Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amd Phenom x4 965 soğutacak fan tavsiyesi

mascio

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:

oyle birsey ki fiyat araligi vermesine bile gerek yok, piyasa oyle kesat garip bi hal aldi ki hem adam gibi kaliteli secenek yok, olanlar da cok pahali.

110-130 elden cikicak o garanti.

yalniz bu olur diye aklima gelenlerin hepside 800gram ustu,
sunu soylemen lazim, board ne, kasa ne?

yoo oc yapmayacaksan stok fanın cok ustunde performans veren cpu fanları var 60 lira civarı
Sosyal ağlarda paylaş

evet farkindayim, ve hatta olasi ucuz tavsiyelerden biri de thermaltake contact29 olurdu.

ama bu tarz urunlerde uretim maliyetlerini kismak icin farkli dizaynlara gidiliyor. agirlik hafifletilip kuleyi uzatmak (contact29 16cm , piyasada mid tower kasalarin %80 ine girmez) , entegre degisemeyen fan koyar yuksek sesli olur v.b. gibi problemler var.

burda istenen ses oldugu icin (ki stok fan cogu durumda aftermarket urunlerden sessiz calisir) biraz daha ince eleyip sik elemek lazim. yoksa piyasadaki urunlerin farkindayim. tesekkur ederim uyari icin.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bari board da kasa da musait, 20cm genisligi var. uzun blok takilabilir. yine de bi cetvel ile board uzerinden dis kapaga kadar olan uzunlugu bi olc. aldiktan sonra bi kac mm ile dis kapan kapanmaz veya surterek kapanirsa canin sikilir.

ucuzlardan thermaltake contact 29 var,
soylenmis digeri gelid fena degil.

zalman in hicbirini onermiyorum ben.

bu modeller 120mm fan kitli geliyor, eger taktiktan sonra ustlerindeki fanlari sevmezsen 800rpm de 10db altinda fistik gibi fanlar var (orn. coolink swif, noctua, adda)

dairesel veya entegre fanli modellerde boyle bi imkan olmayacak.

stok fana gelince, oldukca sessizler , daha once de dedigim gibi sogu aftermarket fandan bile sessiz artik intelin de amd nin de sogutuculari, ariza veya bunun gibi bi sikayet durumu yoksa kafa takmaya gerek yok.

bundada muhtemelen fan kanatlarindan birinde bi defo vardir dengesiz calistigi icin merkezden yuva yapmistir gereksiz vibrasyon yapar. nadir rastlanan bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

yazdim gerci ama tekrar yazayim;
ya ozel dizayn yapiyorlar, entegre gobek motor falan koyuyorlar ki degismeye musait olmuyor , ozellikle burdaki distributor yedek parca olayina da pek sicak bakmiyor gozlemledigim kadariyla.

diger alisageldik tasarimlarda ise kaliteli rakiplerine oranla dusuk kalitede yuksek fiyat sunuyor. (noctua, thermalright, zerotherm, prolimatech)

kisacasi ne ucuzu ne pahalisi ele gelmiyor. firsat fiyatli urunlerini bu kiyasa katmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gelid in tek begenmedigim yonu-donanimhaber videosundada soylemişler zaten- montajı biraz sıkıntılı(amd için),pata küte girişirseniz,sogutucunun işlemci üstüne oturan ayaklarını kırma ihtimali var.
Birde kasa yan kapagı acık kullanınca acayip derecede toz cekiyor

Onun dısında tam bir fiyat performans ürünü.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Vatandan Phenom x4 965 BE ( 125w ) sürümü aldım ancak konuyu açan arkadaşında dediği gibi çok ses yapıyor.

Stockfan ın özelliklerini araştırdım fan max speed 4000 RPM demişler ama windows sadece masaustune boş boş dururken bile 4500+ RPM de çalışıyor ve fanı boyut olarak küçük. BIOS dan smartfan, Cool'n Quite ayarlarıyla oynamayı denedim 6000 RPM' e kadar çıktığını gördüm.

Şimdi bende fanını değiştirmeyi düşünüyorum ancak kullandığım kasanın yankapağından direk işlemci üzerine gelen bir hava kanalı var. Bu da anakart ile hava kanalı arasında 6-7 cm lik bir boşluk oluşturuyor. Stockfan bile 62mm olmasına rağmen hafifçe 1cm felam hava borusunun içine girmeden kasanın kapağı kapanmıyor.

Şimdi o boruyu çıkar diyebilirsiniz ancak ekran kartı yeterince kasanın içini ısıtıyor işlemcinin de o sıcaklıktan çok etkilenmesini istemiyorum bu yüzden o boruyu çıkarmayı düşünmüyorum. Bu sebepten forumda tavsiye edilen çok yükseklik isteyen fanlara bakamayacağım.

Onun yerine şu tipte fanları tercih ediyorum ancak hem sessizlik hem sogutma açısından başarılı bir ürün bulamadım. Herkes ( kendi siteleri dahil ) heryerde hep sessiz felan diyorlarda emin olamadım.

Mesela bunlar nasıldır?

ZALMAN CNPS7000C-ALCU

THERMALTAKE THERMALTAKE GOLDEN ORB II
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...