Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu an

olitere

Öne çıkan mesajlar

ha bu kanun

said:
5326 sayılı kanunun 35 maddesi(Ayrıca kolluk görevlisi sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükünunu bozacak şekilde davrananlara ) bu maddeyi uygulayabilir.
Madde 17 - Polisin:

A) Kanun ve usul dairesinde verdiği emre itaatsizlik ve ittihaz eylediği tedbirlere riayetsizlik edenler;

B) Vazife yaparken polise mukavemette bulunan veya vazifesinden alıkoymak maksadiyle polise zorla karşı koyan ve yakalanmadıkları takdirde hareketlerinde devam etmeleri melhuz bulunan şahıslar;

(Değişik parağraf: 16/06/1985 - 3233/6 md.) Karakola götürülüp haklarında tanzim olunacak evrakla beraber adliyeye verilirler.

(Ek fıkra: 19/02/1980 - 2261/1 md.) Polis suç işlenmesini önlemek veya işlenmiş suçların faillerini ele geçirmek için kişilerden (KENDİNİN POLİS OLDUĞUNU BELİRLEYEN BELGEYİ GÖSTERDİKTEN SONRA) kimliğini sorabilir.

(Ek fıkra: 19/02/1980 - 2261/1 md.) Bu istem karşısında herkes nüfus hüviyet cüzdanı, pasaport veya resmi bir belgeyi göstererek kimliğini belirlemek zorundadır.

(Ek fıkra: 16/06/1985 - 3233/6 md. ) Kimliğini bir belge ile veya polisçe tanınmış kişilerin tanıklığı ile ispat edemeyenler ve gösterdikleri belgelerin doğruluğundan şüphe edilen kişiler, aranan kişilerden olup olmadıkları anlaşılıncaya veya gerçek kimliği ortaya çıkıncaya kadar yirmidört saati geçmemek üzere polisçe gözaltına alınabilirler. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.

(Ek fıkra: 16/06/1985 - 3233/6 md.) Kimliği tespit edilemeyen veya nüfusa kayıtlı olmadığı anlaşılan ve nüfus idarelerine gönderilmesi gerekenlerin parmak izi veya fotoğrafları alındıktan sonra kimliklerinin tespiti veya nüfusa kayıtlarının temini için tüzükte gösterilen esas ve usullere göre işlem yapılır.

Madde 18 - (Mülga madde: 20/02/1948 - 5188/1

ha bu da cezası

said:
Madde 35
SARHOŞLUK
Genel
54 YTL
58 YTL
Sosyal ağlarda paylaş

öff. içki hakkındaki tek ana mevzuat kabahatler kanunu'nun 35.maddesi. o da sarhoşluk hakkında, içki hakkında bile değil. özellikle orta ve doğu anadoluda yerel yönetimler bazı şeyleri bahane ederek içki tüketimini yasaklıyor. ama istanbul için böyle bir yasak ben duymadım, görmedim. keyfi uygulamalar var mesela istiklal'de galatasaray'ın oralarda durarak içki içince polisler yasak diyor. yürüyerek serbest ama falan. saçma sapan şeyler var. hani bunların yenilen dayakla falan alakası yok o ayrı ve kınanması gereken bir boyut. ama biraz yasaları bilmek lazım yani her şeyi böyle kolayca kabul etmemek lazım.

madde 35.- (1) sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli türk lirası idarî para cezası verilir. kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

stimpak said:

çekmecemdeki ceza makbuzu tam tersini söylüyor

Pics or It Didn't Happen

dayak yiyen arkadaş
Pics or It Didn't Happen

ya olm parkta niye içki içiyonuz ki? evde için, barda için, denize karşı balık yerken için.

park ne lan?

evi dalekler mi bastı?

abi demek o dediklerin o an uymamış
siz de süper akıl veriyosunuz
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

stimpak said:

çekmecemdeki ceza makbuzu tam tersini söylüyor

Pics or It Didn't Happen

dayak yiyen arkadaş
Pics or It Didn't Happen

ya olm parkta niye içki içiyonuz ki? evde için, barda için, denize karşı balık yerken için.

park ne lan?

evi dalekler mi bastı?

cep telefonumun kamerası rezil, fotoğraf makinasına da peder el koydu ama okunabiliyor yazılar en azndan. Ceza da 70 tl , yılbaşında geçirdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Aluriel said:
said:
Madde 35
SARHOŞLUK
Genel
54 YTL
58 YTL

"sarhoşluk" nedir ben onu anlamadım.
yani diskoda içki içip sarhoş olduktan sonra taksiye binip eve giderken, polis yolda çevirse, sarhoş çıksam 54ytl mi verecem?

çevreye zarar verirsen öyle olacak

adam gibi içkini iç ve zıbar demek isteniyor
Sosyal ağlarda paylaş

@bone

yukarıdaki kanunun cezaları arasında öyle geçiyor. başka maddelerde var. ben onu yazmıştım sadece.

uzun liste baya

5326 SAYILI KABAHATLER KANUNU ÇERÇEVESİNDE

ÇEŞİTLİ KABAHATLERE İLİŞKİN

2007 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

SIRA NO
KABAHATLER KANUNU MADDE NUMARASI
KABAHATİN
2006 YILI İÇİN UYGULANAN MİKTAR
2007 YILI İÇİN UYGULANACAK MİKTAR(*)

ADI
İŞLENME ŞEKLİ

1
Madde 32
EMRE AYKIRI DAVRANIŞ
Genel
109 YTL
117 YTL

2
Madde 33
DİLENCİLİK
Genel
54 YTL
58 YTL

3
Madde 34
KUMAR
Genel
109 YTL
117 YTL

4
Madde 35
SARHOŞLUK
Genel
54 YTL
58 YTL

5
Madde 36
GÜRÜLTÜ
(Gerçek Kişi)
54 YTL
58 YTL

6
Madde 36
GÜRÜLTÜ
(Ticari İşletme)
1098 YTL-5490 YTL
1183 YTL – 5918 YTL

7
Madde 37
RAHATSIZ ETME
Genel
54 YTL
58 YTL

8
Madde 38
İŞGAL
Kaldırımları İşgal Eden veya Mal Satışı Yapan Kişilere
54 YTL
58 YTL

9
Madde 38
İŞGAL
Kaldırımlara İzni Olmaksızın İnşaat Malzemesi Yığan Kişilere
109 YTL-549 YTL
117 YTL – 591 YTL

10
Madde 39
TÜTÜN MAMULLERİNİN TÜKETİLMESİ
Kamu Hizmet Binalarında
54 YTL
58 YTL

11
Madde 39
Toplu Taşıma Araçlarında
54 YTL
58 YTL

12
Madde 39
Özel Hukuk Kişileri Tarafından İşletilen Toplu Taşıma Araçlarında
54 YTL
58 YTL

13
Madde 39
Özel Hukuk Kişilerine Ait Olan ve Herkesin Girebileceği Binaların Kapalı Alanlarında
54 YTL
58 YTL

14
Madde 40
KİMLİĞİ BİLDİRMEME
Genel
54 YTL
58 YTL

15
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
Evsel Atık ve Artıkların Toplanmasına veya Depolanmasına Özgü Yerler Dışına Atan Kişiye
21 YTL
22 YTL

16
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
Yemek Pişirme ve Servis Yerlerinde İşlenmesi Halinde İşletmeye
549 YTL-5490 YTL
591 YTL – 5918 YTL

17
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
Hayvan Kesimine Tahsis Edilen Yerleri Dışında Kesim Yapanlara veya Kesilen Hayvan Atıklarını Sokağa veya Kamuya Ait Sair Alanlara Bırakanlara
54 YTL
58 YTL

18
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
İnşaat Atık ve Artıklarını Bunların Toplanmasına veya Depolanmasına Özgü Yerler Dışına Atan Kişiye
109 YTL-3294 YTL
117 YTL – 3550 YTL

19
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
İnşaat Atık ve Artıklarını Bunların Toplanmasına veya Depolanmasına Özgü Yerler Dışına İnşaatı Yürüten Tüzel Kişi Adına Atılması Halinde
109 YTL-5490 YTL
117 YTL – 5918 YTL

20
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
Kullanılmaz Hale Gelen Ev Eşyasını Bunların Toplanmasına İlişkin Belirlenen Günün Dışında Sokağa veya Kamuya Ait Sair Yerlere Bırakan Kişiye
54 YTL
58 YTL

21
Madde 41
ÇEVREYİ KİRLETME
Kullanılmaz Hale Gelen Motorlu Kara ve Deniz Nakil Araçlarını ya da Mütemmim Cüzlerini Sokağa veya Kamuya Ait Sair Yerlere Bırakan Kişiye
274 YTL
295 YTL

22
Madde 42
AFİŞ ASMA
Tüzel Kişi
109 YTL-3294 YTL
117 YTL – 3550 YTL

23
Madde 42
AFİŞ ASMA
Toplatma Yükümlülüğüne Aykırı Hareket Edilmesi Halinde Kişilere
109 YTL-3294 YTL
1167 YTL – 3550 YTL

24
Madde 43
SİLAH TAŞIMA
Genel
54 YTL
58 YTL

(*) 2007 Yılı ceza miktarları, Maliye Bakanlığı’nca 28 Kasım 2006 tarih ve 26360 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 363 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde belirlenen % 7,8 yeniden değerleme oranına uygun olarak tespit edilmiştir.

Sosyal ağlarda paylaş

turuncu16 said:

dasa görsen sendemi döverdin

abi bak bunu gördüm ama dövemiyorum..

dasa değil dasaaa

sendemi değil sen de mi

"döverdin"den sonra soru işareti gelmeli...

ama sopa ile eğitim mi olur allasen... kafasına çok vurursan aptal olur!

-evladım gidin evinizde için. yok şimdi kalkıp "abi demek o dediklerin o an uymamış. siz de süper akıl veriyosunuz" diyecekseniz eğer "şu anda hiç içmemeyi düşündünüz mü?" diyebilirim. keza dayak yeme ihtimaliniz her saniye yükseliyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazarken geneli degil, hep kendi ayarinizdaki ya da akli basindaki bireyleri dusunup yaziyorsunuz ve yanlis yapiyorsunuz.

En yakin ornek konu sahibinin kendisi. Yine forumda bir yerlerde sarhos olarak epeyce uzunca mesafeyi arabayla katettigini soyleyen bir beyani mevcut mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

resimdeki ceza bana ait değil, biraderin arkadaşının.

üniversite caddesindeki shell'den bira almak için sıraya giriyorlar, sıra da uzun biraz. polisin biri sırayı sallamıyor, bizim elemanın da zoruna gidiyor. biz mal mıyız burda sıraya girdik, bekliyceksin sen de alışveriş yapacaksan diyerek atarlanıyo polise.

polis de bunu merkeze alıyor, hastane vs. safhalarından sonra da ceza kesiyolar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Epeyce sacma olmus sebeplerin. Adam muneccim mi cat diye senin yaptigini anlasin ?

Polis gelip seni yuzlestirmiyor bu kisi sikayet etti diye. Arayinca diyeceksin ki guvenmiyorum adamin huyuna suyuna, canimdan bezdirdi gurultuyle sarhosluguyla, sikayetciyim.

Bir de cogu kabadayi sut gibi oluyor bu tip hadiselerde basi belaya girmesin diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

escape said:

insanlar artık hoşgörülü olmayı öğrenmeli. eğer rahatsızlık verilen bi durum varsa gidip dövülür evet. ama kendi halinde takılan insanlara(sırf bu olay için değil genel olarak) bu tarz muamele edilmemeli. burası özgür bir ülke! neolursa olsun özgür bir ülke. abi acayip sinirlendim ya

bu ne abi? :S
nerede yaşıyoruz, polisi var bilmemnesi var.

polisi gereğinden fazla ciddiye alıyosun gerçekten, şuan istersem gelip seni döver ve kayıplara karışabilirim ve kanıt bırakmadığım sürece de sorun yok

yaşadığın dünyayı daha iyi tanıman dileğiyle,
saygılar

p.s: freedom is an illusion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...