Norak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 lol çin kkoreyi desteklemeyi bırakıp birleşik koreyi destekleyecekmiş yeni belgelerde varmış headline geçti şimdi yabancı haberlerden biri. edik, guardian açıklayacakmış/açıklamış ilgili belgeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JonBovi Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 dünyanın ihtiyacı 3. bir kore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 lan bu kominiklerin taktiği çözdüm ben. doğu almanya, kuzey kore derken gözlerine kestirdikleri ülkeye kaktırıyor batık durumdaki kardeşlerini. gerçi gene wikileakste yazıyordu. abd ve g. kore bir ara görüşmüşler bu birleşme işini. güney, işimiz mi yok kardeşim elin fakirini doyuralım diyerek sıcak bakmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Bu aksam Can Dündarın programında eski bir büyükelçinin söyledikler asagıdaki gibi: okuyun Büyükelçinin birincil görevinin gittigi ülke hakkında daha fazla bilgi edinmek oldugunu bunun icin de baglantılarını kullandıgını. Ayrıca bir büyükelçinin hele ki Amerika gibi bir ülkenin büyükelçisinin sadece basit duyumlara, söylentilere dayanarak merkeze rapor yazamayacagını, altına imza attıgını söyledi. Bu aynı zamanda o kişinin gelecegini etkileyecegini, dolayısıyla yazılanların mümkün oldugunca gercege yakın olması gerektigini ilave etti.Orda yazılanlara bu kişilerin gercekten inandıgını, ancak bazı kişiler hakkında belgelerin gizli kalacagını düşünerek yorumda aşırıya kacmıs olabilirler. (arınc, merkel, putin vs gibi kisileri kastederek) Ancak bunun haricinde bu yazıların öle kolay kolay geçiştirilemeyecegini, en azından burda yazılanlarının aksinin ispatlanması gerektigi, üzerine gidilerek arastırılması gerektigini söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Somon said: gizli bilgilerin nasıl sızdırıldığı ortaya çıkmış. ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 JonBovi said: dünyanın ihtiyacı 3. bir kore best, non-best, ugly? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Banu Avardan konuyla ilgili yazı geldi. http://www.guncelmeydan.com/pano/wiki-sizinti-neden-sizdirildi-banu-avar-t26925.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Somon said: gizli bilgilerin nasıl sızdırıldığı ortaya çıkmış. bu ne lan ahhaha bu arada belgeleri amerika kendi isteğiyle sızdırdı diyen var mı okumadım 19 sayfayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 http://cablegate.wikileaks.org/cable/2007/07/07ANKARA1842.html bu belgeyi ben mi yanlış okuyup yorumluyorum, yoksa herkes görmezlikten mi geliyor. Ne televizyonda ne de burada tartışıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Ceday said: Bu aksam Can Dündarın programında eski bir büyükelçinin söyledikler asagıdaki gibi: okuyun Büyükelçinin birincil görevinin gittigi ülke hakkında daha fazla bilgi edinmek oldugunu bunun icin de baglantılarını kullandıgını. Ayrıca bir büyükelçinin hele ki Amerika gibi bir ülkenin büyükelçisinin sadece basit duyumlara, söylentilere dayanarak merkeze rapor yazamayacagını, altına imza attıgını söyledi. Bu aynı zamanda o kişinin gelecegini etkileyecegini, dolayısıyla yazılanların mümkün oldugunca gercege yakın olması gerektigini ilave etti.Orda yazılanlara bu kişilerin gercekten inandıgını, ancak bazı kişiler hakkında belgelerin gizli kalacagını düşünerek yorumda aşırıya kacmıs olabilirler. (arınc, merkel, putin vs gibi kisileri kastederek) Ancak bunun haricinde bu yazıların öle kolay kolay geçiştirilemeyecegini, en azından burda yazılanlarının aksinin ispatlanması gerektigi, üzerine gidilerek arastırılması gerektigini söyledi. başka bir programdada başka bir eski büyükelçi bunları saçmalık olarak değerlendirdi sfdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 abi olay o işte ama. insanlar kimin dogru, kimin bilincli olarak yalan söyledigini anlayamıyor bizim ülkemizde, oysaki hersey cok basit ve ortada. burda yazılanları aynen dogru kabul edelim kimse demese de cok yüksek gerceklik payı olabilecegi, bunların arastırılması gerektigini bile düşünemeyen, herseyi yine bi komplo teorisine dönüştürüp bize saldırmak istiolar dienler bile var. Erdogan ve partisi hakkında yazılan iltifatları aynen kabul edip, gerisini kale almamak gerekir ne demek ki? yıllarca zaten bu halk aptal yerine koyuldu resmen, ve o kadar alısmıs o kadar yüzsüzleşmişler ki buna utanmadan her ortama ragmen devam ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Trias said: http://cablegate.wikileaks.org/cable/2007/07/07ANKARA1842.html bu belgeyi ben mi yanlış okuyup yorumluyorum, yoksa herkes görmezlikten mi geliyor. Ne televizyonda ne de burada tartışıldı. Okuduk, hatta tartıştık da trias. Bize göre wikileaksde önemli olan iki konudan bi tanesi bu zaten. Diğeri ise 59. hükümetin de içişleri bakanlığını yapmış olan abdülkadir aksunun eroin kaçakçısı bir "pedofil" olduğu iddası. Tabi bi de oğlunun mafya bağlantıları meselesi var. Bu arada pro-secular diye adlandırılan grubun ve danışmanların seçim sonrası yaşadığı hezimet falan harikaymış ya ehue, böyle geçmişe yönelik bakınca daha iyi anlaşılıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 @axedice Kaçıncı sayfada tartışıldı? Göremedim. Hatta hiç bir tv kanalında da görmedim. Çok ilginç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Cüneyt Özdemirin radikaldeki yazısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 axedice said: Trias said: http://cablegate.wikileaks.org/cable/2007/07/07ANKARA1842.html bu belgeyi ben mi yanlış okuyup yorumluyorum, yoksa herkes görmezlikten mi geliyor. Ne televizyonda ne de burada tartışıldı. Okuduk, hatta tartıştık da trias. Bize göre wikileaksde önemli olan iki konudan bi tanesi bu zaten. Diğeri ise 59. hükümetin de içişleri bakanlığını yapmış olan abdülkadir aksunun eroin kaçakçısı bir "pedofil" olduğu iddası. Tabi bi de oğlunun mafya bağlantıları meselesi var. Bu arada pro-secular diye adlandırılan grubun ve danışmanların seçim sonrası yaşadığı hezimet falan harikaymış ya ehue, böyle geçmişe yönelik bakınca daha iyi anlaşılıyor :P sabah ido nun zorunlu kanal 24 seansinda haberleri izlemek zorunda kaldim CHP ile ilgili gurultucu elitist kalabalik ve sizlanma deyimi icin ayri ayri vtr hazirlamislar, eski donem olamsian ragmen kilicdaroglunun secildigi kurultay goruntuleri filan var sonra gazete basliklarini okruken abdulakdir aksu geyigi cikti, onuda "aksu hakkindada bazi iddealar var" deyip gecirtidi lol yarinki seferi asil merak ediyorum 9 civari cikan adami, bi aptal ekonomist var "obamanin dudagi patlamis" desen "12 eylulde turkiye siyasi ve askeri vesayeti kaldurdugu icun rahatliyan zenciler cilginlar gibi eglenirken kendini kaybetmis, ondan patlamistir" diyebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Trias said: http://cablegate.wikileaks.org/cable/2007/07/07ANKARA1842.html bu belgeyi ben mi yanlış okuyup yorumluyorum, yoksa herkes görmezlikten mi geliyor. Ne televizyonda ne de burada tartışıldı. edit: açıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 5. refresh'te açtı bende. Zorlamak lazım sanırım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 wikileaks ten 2 yıl öndeyim Ramocan said: Dünyadaki hiçbir nükleer füze, başlığı ile beraber fırlatılmaya hazır bir şekilde bekletilmez. Nükleer başlık sadece yetkili 2 kişinin aynı anda açabileceği bir odada, cadmium containerlar içinde yarı ömrü bitinceye kadar bekler, kullanılmaz ise nükleer atık olarak işlem görür. Amerikan filmlerindeki gibi siloların başında eli "dünyayı yoket" butonu başında bekleyen adamlar yoktur, sadece "futbol" dan gelen kodlar ile aktif olan ve general onayı ile SAVAŞ ZAMANI açılabilen insansız silo kontrol sistemleri vardır. Air Force da çalışan hiçbir personel füze silosu görmemiştir. Bu mühimmatçıların işidir. 33rd Area Support Group'a ait Mühimmat sorumlusu olarak çalışan personel başlığı yerleştirir ve fırlatmaya hazır hale getirir. Aynı personel'in Türkiye de 3 ayrı silosu vardır. Bu silolardan biri yeni adı ile 43.Balıkesir Sütlüce mühimmat Bölüğü, ikincisi Konya Akıncı da bulunan hava üssü depoları ve sonuncusu da İncirlik hava üssüdür.Sözü geçen bu 3 siloda toplam 43 adet havadan yere fırlatılmaya hazır nükleer başlık bulunmaktadır. Bu üslerde çalışan hiçbir personel, nöbetçi veya sivil çalışan herhangi bir füze kaybetmemiştir, nitekim nükleer füze kaybedilebilen bir şey değildir, gerekli izinler verilmeden kapısı açılamaz, temizliği ve bakımı sadece yetkili personel tarafından yapılabilir, hava üssünde çalışan Air Force personeli "hacı, ne ile uçuyorum bugün, var mı yanar dönerli nükleerli füze ?" diye soramaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 2011 de büyük bi bankanın, büyük ihtimalle bank of amerikanın gizli belgelerini açıklayacaklarmış, devletleri bırakıp şirketlere geçtiler sdf yakında billgates in kirli çamaşırlarını steve jobsun gizli projelelerini torrentle indiririz artık lol. bide interpol arıyormuş artık arkadaşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 tecavüzden ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 courage is contagious Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Nası bi stres abi bu. Politikayı hakkaten anlamıyorum ben. Bu nası bi sorumluluk ya bu adam nasıl uyuyabiliyo hayatında böyle olaylar varken? Bilginin özgürlüğü dediği amaç için neleri feda edecek acaba daha, sonu ne olacak bu işin? otoriteler için sonucu ne olacak, böyle bir "sızıntı" imkanı bile kalmayacak bundan sonra tabii. Bu adam gerçekten özgürlüğü sağladı, sağladı. Yoksa babayı alır otorite dışındakiler bence. Tabii amaç gerçektey buysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16417567.asp ? said: Hepimiz wikiyiz birbirimizi biliriz What i know is... Baş harfleri, Wiki. “Bildiğim” demek. * Tarikatlar-cemaatler iktidarda fink atıyormuş, bakanlar birbirini jurnalliyormuş, ispiyoncu gazetecilerimiz varmış, yiyip içip Amerikan elçilerine kusuyorlarmış, yolsuzluk varmış, rüşvet varmış, ihalelerde avanta dağıtılıyormuş, malı götürenler yurtdışındaki gizli hesaplara istifliyormuş, Deniz Feneri varmış, uyuşturucu satıcısı vekil varmış, sübyancı varmış, futbol siyasete alet edilmiş, seçim kazanmak için örtülü ödenekten para ödeniyormuş, Başbakan az okuyormuş, Cumhurbaşkanı yüzünden devamlı bir gözü arkadaymış, Ankara’ya ikiyüzlülük hâkimmiş, herkes birbirinin arkasından entrika çeviriyormuş, AKP memur alırken bizden olan-bizden olmayan ayrımı yapıyormuş, güya hem Arapları hem İran’ı seviyormuşuz ama, hem bizde ABD’nin nükleer füzeleri varmış, hem de Araplar İran’ı vurun diye Washington’a yalvarıyormuş, Azeriler bize güvenmiyormuş, dümenden kardeş ayağına yatıyorlarmış, Avrupa Birliği’nin bizi almaya asla niyeti yokmuş, başta zampara Silvio, alenen kandırıyorlarmış. * Wiki’meyen var mı bunları... Bilmeyen yani? * WikiLeaks skandalının en skandal tarafı, skandalları herkesin biliyor olması. * Peki, gırtlağına kadar bunca skandalın içinde yaşıyor olmasına rağmen, neden ilk kez duyuyormuş gibi yapıyor Türkiye? * Çünkü... * WikiLeaks belgelerinin orijinal metinlerini satır satır okudum, bilgisayar marifetiyle kelime kelime taradım... “Öyle biri var” ki, tüm dünyada, sadece bizim belgelerde adı geçiyor. * Fransa belgelerinde yok. Almanya belgelerinde yok. Rusya belgelerinde yok. Azerbaycan, İsrail, Japonya, Ürdün, Afrika ülkelerinde yok, Kaddafi’yi anlatan belgelerde bile yok, Kanada’da yok, Mısır, İspanya, Honduras, Panama, Brezilya, Çin’de yok... Bi tek bizde var. * Mister yalaka! * İnanmayan, açsın tek tek okusun... Dünyadaki 270 büyükelçilik ve konsolosluktan Washington’a onbinlerce sayfa kripto gönderen Amerikalı diplomatlar, tüm dünyada sadece Türkiye’den geçtikleri kriptolarda “yalaka şahsiyeti”ne yer vermiş. * Veya, açın bakın televizyonlara... “Önemli değil, mahalle dedikodusu, salak Amerikalılar, hepsi uyduruk, iftira, yalan, bir bardak suda fırtına, ilişkilerimizi etkilemez, sorun olmaz” demeleri... “Yarabbi şükür” demeleri ondan. yözdilin yazısı, kimi kastediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 evet ona ben de takıldım. bolz of stiiıl??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 ahah acaba DNS kaydıyla mı yaptılar sadece? ipyi bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar