Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NASA - Astrobiology Basin Toplantisi

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Nagini said:

@Ardeth
Nagini said:

edit2: Oksijen tasinmasinda yapisal element olarak metallerin secilmesi rastlanti olabilir mi? yoksa metallerin oksijeni tutmada bi becerisi mi?

her metal olmaz herhalde 6 kordinasyon bağı lazım bildiğimiz şekilde olması için. O bağlardan 4ünü heme'e bağlıyor geri kalanı yukardan ve aşağıdan oksijene bağlanabiliyor (ama bazen kapalı oluyor bunlardan biri). genelde orda su oluyor oksijen yerine ama işte oksijen konsantrasyonu falan yeterince artınca oksijen geçiyor yerine. o kadar kordinasyonu bağı olanlar genelde metallerden çıkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Vargath said:

Das Kanıt!

3:33 sonrası bu bakterinin tee 2009 da keşfedildiğini gösteriyor, ki biz bunu bir belgeselden öğreniyoruz.

süper trollermiş hakkaten.

Ardeth said:

abi yanlız "bişey sandım ben de" diyenleri arka odaya alıp döverim heheh.

şaka mısınız oğlum?

niye ki, biz de bişi sandıydık.
ayrıca daha önce açılmış...

Ardeth said:

"bu muydu lan" falan diyor insanlar cahillik yapmayın lan

fosfor hücrenin kıçında köşesinde bulunan dandik bi madde değil enerji üretiminden dna yapısı ve dolayısıyla çoğalamaya kadar hücrenin en temel işlerinde kullanılan bir madde işlerinin ana maddesi. bunun yerine farklı bir şey kullanan canlı baya ilginç nerdeyse yeni DNA bazı kadar ilginç bir haber

gerçi siz ona da amaaan bu muydu dersiniz illa aliminyum folyo giymiş koca kafalı tipler görmeniz lazım sizin

Ardeth said:

kovarım hepisiniz burdan heycanlanın

HEMEN ŞİMDİ HEYCANLAN

yahu ne heyecanlanacaz.
altı üstü bir bakteri bulmuşlar.
anca mikroorganizmayla uğraşanların hoşuna gidecek bişi...
doktora tezi konusu felan olur bundan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu acayip ama acayip onemli bir bulus.

cok okuma firsatim olmadi (basligi da okuyamadim daha), ama okudugumu dogru anladiysam, her canli varligin barindirmasi gereken maddelerin (karbon, fosfor falan gibi) aslinda bir dogma olmadigini, ortamdaki baska maddelerle degisebilecegini gosteriyor. sadece degisebilecegi degil, yasamin bu maddelerle ortaya cikabilecegini de gosteriyor aslinda.

nasa acisindan onemi su olayin, bu bulus demektir ki bugune kadar diger gezegenlerde yapilan canli varlik aramalarinin pek bir gecerliligi yok, cunku sonucta adamlar canliligin yapitasi olan karbon gibi maddeleri ariyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...