Norak Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 toplayın %97 yi! sefere çıkıyoruz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 yav said: 007 başka topike yazmış arkadaşlar dikkate almayalım tamam. benim ilk mesajımda demek istediğim şuydu; yarışma ve gelen soru zaten baştan fail, insanlık ayıbı. Bizim tutup da "aa yanlış cevap vermiş hem de bizi laf etmiş" diye bıdıbıdı yapmamız; bu tip insanlık ayıplarına karşı gelmemizden değil ucuz namus bekçiliğimizden kaynaklı. Böyle soru mu olur ne biçim insanlar bunlar sözde gelişmiş avrupa diye bıdıbıdı etseydik keşke yani ne diyeyim. Milliyet'te çıkan haber, burdaki açılan konunun şekli ve şemaliden dolayı bunları söylüyoruz. Bu topike yazılan her şeyin önceki mesajlara cevap olması gibi bir zorunluluk mu var neden böyle anlamsız bi tavır içindesin ki? Sana küfredildiği zaman insanlık ayıbı olarak bakmadan önce sana yapılan hareket olarak bakarsın bunu demeye çalışıyorum. Küfretmenin "insanlık ayıbı" olmasından önce direk sosyal etkisi var. Diğeri ayrıntı anlatabildim mi? Sonuç olarak insan (hatta hayvan!) doğasında gayet de inkar edilemez şekilde kendinden olanı koruma içgüdüsü vardır. Herkes kendinden olanı sever, korur, değer verir. Senin dayak yemenle ailenden birinin dayak yemesi ve tanımadığın bi almanın dayak yemesi arasında senin açından ne kadar fark olacaksa olayı millet düzeyinde ele alırsan da aynısı olur. Buna cevap verirken sokakta ne yapacağını unutmadan cevap ver, nette teorik atıp tutup sokakta pratiğe gelince apayrı davranmak samimiyetsizliğin önde gideni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 adam çok haklı yahudilere tek lafın etmeye çalışın bakiyim noluyo zor ama biz türkler mülayim sessiz sakin insanlar olduğumuz için anamıza bacımıza küfredilse bişey demeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 hala boş konuşuyosun "bunun mallıkla ilgisi yok..." diye başlayan mesaj genel görüşten bahsetmez, üstte buna mallık diyen birine hitaben yazılır ve o konu üzerinde doğrulur tartışma. Tutup da efendim her yer böyle zaten siz nasıl böyle düşünürsünüz diye çığırınca da üstte hitap ettiğin düşünceyi üreten insanların da böyle yaptığını demek istersin. Biz de yok öyle bişey bak bu böyle şöyle aslında deyince, e ben zaten size demedim şöyle böyle deyince işte böyle anlamsız bir muhabbet çıktı. Tebrik ederim valla eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 -007- said: Başka milletlerin hakları benim milletimin haklarından sonra geldiği için detaydır. böyle bir şey yok. tüm milletler eşittir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 siddharta said: böyle bir şey yok. tüm milletler eşittir. Pratiğe gelince insan olmak gereği öyle davranmıyosun. Verdiğim örneklere geri dön... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Norak said: atlıyo r uz! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/82nd_Airborne_Mass_Jump-JSOH2006.jpg şunu dasaaaaa'dan görmeyi beklerdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 @yav -007- said: Bunun mallıkla ilgisi yok ki sana küfredilmesiyle tanımadığın adama küfredilmesi arasındaki fark burdaki olay. İkisi ne kadar fark ediyorsa bu da o kadar fark ediyor. Türk'üz hatırlayan var mı? Bu mesaj sana cevabendi evet, teker teker göstertiyosunuz olaya bak. Madem öyle değil o zaman verdiğim örneğe cevap ver teoride herkes eşitse pratikte de öyle midir? Bu düşünceyi savunanlar ailesine küfredilmesi ya da alakasız tanımadığı birine küfredilmesini bir tutacak şekilde mi davranıyor sosyal hayatta? Cevap evetse haklısınız susuyorum. Sizin mezhebinizi bilmiyorum da ben bana küfredilince vereceğim tepkiyi "basit namus bekçiliği" görecek kadar geniş mezhebe sahip değilim. Gayet de alakasız insanların yiyeceği küfürler de bazı zamanlarda beni ilgilendirmez ve kendi durumuma göre ayrıntıdır evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Öncelikle amerikada sonrada avrupada herkes diğer ülkelerle dolaylı dolaysız dalga geçiyor. Küfür de ediyor. Bir çok filmde çinliler, japonlar aşağılanıyor. onu geçtim adamlar isayla bile dalga geçiyor. ama bu bize birazcık dokununca bayrak yakmaya, elçiliklere yürüyüşlere, boykotlara başlıyoruz. sonra niye türklere böyle bakıyorlar diye kendimize soruyoruz. http://www.jihadwatch.org/capt.bb53b30e82e34d6b87ae51d853725e46.india_kashmir_protest_rmx105.jpg typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mezhep meselesi dediğim gibi... Türk'ün küfür etmesiyle amerikalının küfür etmesi de aynı olmaz benzer mantıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 belçikada falan yaşasanız sizde türklerden nefret ederdiniz dsgsdn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 şerefsiz gurbiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 21. yüzyılın en egoist kavramı milliyetçiliktir.Her zaman kendi milletinin çıkarları ön plandadır.Kendi çıkarlarına uygun geldiği sürece işgal edersin ,asimile edersin ; ama başkaları aynısını yapınca kahramanlık destanları yazarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Bencillik dediğiniz bu içgüdünün kökeninin bence milliyetçilikle alakası yok zira milliyetçilik insani içgüdüler temel alınan bi sistem. Bazı sistemler insan doğasına aykırı. İnsan topluluklar halinde yaşayan sosyal bi canlıysa toplum her zaman olmak zorundadır, toplum olacaksa da ortak geçmiş, ortak değerler ve bu yüzden milletler olmak zorundadır, milletlerin varlığı da milliyetçiliği üretir bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 İnsan doğası değişken bir olgudur 007.Bir süre sonra maddi koşullar doğamızı belirlemeye başlar.Bundan yola çıkarak doğamızı farklı etkiliyecek sistemler oluşturulabilir.Milliyetçilik de sahiplenme ve iktidar ilişkilerinin sonucunda üretilmiştir.Sahiplenme ve iktidar ilişkileri de eşitsizlikten üretilmiştir.O zaman önce eşitsizliği ortadan kaldırıcak bir sistemi benimsersek milliyetçilikte ortadan kalkıcaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 said: zira milliyetçilik insani içgüdüler temel alınan bi sistem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 İçgüdüler olmasaydı milliyetçilik olmazdı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 @007 verdigin aile örnegi düzeltme gereği duydum tanımadıgın birisine küfür ile farklı milletten tanımadıgın birisine küfür olarak değiştirdim aile orda konuyla alakasız bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 adam türküm deyince milliyetçi yaftası yapıştırıyorlar diye şikayet ediyordu meğersem başka şeyler de varmış>:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 olitere said: İnsan doğası değişken bir olgudur 007.Bir süre sonra maddi koşullar doğamızı belirlemeye başlar.Bundan yola çıkarak doğamızı farklı etkiliyecek sistemler oluşturulabilir.Milliyetçilik de sahiplenme ve iktidar ilişkilerinin sonucunda üretilmiştir.Sahiplenme ve iktidar ilişkileri de eşitsizlikten üretilmiştir.O zaman önce eşitsizliği ortadan kaldırıcak bir sistemi benimsersek milliyetçilikte ortadan kalkıcaktır İnsan doğası evrimle ve farklı koşullarda değişse de bahsettiğim kendinden olanı koruma kollama sevme içgüdüsü hayvanlarda bile vardır, bu kadar temel bir ihtiyaç farklı maddi koşullarla değişmez yani. Milliyetçilik ortak değerleri ve ortak çıkarları temel alması bakımından insan doğasıyla uyumlu toplumsal bir ihtiyaçtır. İlk tarih kaynaklarından bugüne kadar tarihte hep birleşenlerin yendiği ve rahat ettiği yazar. Bu her zaman da böyle olacaktır. Bunun yolu da ortak değerler, yani milliyetçiliktir. Doğada %100 eşitlik teorik olarak mümkün olsa da pratikte imkansızdır. %100 eşitlik için yapılan her deneme başarısız olmaya mahkum. İnsan doğası aykırı ayrıca buna. Hukuken sistemimizin parçası olan herkes eşit ancak bugün, o ayrı konu, ben daha genel konuşuyorum. Pipet said: @007 verdigin aile örnegi düzeltme gereği duydum tanımadıgın birisine küfür ile farklı milletten tanımadıgın birisine küfür olarak değiştirdim aile orda konuyla alakasız bye kişi, aile - 3. kişi durumuyla millet - farklı millet durumu paralel, bunu anlatmaya çalıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 -007- said: İnsan doğası evrimle ve farklı koşullarda değişse de bahsettiğim kendinden olanı koruma kollama sevme içgüdüsü hayvanlarda bile vardır, bu kadar temel bir ihtiyaç farklı maddi koşullarla değişmez yani. Milliyetçilik ortak değerleri ve ortak çıkarları temel alması bakımından... Bu son dediğinden zaten milliyetçiliği benimseyen insanların evrimleşmede biraz geri kaldığı çıkarımını yapsak yanlış olmaz sanırım. Ayrıca toplum olma bilinciyle milliyetçilik tamamen farklı şeyler karıştırılıyor sanki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Abi ben Turk'um, dayagin geldigi barizken diklenip dayak yiyen olitere ve dayak atan eskiya apaciler de Turk, bizim okuz kapici da Turk, surada bulunan binbir cesit insan da Turk. Hani ne Turk'ler ne de diger millet insanlari seri uretim degil. Bu sekilde bakinca zerre kadar sallamiyorum bu tip ithamlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 1001 çeşit tip olsa da tarih aynı dil aynı dilin aynı olması sonucu beynin belli bölgeleri anatomik olarak aynı, yaşadığın ortam yediğin yemek aynı. Zevkler %100 olmasa da bazı noktalarda tamamen aynı...vs İnsan kendi ülkesindeyken ülkesini ne kadar sevdiğini de anlayamazmış tabi. (bu son cümle de direk konuyla alakalı değil mesela) yav said: Bu son dediğinden zaten milliyetçiliği benimseyen insanların evrimleşmede biraz geri kaldığı çıkarımını yapsak yanlış olmaz sanırım. Ayrıca toplum olma bilinciyle milliyetçilik tamamen farklı şeyler karıştırılıyor sanki... Yok yanlış anlamışsın, demek istediğim hayvan düzeyinde bile olan temel durumların evrimle öyle kolay değişmemesi. İkisi %100 aynı şeyler olmasa da milliyetçilik toplum olma bilincinden beslenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 İşte insanlık tarihini incelersek insanın yüz yıllarca süren gelişiminde hayvansı bazı özelliklerini (içgüdülerini dahi) yavaş yavaş kaybettiğini gözlemleyebiliriz. Burdan çıkarım olarak milliyetçiliğin de önümüzdeki yüzyıllarda tamamen yok olacağını ve gelecekte geçmişe ait gerici düşünceler başlığı altında inceleneceğini söyleyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar