 400'e yakın ve biraz üstünde. Yine de renksiz(lütfen eink muhabbetine başlamayın) ve kitap okumak dışında hiç bir özelliği(çoğunda yok) okadar para vermek çok mantıklı değil. Ayrıca o cihaza vereceğin paranın üstüne biraz daha ekleyip Archos 5 - 70(henüz çıkmadı sanırım) Internet veya 7 Home Tablet almak mümkün. Kısacası ebook readerlar bence o parayı haketmiyor.

Ne kadar ve nasil kitap okuduguna gore degisir o. Zira 1000 dolarim olsaydi ve kindle dx alabilseydim ortalama 20 kitap parasina almis olacaktim aleti. 20 dolarlik kitap aliyorsun yurt disindan -TR'de yok evet- ve 30 dolar kargo oduyorsun en basitinden.

Teknik kitap degil, normal kitap okuyan icin de kindle gayet yeterli bir alet. Aldim, denedim oradan biliyorum. Hatta manga takip ediyorum ben bu aletle gayet sorunsuz sekilde.

O yuzden gerekli gereksiz kismini ihtiyacim var/yok olarak degistir bence sen.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Sorun parasını çıkarıp çıkarmaması değil. Sorun haketmediği halde okadar para vermek. O parayı hakeden daha iyi ürünler verken niye onu alasınki?

Aynı şeyleri tekrarlamanın fazla bir manası yok. Kimseye al yada alam gibi bir tavsiyem yok. Benim hoşuma gitmiyor, daha iyi alternatifleri olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...